Představení Povídek podivných - Ransom Riggs

Chcete vědět, jak žili podivní ještě před sirotčincem slečny Peregrinové?



Potom máte jedinečnou možnost! A to díky spolupráci Ransoma Riggse a Millarda Nullingse (redaktora a editora Povídek podivných). 

Zdroj


Ptáte se, kdo je Millard? Nebojte se, o něm ještě bude řeč. Nebýt totiž jeho sběratelství ústní lidové slovesnost podivných, nikdy bychom v rukách nedrželi tenhle soubor deseti jak jinak než zvláštních povídek. A jak už to tak u vyprávění předávaných po generace bývá, i tahle prošla různými změnami a je jenom na vás, čemu z nich uvěříte, nebo budete chtít věřit.

Ti z vás, kteří už četli Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nebo viděli stejnojmenný film zrežírovaný Timem Burtonem, Millarda už jistě dobře znají.

Nenechte si ujít soutěž o tři výtisky Povídek podivných!

Ceny nám věnovalo nakladatelství Jota.


Millard je totiž "ten" neviditelný podivný. Většina si nejspíš myslí, že je to chlapec v rozkvětu, ale ve skutečnosti je mnohem starší. Narodil se někdy v rozmezí let 1922 - 1924 bez jakékoliv známky odlišnosti. Ale postupem času začal kousek po kousku mizet, až se stal neviditelným úplně. Tenhle svůj stav nemůže nijak ovlivňovat. Pokud chce, aby ostatní vnímali jeho přítomnost, nosí oblečení. Ale když se chce všem doslova ztratit z očí, oblečení odkládá...

Povídky podivných pojal jako návod pro všechny jemu podobné, aby jim pomohl přežít v nepřátelském světě lidí. Deset vybraných příběhů je jeho nejoblíbenějších, a i když každý z nich má kromě pravdivé části i tu část pohádkovou, vždycky v nich najdete i nějaké poučení. Budete se divit, jak moc vypovídají o našem světě. 

Millard soubor povídek věnoval Almě LeFay Peregrinové (alias slečně Peregrinové) a ke každému vyprávění dodal i spoustu zajímavých poznámek, které mezi sebou jednotlivé příběhy provazují a dělají svět podivných opravdovým. 


Na jaké příběhy se můžete těšit?

1. Báječní kanibalové
2. Princezna s rozeklaným jazykem
3. První ymbryna 
4. O ženě, která se přátelila s duchy 
5. Cocobolo
6. Holubi od Svatého Pavla
7. O dívce, která dokázala zkrotit noční děsy
8. Kobylka
9. O chlapci, který dokázal poručit moři
10. Legenda o Cuthberovi



A nesmíme zapomenout zmínit, jakou cestu musely povídky ujít, než spatřily světlo světa! 

 Prošly pečlivou korekturou, při níž měla pověřená dáma v pohotovosti hned pět očí a dvě hlavy.
Byly vytištěny v malém nomádském stanu kdesi v poušti Lop.
A jejich nákladné svázání proběhlo v tajném zařízení hluboko v londýnském podzemí. 


✴✴✴


Co musíme vyzdvihnout je grafické zpracování knížky. Po téhle stránce je tohle dílo vymazlené do poslední tečky. Obálka, úžasné ilustrace a drobné ozdobné detaily jsou prací amerického ilustrátora Andrewa Davidsona, který mimo jiné vytvořil obálky pro jednu edici všech sedmi dílů Harry Pottera vydaných nakladatelstvím Bloomsbury Publishing.



Mimochodem po dočtení knížky se vraťte na začátek a znovu si prohlédněte obálku. A tentokrát pozorněji. Schválně jestli v ní najdete střípky všech deseti povídek. 


Upozornění!
Nečtete První ymbrynu nahlas pozpátku. Mohly by se stát nevídané věci! 
Pozn.: A jestli to nevydržíte a přece jen ji tak přečtete, napište nám, co se stalo. Pokud toho tedy ještě budete schopni...


✴✴✴


Přečetli jste Povídky podivných od začátku do konce a máte plnou hlavu otázek, nebo jenom chuť si s Millardem popovídat? Můžete mu napsat! Millard jde totiž s dobou a prostřednictvím internetu komunikuje z bezpečné vzdálenosti s celým světem.


ASK MILLARD NULLINGS *




Zdroj informací: Povídky podivných, © Nakladatelství JOTA, 2017

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.