Napínavý a dívčí román

Jak už jsem psala v předchozím přírůstkovém článku, tento týden se mi doma sešly hned tři recenzní výtisky. Jako druhý balíček přišel z Euromedia a obsahoval jednu zářijovou novinku z Knižního klubu a druhou z nakladatelství Yoli

První je thriller od Tess Gerritsen, která je známá jako autorka série případů Jane Rizzoli a Maury Isles, podle které vznikl také stejnojmenný seriál. Hru s ohněm jsem si vybrala právě proto, že nesouvisí s žádnou sérií ani předešlou knížkou a je na ní zajímavá skutečnost, že skladbu, která tvoří hlavní zápletku, složila sama autorka. Na stránkách Tess Gerritsen by měl být tento valčík v provedení mezinárodně uznávané houslistky Sussane Hou k poslechu a rovnou také ke stažení, ale uváděný odkaz na zadní straně knížky bohužel není funkční...

Najít se tak dát pouze krátká ukázka odehraná na piano samotnou autorkou. Celou skladbu si ale můžete poslechnout na YouTube: Incendio. Tato možnost dává čtení zcela nový rozměr. Už se moc těším na prohloubení čtenářského zážitku. :)


Anotace:
V potemnělém římském obchůdku se starožitnostmi objeví houslistka Julia Ansdellová náhodně notový zápis neobyčejné, neznámé skladby – valčíku Incendio – a jeho zvláštní melodie, plná vášně, bolesti i mrazivé krásy, jí okamžitě učaruje. Julia se rozhodne Incendio nastudovat a seznámit s ním veřejnost. Vrátí se domů do Bostonu, ale od okamžiku, kdy se její smyčec dotkne strun a vzduch se rozezní ohnivými, hypnotizujícími tóny, začne se dít cosi podivného – a Juliin svět se octne v ohrožení. Ve snaze ochránit svou rodinu se Julia rozhodne vypátrat autora skladby a důvod, proč vznikla. Ve starobylých Benátkách objeví desítky let staré tajemství. Kdosi je však odhodlán zabránit odhalení pravdy, ať to stojí cokoli.

***


A jakou druhou jsem si z novinek vzala z části autobiografickou prvotinu české autorky Barbory Bečvářové. Copatou mámu jsem si vybrala nejen kvůli české autorce, ale také kvůli anotaci a ukázce, která ve mně evokovala vzpomínky na dobu, kdy jsem jako mladší četla knížky Lenky Lanczové, a tahle mi přišla stejně příjemně čtivá. 


Anotace:
Lucii je devatenáct, má pár měsíců před maturitou a spoustu plánů do budoucna, když naprosto neplánovaně otěhotní. Po počáteční nejistotě se rozhodne dítě si nechat, i když vyrovnat se s tím, že z ní bude máma, není vůbec snadné. Lucie se mění z potřeštěné středoškolačky v dospělou ženu a zároveň musí vyřešit vztah k Tomášovi, své dlouholeté a donedávna platonické lásce, se kterým miminko čeká. Dokáže jejich čerstvé zamilování zvládnout takovou zkoušku? K tomu se ještě přidává Luciin komplikovaný vztah k rodičům a spousta starostí o budoucnost… Čtivý a svěže působící román byl částečně inspirován autorčinou zkušeností s neplánovaným těhotenstvím v posledním ročníku střední školy.


Všimli jste si těchto dvou knížek mezi novinkami? Máte v plánu si některou z nich přečíst? :)









Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.