Recenze: OTROK (Sylva Lauerová)

Otrocké čtivo


Otrok je prostě otrok a žádný milenec. Nešlo by mi to. Takto jsme si to nastavili na začátku a už s tím nelze nic dělat.




Anotace: 
"...jsou to hlubiny lidské duše, co nás znepokojuje."
Otrok je šokující román, ve kterém autorka zcela otevřeně a bez zábran popisuje detaily intimních scén striktně definovaného sadomasochistického vztahu a poukazuje na vnitřní touhu násilně ovládat na straně jedné a touhu být ovládán na straně druhé. Nutí čtenáře překročit onu pomyslnou hranu dnes stále ještě tabuizovaného tématu. 


Nakladatelství: van ASPEN
Rok vydání: 2009
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy


Musím uznat, že jsem od knihy očekávala úplně něco jiného a dostalo se mi prakticky hlavní hrdinky, která podle mého byla plná nenávisti a nadřazenosti. Tak nějak mě to nudilo, protože autorka jakoby dala dohromady vše, co se dá najít na internetu a bez nějakého svědomí to naflákala do knihy.

Začátek je spíše líčení toho, co všechno ohledně BDSM znamená, ale později se rozjíždí příběh. Musíte počítat s tím, že autorka s vámi rozhodně nebude jednat v rukavičkách. Nepříjemné situace, erotické úchylky a sprostá slova jsou pro knihu naprosto běžná.

Autorka napsala román na motivy BDSM, kde prostě bláznivá ženská získá svého submisiva, tedy otroka, kterého opravdu a moc využívá ve svůj vlastní prospěch. Dalo by se to považovat i za psychologický román, kdyby tam nějaká ta psychologie byla trochu více sepsána, jenže šlo jen o strohé popisování děje, skoro bez emocí, což mi hodně vadilo. Autorčin styl mi prostě vůbec nesedl.

Hlavní hrdinka otroka opravdu hodně využívá a zahání to až do hrůzných extrémů. Autorka se nevyhýbala vůbec ničemu, ale někdy mi to přišlo kýčovité. Ovšem oceňuji, pokud se snažila napsat psychopatickou dominu, myslím, to se jí rozhodně povedlo. Ale ten styl mi prostě nesedl. Nebyl využitý celý potenciál knihy, prostě mi to přišlo dost povrchně sepsané, vůbec nešla do hloubky. Kdyby tam bylo více emocí a myšlenek, rozhodně by to můj pohled na knihu zlepšilo. Takhle to byl jen BDSM erotický román přes čáru.

Pokud máte chuť si tuto knihu přečíst, zřejmě budete zklamaní, ale proč ne... Každému se líbí něco jiného a každá kniha má svého čtenáře. :o)

Knižní obálka: 
Hezká, složitější než děj v knize, ale tak proč ne. :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.