Recenze: ROZPOLCENÍ (Gabriella Poole)

Potřetí ve světě Vyvolených! 


"Kdo, sakra, jsi? Okamžitě se ukaž!" Pohyb a pak zvuk zaním. Patrině jen jediný krok, ale blízko. Příliš blízko. Yusuf se otočil na podpatku a přichystal se k výpadu, rozezleny tou troufalostí. Spatřil záblesk úsměvu. Zlověstný úsměv. "TY? Co to sakra...?" 



Anotace: 
Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit život jednou provždy. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv... 

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi a fantasy, Young adult
Ze série: Temná akademie
Orig. název: Divided Souls



Třetí díl série Temná akademie, který se dal přečíst za pár hodin, rozhodně ne lehce, protože to opět bylo velmi napínavé, dynamické čtivo, naplněné záhadami a tajemstvím jako předešlé dva díly.

Děj se točí kolem Cassie, nepřekvapivě pro všechny čtenáře, kteří si ji oblíbili. A zvláštních příhod, ze kterých mi občas nebylo dobře. Autorka vše podmanivě líčí a tak mě to zas vtáhlo úžasným způsobem do děje.

Darkova akademie se i se svým nezaměnitelným ředitelem sirem Alricem přesunula na báječné místo, Istanbul, kde je spousta památek a tedy možností po pátrání... Ledacos Cassie a její přátelé objeví. Kupříkladu i pár mrtvých, doslova vysušených studentů Darkovy akademie. Je zapotřebí najít vraha... V knize se nabízí několik možností a je opravdu báječné hrát si na detektiva a potýkat se s Cassie se vším, co k Vyvoleným patří.

Cassie se snaží slepit vztah s Ranjitem, nebo spíš samotnému studentovi přijít na kloub. Emoce jsou opravdu vystihují dané okamžiky, takže jsem chvílemi koukala jako vrána a někdy se třásla. Byla to úžasná jízda a měla jsem své neoblíbené i oblíbené hrdiny a odhadovala, kdo, jak a proč. Ale zápletka není jednoduchá, i pozorný čtenář na to nepřijde a to je na tom to krásné, i když tuší.

Pokud se Vám předchodzí dva díly líbily, věřím, že tenhle bude rozhodně taky. I když konec určitě každého fanouška tak trochu rozseká, má cenu si to celé přečíst. Úžasný díl a já se nemohu dočkat dalšího, který už mám v knihovničce a jen sbírám tu správnou náladu a čas, abych si ho mohla naplno vychutnat. :o) 

Knižní obálka: 
Nemám s ní problém, i když je trochu slepovaná, není to znát a působí to celistvým dojmem. K sérii se tyto obálky hodí, takže proč ne. :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.