Nejúžasnější knižní páry

Ano, ano, tento článek je pravý opak toho, který jsem psala nedávno. Tento nehází špínu na autorky a jejich knižní hrdiny a miláčky v jedné osobě, ale naopak je opěvuje, háže po nich cukrátka a třpytky a s nadšením sděluje jejich příběhy, které mi vzali srdce.

S tolika knihami a knižními láskami je těžké vybrat si jich několik, které získají čestné místo. Nominovaných je zkrátka strašně moc, ale jen ty nejlepší jsou hodni ocenění. Budete se mnou souhlasit, až uvidíte můj seznam nebo byste mi nejraději žebříček knižních párů pěkně přeorganizovali? :o)

Na první místo se jednoznačně dostal pár, který asi spoustě lidí vytře oči. Některým bude zřejmě vadit, druzí budou vzdychat spolu se mnou. Jde o Qhuinna a Blaylocka. Ano, o dva muže, tedy lépe řečeno dva upíří bojovníky z Bratrstva černé dýky. Stejnojmenné série, kterou vytvořila autorka J. R. Ward a vdechla tak život hrdinům, které naprosto zbožňuji. Tyto dva potkáte v knize Vyvolený milenec, ale proč jsou skutečně nominováni? Jejich příběh se táhne po několik knih sérií, kde jsou spolu jako přátelé, ačkoliv Blaylock je do Qhuinna zamilovaný viditelně. Ten se však nenechává unášet, není homosexuál. Ne, je jen bi a nedokáže si představit, že by snad kdy byl jeho milencem. No, tak to tedy fakt ne, Qhuinn je prostě celý chlap a basta! Jenže láska je přece jen doběhne přes všechny strasti a nedorozumění. Pro čtenáře to znamená spousty čekání a toužení po tom, aby těm dvěma konečně přálo štěstí, ale všechno to stojí za to. Bravurně sepsáno. Nelze si Qhuinna a Blaye neoblíbit a nedržet jim pěsti.

Zdroj

Tak tady to pro mě bylo mnohem složitější. Na druhém místě se mi totiž přetahovaly hned páry dva. Travis a Abbi z knižní série Beautiful od autorky Jamie McGuire a Lucas s Jacqueline z knihy Easy od autorky Tamary Webber. Bylo to velmi vyrovnané, protože jde u obou knih o žánr New Adult a obě mi svým způsobem velmi sedli. Hlavní hrdinové i hrdinky mi v ničem nevadili, ba se stali mými oblíbenými. Lucasův příběh měl temné tajemství, které bylo děsivé, nepřehnané a zkrátka jako třešnička na dortu. Travis se řídí tím, co mu řekla maminka, která je již po smrti a navíc je to motorkář s povahou, která sice vyletí, ale za to dokáže milovat věrně. Abbi mi seděla víc, byla to taková holka do nepohody. Jacqueline byla jemnější, něžnější, ale za to přátelštější. Vážně netuším, koho z nich si vybrat, takže druhé a třetí místo zastávají páry, u kterých se nemohu rozhodnout, kdo je vpředu a kdo vzadu. Travis a Abbi. Lucas a Jacqueline. A plně knihy o nich mohu doporučit. Jen škoda, že Easy má jen jeden díl, i když upřímně, byl dokonalý.

Zdroj
     

Čtvrté místo s potleskem získává další bojovník Bratrstva černé dýky. Všemi milovaný a obdivovaný Rhage. Upír, kterému přezdívají Hollywood, a který neumí držet jazyk za zuby. Čtenáři je obdivovaný pro svou prostořekost, proto, že je to nejvášnivější milenec z Bratrstva a proto, jak je schopný pro svou Mary obětovat všechno. Musím uznat, že tenhle pár je prvotřídní. Mary se k němu úžasným způsobem hodí. Padnou mi k sobě jako Jin a Jang a to nepřeháním. Tyto dva jsem si nesmírně oblíbila a držím jim pěsti, aby jim to vydrželo. Jelikož další díl, který má vyjít bude o Rhageovi a jeho temném stvoření, které je s ním pod jednou kůží.

Zdroj


Páté místo nemůže patřit nikomu jinému než Zoey a Starkovi a Heathovi ze série Škola noci od autorek Castových. Ano, jde o takový trojpár, protože Zoye, jako upíří velekněžka může mít více milenců. A ona skutečně miluje Heatha, svého lidského přítele, a Starka, svého bojovníka, který jí slíbil věrnost. Neskutečně se k sobě hodí díky příběhu, který je plný emocí a temnoty a dobrodružství, které čtenáře nenechá spát a prostě se knize musí věnovat. Jinak to nejde. :o)) Znám to z osobní zkušenosti. Škola noci je velice návyková. ,o)



Šesté místo nemůže zastoupit nikdo jiný než Zane a Jackie ze série Deníky Sukuby od autorky Jill Miles. Jackie někdo z normálního života smrtelníka vyrve a promění ji na sexy krásnou sukubu, ačkoliv ona by raději byla na vykopávkách v Egyptě nebo kdekoliv jinde, hlavně ne ve svém těle, které podléhá stavům sukub. Stará se o ni jeden serim, tedy padlý anděl, který je jejím pánem a dává na ni pozor. A také se kolem ní motá černovlasý upír Zane, kterému hřích kouká z očí. Jackie chtějí oba, ale ona si musí vybrat... Jsem ráda, že si nakonec vybrala Zanea, který ač vypadá jako pořádný lump a občas něco provede, by za ni dal ruku do ohně a zemřel by pro ni. Měla jsem obrovskou radost, když konečně mohli být spolu šťastní až do konce světa.




Sedmé místo získává zaslouženě pár ze série Nora Greyová od autorky Becci Fitzpatrick. Patch je padlý anděl, kterému se tak nějak nedá věřit, ale přesto se do něj hlavní hrdinka Nora zamiluje až po uši a prožije s ním dobrodružství až k neuvěření. Je to žánr Young Adult, takže tento pár se k sobě až tak moc nemá, ale ty emoce tam jsou. A jsou opravdu dobře sepsány. Hrozně se mi celá série líbila, utekla tak rychle právě proto, že jsem ten pár hltala. :o)



Osmé místo doslova vyžírá další hrdina ze série Bratrstva černé dýky. Už to začíná být ohrané, že? Rhevenge, pasák a dealer drog, který vlastní několik podniků, se zamiluje do sestřičky, která se stará o svého nemocného otce. Tak trochu to vypadá, že na ně nikdo jiný nezbyl, ale tito dva se k sobě úžasným způsobem hodí, ačkoliv jsou každý jiný. Ehlena je čistá, on je špinavý od hlavy až k patě a to nemyslím fyzicky. A přesto je mezi nimi silná láska a opora. Vždycky se mi zamlží oči překrásnou romantikou, když ti dva jsou spolu ve své knize Pomstěný milenec.

Zdroj


Na devátém místě máme další pár ze série Školy noci. Damien a Jack, znovu heterosexuální pár. Ovšem komtesa Damienová je jeden z nejbystřejších a nejchytřejších kluků, které mě knihou doprovázeli. A Jack byl naprostý miláček všech a všeho. Byl statečný, milý a přátelský natolik, že ho nešlo si neoblíbit. Byl jako malé štěňátko. A tyhle dva jsem si opravdu hrozně moc zamilovala a prostě na ně nemohu zapomenout. Mezi tuhle desítku Nejúžasnějších párů prostě patří, ať si klidně kdokoliv staví knihy na sebe.

     


A desáté místo uzavírá pár z knihy, která nebyla přeložená do českého jazyka, ale věřím, že v budoucnu bude a tak se dočká i má knihovnička. Jde o knihu Maybe Someday od Colleen Hoover, která sepsala pár, který se k sobě měl už od počátku. Ale Sydney je po rozchodu, kdy jí byl partner nevěrný a Ridge je zadaný. Ovšem, když jsou ti dva spolu. Skládají písničky a usmívají se na sebe... Není nic, co by existovalo mimo nich. Ridge je neslyšící, ale i přesto dokáže vnímat Sidney víc, než kdokoliv před ním. Jde o opravdu romantický příběh, který mě prostě dostal, i když to má své nedorazy. Ale věřu "Pro ni bych se ohnul, pro tebe bych se zlomil" považuji za jednu z nejromantičtějším stejně jako onen pár.

Zdroj


A pokud jste dočetli až sem, tak přesně víte, jak vypadá mých deset nejoblíbenějších párů. A nás ve Světe mezi řádky by zajímalo, jaký je Váš osobní žebříček? Můžete se s námi o své názory podělit komentářem. Budeme rády. :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.