Recenze: POHANSKÁ KNIHA MRTVÝCH (Starhawk, M. Macha Nightmare)

Těžké téma napsané pozitivním způsobem


Praktické rituály, modlitby, požehnání a meditace o smrti



Naslouchejte slovům Velké Matky, kterou staří nazývali Artemidou, Aštarou, Meluzínou, Afroditou, Cerridwen, Dianou, Arionrhod, Brigit a mnoha dalšími jmény. 


  


Anotace: 
Slavná autorka Starhawk vám ve svém klasickém díle přináší praktické návody pro rituály, modlitby, posvátné zpěvy, požehnání i meditace. Pohanská kniha mrtvých pro vás bude neocenitelným zdrojem duchovních rad i velmi praktických technik, budete-li se muset postarat o umírajícího, či budete-li truchlit nad smrtí svého blízkého, partnera či přítele. Pomůže vám zároveň pochopit smysl smrti a připraví vás samotné na tuto nezbytnou součást života. S hlubokou osobní zkušeností vám autorka pomůže získat nové porozumění smrti, jakožto přechodové brány do nové úrovně existence. Kniha zaujme všechny zájemce o pohanství, bílou magii, ale i o problematiku smrti a znovuzrození.

Kniha přináší praktické návody pro rituály, modlitby, zpěvy, požehnání i meditace. Pomůže vám zároveň pochopit smysl smrti a připraví vás samotné na tuto nezbytnou součást života.

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2010
Žánr: Duchovní nauky - Esoterika, astrologie, okultismus
Orig. název: Pagan book of living and dying

Ilustrace k recenzi poskytl ilustrátor Tomáš David. Děkujeme! 


Tato kniha zaujme především ty, kteří se o taková témata zajímají, ale jsem si jistá, že každý si v ní něco najde. Jak už název napovídá, jde především o náboženské zajímavosti ohledně smrti, které běžný člověk nezná. 

Kniha je plná povídek od autorů, kteří se věnují okultismu, sami sebe nazývají čarodějkami nebo se přímo prakticky snaží lidem pomoci s jejich odchodem na onen svět. 

Moc se mi líbilo, že kniha v sobě ukrývá také básně i písničky, které nejsou o smrti, ale spíše o tom, jak pomoci lidem odejít, jak poukázat na znovuzrození a poklidnou smrt. 


Osobně mě tyto věci až tak moc nezajímají, ale byla jsem opravdu zvědavá a proto si knihu pořídila. Našla jsem tam spousta zajímavých věcí, které mě osobně obohatily nebo udivily. O některých věcech podle mého vypráví autorka dost rozvlekle, ale to je spíš můj osobní názor, jelikož mě třeba ta daná věc až tak nezajímala nebo mi nic neříkala. Je to literatura faktu, ale ty povídky od různých autorů se mi opravdu líbily. Byly psané tak, že se člověk dokázal vžít a pochopit, co se daný autor snažil vzkázat prostřednictvím této knihy. Rozhodně to na mě zapůsobilo a po celou četbu jsem měla pocit, že kniha navozuje duchovní atmosféru a tak trochu povznáší. 

Pokud čekáte depresivní čtení, tak se nebojte, čtivo je plné pozivních myšlenek a snaží se naplnit nadějí, jak pro pozůstalé, tak i odcházející... Nejsem si jistá, jestli by v tu těžkou dobu kniha někomu pomohla, ale myslím, že nějaké konejšivé slovo by v tom čtenář našel, protože opravdu dává naději...

Knižní obálka: 
Myslím, že je vhodná. Je zvláštní, tajemná a zas originálnější, než kdyby byl na obálce vyfocený hřbitov, protože tato kniha je o něčem víc. 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.