Recenze: SPOLEČENSTVÍ STÍNŮ (Ruth Newman)

Taje a emoce v pevné vazbě


"To je on," vymáčkla jsem ze sebe s pohledem upřeným na muže v pozadí snímku, na jeho povědomé tmavé vlasy, povědomé modré oči a povědomý úsměv. "To je Charlie."  




Anotace:
Kate Greyová si u přátel prohlíží fotky z dovolené v Miami, když zažije šok. Na jedné z fotografií je její manžel Charlie. Tmavé vlasy, modré oči, jeho typický úsměv… Ne, Kate ani na chvíli nepochybuje, že je to on. Věc má ovšem háček: Charlie to být nemůže, protože se před rokem za záhadných okolností utopil na Sicílii. Viděla přece jeho mrtvé tělo!
Kate je odhodlána muže z fotografie najít a zjistit, kdo to vlastně je. Sleduje stopy vedoucí z Miami na Sicílii a každým okamžikem v ní sílí vědomí, že o muži, jehož považovala za svou životní lásku a strávila po jeho boku dva nádherné roky, věděla proklatě málo. Vlastně skoro nic.
Byl Charlie zavražděn? Bylo jejich manželství skutečně tak bezproblémové, jak jí utkvělo ve vzpomínkách? A jestliže už Kate nemá komu věřit, může se spolehnout alespoň sama na sebe, anebo ji dostihne vlastní tajemná minulost?

Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2010
Žánr: Společenská literatura, Thrillery
Orig. název: The Company of Shadows



Upřímně musím říct, že jsem si podle názvu představovala úplně něco jiného, než mi bylo naservírováno. Čekali byste asi, že se budu durtit, ale ne. Já po celou dobu při čtení měla pootevřená ústa, srdce se mi svíralo a celá jsem se chvěla, jak to byla naprosto uchvacující četba!

Autorka naprosto bravurně vystihla stesk Kate po jejím manželovi Charliem. A to natolik, že jsem se do něj opravdu zamilovala (to mně se u skvělých knih stává) a trpěla smutkem po tom muži spolu s hlavní hrdinkou. Byla jsem užaslá, co Kate objevovala a jak se rvala (rvala jsem se s ní) a šla za svým. Ohromná akčnost spolu s emocemi. Byla to jako jízda na tobogánu a já bych Vám o tom ráda řekla mnohem víc, ale cokoliv prozradím, by Vám mohlo zkazit to nádherné geniální překvapení, které pro své čtenářky autorka připravila.

Začátek je plný touhy být s manželem, který zemřel. A pak se všechno otáčí o třistašedesát pět stupňů a vynořují se věci, o kterých jsem neměla ani tušení. Zírala jsem jako pět na šest, kam mě to děj odnesl a celou dobu to bylo kvalitní čtení a nic přehnaného. Všechno se do knihy krásně hodilo a nemám, co bych vůbec vytkla. Snad jen... že kniha končila tak brzy, protože byla vážně krásná.

Nemyslím si, že by čtenářkám v knize mohlo něco chybět. No, i když těm náruživějším snad nějaká erotická scéna, kterou mezi řádky skutečně nenajdete. Za to je k nalezení spousty emocí, vzrušení, překvapení a akce.

Tohle je jedna z knih, po které jsem si musela odpočinou a s úsměvem si ji v myšlenkách přehrát znovu. Pokud jste odvážné, máte rády tajemství a nevadí vám, když se žena pere o lásku, rozhodně mohu doporučit tenhle emocemi doslova nabušený kousek světa, jež je schován v této knize.

Jediné, co mi pořád nedává smysl, je tak nějak ten název... Pokud jste tento autorčin vzkaz někdo pochopil, prosím, vysvětlete to blonďaté čtenářce, která tápe. :o))

Knižní obálka: 
Tak ta mi opět přijde úplně mimo. Proč tohle, když jde v ději o úplně něco jiného? Nechápu. Skutečně ne. Díky názvu a této obálce si člověk myslí, bůhvíco bude číst a přitom se uvnitř skrývá dokonalá četba. 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.