Recenze: MILENKA POUT ZBAVENÁ (J. R. Ward)

Milostný příběh Payne a Manuela


„Chci tě takto," řekla. „Čekám staletí na to, co mi můžeš dát jen ty."


   

Anotace: 
Vishousovo dvojče, sestra Payne, je ukuta ze stejného bojového ducha jako on. Po nekonečné době věznění z vůle všemocné Stvořitelky se jí podaří osvobodit, jen aby vzápětí utrpěla hrozné zranění. Její záchranu svěřuje Bratrstvo do rukou lidského chirurga, Manuela Menella, jediné možné spásy. Ten nikdy nevěřil na bytosti zjevující se v temných nocích a tím spíše se nechává svádět touto silnou ženou. Jejich světy, lidský a upíří, se však nutně dostávají do konfliktu, když je Payne předložen prastarý účet a jak její láska, tak život, se ocitají v nebezpečí. 


Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2011
Žánr: Sci-fi a fantasy, Romány pro ženy
Ze série: Bratrstvo černé dýky (9)
Orig. název: Lover Unleashed

Devátý díl Bratrstva černé dýky se dělí na více příběhů. Hlavní dějovou linku má na starosti Payne a lékař Manny Manello, který je násilím držen v Bratrstvu, aby Payne pomohl. Všechno se ale vyvine trochu jinak a ke konci knihy vychází díky Manellovi na povrch něco, o čem Butch neměl ani tušení.

Druhá dějová linka patří Vishousovi. V se potácí v temnotě vlastní mysli a je na tom vážně špatně. Dělá spousty hloupostí, aby se z toho dostal a pomalu žádná nezabírá. S Jane mají vztahové problémy a ačkoliv je Vishous velice inteligentní a mluví šestnácti jazyky, s tímhle se jen tak porvat nedokáže. Jane pro něj znamená první nefalšovaný vztah, ačkoliv není jeho oficiální shellan. A on neví, jak se v těch vztahových věcech pohybovat a jak se vypořádat sám se sebou, svou minulostí i přítomností. Na scénu nastupuje Butch, který je něco jako rozhřešitel.

Další část děje je věnována Qhuinnovi, který... si konečně uvědomil pravdu. Prozatím jen zpola, ale je na správné cestě, ovšem doslova se míjí s Blayem. Ti dva už si prakticky nemají co říct. Blay má vztah se Saxtonem a Qhuinn se svou pravou a levou rukou, dá-li se tak říct. Qhuinna je mi líto, prožívá si depresivní období a přitom je to dobrý chlapík, ale brzy se dostane i na něj a čtenáři budou přesněji vědět jeho minulost a proč je tak na dně.

Autorka se věnovala také Xcorovi, který se dozví hrůznou pravdu a naprosto změní své plány. Nevím, jak ostatní čtenářky, ale já si Xcora oblíbila... přišel mi jako darebák gentleman a jelikož se v nynějších posledních dílech jedná i o jeho osudu, o to víc mi byl při opakovaném čtení této knihy blíž. ,o)

Na scénu se také vrací bývalý parťák Butche, který má na starosti vraždy a mladého detektiva, který se k policii přidal, aby v sobě potlačil trochu té temnoty. No, docela dobře je to zamotané a Veck zabředne na konci do pěkné šlamastiky, ovšem ne vlastní vinou.

Mimo toho střídání, na které si čtenář brzy zvykne, je jasné, že něco je napínavější a čtivější. Kniha je plná romantiky, protože Payne mi trochu připadá jako skleníková květina, lehce naivní, protože svět pomalu nezná - za to může poděkovat mamince - ale na druhou stranu je to opravdu velká bojovnice. I když mi to k ní nesedí, protože ji autorka opravdu prezentuje, jako křehkou ženu.

Mannyho známe z nemocnice, kde pracovala Jane. Sám o ni měl zájem, než mu ji V vyfoukl před nosem... Je to dobrý chlapík.

Musím se přiznat, že příběh Payne a Mannyho mě až tak nelákal, spíš mě zajímaly okolní dějové linky. To mě hodně bavilo. Ale knihu jako celek musím hodnotit hodně kladně. Jak říkám, ne všechno mě v knize baví, ale většina je opravdu úžasná. :o)

Kniha opět obsahuje vše, co k Bratrstvu patří - romantiku, erotiku, emoce, lásku, vytříbené charaktery, vyšší cíl a myšlenku, řešení minulosti a zapeklitost děje. Násilí, brutalitu a další podobné mňamky... Je to prostě sbírka všeho, co je pro mě lákavé a líbí se mi, že to autorka umí podávat ve stravitelné formě a nezachází do kýčovitosti.

Knižní obálka: 
No, obálka, kterou kniha dostala v ČR, opět strašná. Opravdu nechápu, proč zrovna Payne na motorce. Vůbec mi to k tomu nesedí, ale tak... ještě, že kvalita je uvnitř. Spousta knih má božské obálky a kniha sama o sobě je nekvalitní. Takže se nenechte odradit, myslím, že s četbou budete spokojeni. :o)


Knižní trailer


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.