Recenze: SPOUTANÍ (Gabriella Poole)

Závislost pro všechny milovníky záhad


"Cassie?" 
Měla zkrátka příšerný hlad. Roztáhla rty do pitvorného úsměvu. "Nic mi není."
 - Nemluv. Nech ho přijít blíž. Cítím ho... - 
Patrick o krok couvl a Cassie se zdálo, že se zachvěl. "Přestaň blbnout, Cassie, stydne ti večeře." 
- Ale ty jsi pro mě teplý akorát... - 
"Dobře, promiň, nechám tě na pokoji." Obrátil se k odchodu. "Až budeš mít hlad, přijď." 
"Dost!" Vymrštila se ze schodů a skoro za ním vylétla. Poapdla ho za límec, škubla s ním dozadu, sevřela ho a přitáhla k sobě. Snažil se odtrhnout, ale neměl šanci. Ani tu nejmenší. Od toho Rituálu byla Cassie silnější než dřív. Měla víc než dost síly na to, aby přemohla tohohle smrtelníka. Nahlas se zasmála. Patrickovi se v očích zračila hrůza a vyděšeně jí dýchal do tváře. Upíral na ni oči. Světle modré zorničky se mu rozšířily tak, až skoro zčernaly. To ji nepřekvapilo. Překvapila ji slova, která mu vyšla z úst. 
"Ale ne, Cassie. Proč ty? Proč ty?!" 





Anotace: 
Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku. Cassie už není jen nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svými neuvěřitelnými schopnosti. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Casiie postavit mocným silám a nenávisti? Zachrání své přátele od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe? Kdekoli se objeví Darkova akademie, tam je smrt nablízku.

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi, Fantasy
Ze série: Temná akademie (2)
Orig. název: Blood Ties

Tento druhý díl Temné akademie byl "pozřen" se stejným zaujetím jako ten první. Autorka splnila všechno do puntíku, co si nejspíš usmyslela, protože šlo znovu o perfektně odvedenou práci. Tentokrát dějem nevládl strach, ale napětí, které bylo tak silné, že jsem při čtení poposedávala. Měla jsem obavu o své oblíbené hlavní hrdiny. 

Jake je postava, kterou si musíte zamilovat... Stal se Cassie téměř bratrem. Proč? Důvody jsou v prvním dílu a v druhém se to krásně stupňuje. 

Cassie, hlavní hrdinka, dobrodružná duše, která si nenechá nic ujít. 

Izabel je její kamarádka, kterou poznala na Akademii a je to holčina, nad kterou občas \zavrtíte s úsměvem hlavou. Dokázala překvapit a to pořádně, autorka mi skoro vytočila pusu z pantu. :o))

Jakea budete litovat a milovat, ale takových je tam víc. Líbí se mi, že k postavám je možné cítit přehršel emocí, jako by skutečně žili. Poole jim vdechla život bravurním způsobem. 

Spoutaní jsou dalším akčním dílem této série. Semele se toho v ději tolik, že čtenář opět jen sedí, valí oči a nemůže se odtrhnout, protože si nelze nic vydedukovat. Všechno běží jako na drátkách a přesto je to tak nevypočitatelné, až se tají dech. To na těchto knihách opravdu miluji. Dokázaly mi vzít dech. 

Nemohla jsem se dočkat těch správných chvil a když konečně byly a kniha skončila, stejně jsem stále vnitřně ještě pokračovala v boji. Tentokrát Darkova Akademie měla sídlo v New Yorku, kde žije i Jack se svou rodinou. Dokonce se čtenář seznámí s jeho rodiči a pozná ho trochu blíž, což způsobí jen další silné emoce, kterých je plná kniha. 

Cassie a Izabel jsou věčně spolu, ale to vůbec nevadí. Spíš je to nutné, protože Cassandra by bez své kamarádky nepřežila - a to doslova. Kdo četl, už nejspíš tuší. Kdo ne, neváhejte! Do příběhu se velmi kulantně vkradla Ester, která má břitký humor a postřehy. Vnímáte ji přesně tak, jak je potřeba a trochu z ní naskakuje husí kůže. Líbí se mi, i když to není zrovna nejkladnější postava. 

Musím uznat, že stále jde o tvorbu pro mladistvé, takže v knize není žádná erotika. Červená knihovna je o kousek vedle. Ale vůbec mi to v ději nechybělo. Protože kniha nabízí mnohem víc, než jen omýlanou erotiku. 

Ranjit, ten tajemný přitažlivý klučina, je stále stejný, ale čtenář ho víc a víc objevuje. Poznává jeho skryté stránky a začíná se na povrch dostávat i pravda o Jess. Tím nejspíš navnadím všechny zvídavé. Opravdu bravurní, s prvním dílem se prostě skončit nedá. Je úžasné, jakým nevtíravým způsobem je vše krásně propojeno, skryto a pomalu objevováno. 

Mohla bych toho napsat mnohem víc, ale jak by řekl Sir Alric, všechno má svůj čas a já nechci nikomu kazit chvíle dojetí, překvapení a úleku. Přišli byste tak o spousty vzrušení a to by byla nehorázná škoda. 

Takže, kdo se zamiloval do dobrodružství Temné akademie, nezbývá než pokračovat. Jde to rychle, ani si nevšimnete, že se četba mění v závislost... :o) 

Knižní obálka: 
Jak jsem říkala, nemohu těmto obálkám nic vytknout. Jsou prostě své a to se mi na nich líbí. 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.