České upířiny (autoři)

...pro všechny, kteří nečtou o upírech jen tehdy, když je to "cool" a "in" :)

Zdroj

...pokračování PRVNÍ části




Václav Hess


série: Alia


1. díl - Nový život

Alia, tak zní jméno upírky. Stvoření, které bylo zrozené magií, aby se mstilo. Někdy stačí jen málo, a vše, co jste chtěli, dopadne jinak. Upírka, která ztratila vše, aby získala ještě více. Musí se postavit vlastní minulosti, aby poznala, kam ji povede budoucnost. Svět je plný nepřátel, ale všichni pocházejí z jednoho místa. Porazí tajemného démona ze severu?




2. díl - Bílý drak

Alia stvořila vlastní říši. Místo kde může žít se svými upíry. Jsou ale všichni nepřátelé upírů poraženi? Co vše se skrývá v říši za horami? Jaké úmysly má drak Lambrax s upíry a démony?



3. díl - Chrám moci

Svět byl mladý. Bohové chodili po stejné zemi spolu s lidmi, elfy a trpaslíky. Společně utvářeli svět, který by jim patřil, a přesto by žil svým vlastním životem. Bůh nicoty Meldar chtěl ale více. Netoužil po zemi, která má svůj vlastní život. Roste, jak sama uzná za vhodné. Vlastnictví všeho, řízení každé nitky života. To byl jeho záměr. Meldar si našel družku Lilit, s tou měl svého prvorozeného syna Samaela, který kráčel ve stopách svého otce. Společně zaplavují svět svým zlem. Meldar měl bezpočet dalších potomků, kteří se lišili mocí i vnější podobou. Jednu věc ale měli společnou, chtěli rozsévat zlo do všech končin.



Čtenáři by se měli dočkat i 4. dílu s názvem Dranor - Dcery draka. První tři díly nemá autor momentálně skladem, ale můžete si je zdarma stáhnout na eBookEater nebo e-knihaZdarma.



***



Karel Kadlec


Dcery temnot

Upíři. Kdo by je neznal? Kniha Dcery temnot se vrací ke klasickému pojetí tohoto žánru a upíři zde jsou sice uhlazení, ale zároveň krutí a nemilosrdní. Děj se skládá ze dvou vzájemně nezávislých částí a táhne se od konce 17. století až do současnosti. První příběh zachycuje střípky osudu šumavské upírky Viktorie, druhý se pak odehrává převážně v Praze a setkáme se zde s nemrtvým párem Hedwigou a Melchiorem.



***


František Kotleta



série: Bratrstvo krve

1. díl - Vlci

Novela, jejíž děj předchází legendární trilogii Bratrstvo krve. Nechal si říkat Gerhard. Dřív ho však nazývali jinak – Radegast. Slavný válečník. Obávaný protivník. Postrach Avarů, Keltů i Římanů. Na vrcholu své slávy zmizel, aby se stal členem Bratrstva krve. Germánský upíří klan se vyhřívá v paprscích moci. Vládne rozsáhlým územím nejen v krajích ovládaných Germány, ale i v lesích patřících odnepaměti Bojům, kam nedávno přitáhli Slované. Jsou jako lovná zvěř. Kmen bez ochránců, snadná kořist pro vampýry i lykany. Ale časy se mění. Zítřek přinese zradu a krev…





2. díl - Hustej nářez

Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…



3. díl - Fakt hustej nářez

V první knize to mimozemšťanům ještě prošlo, teď se ale zbytky zdecimovaného upírstva vydaly do posledního boje. A že tenhle boj začíná ve čtvrti plné bojechtivých transvestitů, není nakonec na škodu. Jenže žlutí okupanti mají dost síly vzdorovat, a jestli po něčem touží, tak je to vrátit upíry už navždy do mýtů a legend. Ve hře je ale ještě jeden hráč – někdo podivný a nebezpečný, který za sebou zanechává radioaktivní stopu… Pokud má být lidstvo znovu svobodné, nezbývá než odpálit pár bomb a najít spojence, kteří mohou být mnohem nebezpečnější než ti nejhorší nepřátelé.




4. díl - Mega hustej nářez

S partyzánštinou je konec. Je na čase rozpoutat válku. Absolutní válku lidí proti mimozemským okupantům. Jestli má být planeta Země svobodná, je třeba obětovat všechno, včetně vlastních životů - a to platí nejen pro lidi, ale i pro upíry. Jan Bezzemek, Gerhard, Petra, Lucie i Diana a jeho partička upířích transvestitů a dalších jejich spojenců stojí na prahu poslední bitvy se žlutými parchanty z vesmíru a vědí, že není cesty zpět. Čeká je buď smrt, nebo svoboda. Upíři proti mimozemšťanům potřetí a naposled. Na konci knihy zůstanou jenom jedni a cesta k tomu stojí za to. 



***


Jiří Kulhánek

Vládci strachu

Žijí mezi námi upíři? Výborný akční příběh o boji mezi upíry a lovci z roku 2023, který se odehrává převážně v Čechách. Poklidný život upíra Richarda Adolfa končí při obnoveném lovu – brání se hlavně v Praze a snaží se vypátrat a zničit vůdce Lovců – alchymistu Azzoparda.. První díl volné série o upírech, některé postavy se prolínají do dalších Kulhánkových knih. Tvrdě akční krvavý nářez, výborně čtivý.




série: Noční klub

1. díl

Chcete přežít příštích tisíc let? Potom byste si měli přečíst tuto knihu. Nechcete-li, i pro vás mám dobrou zprávu - místa na hřbitovech výrazně zlevní.

První polovina příběhu je plná sveřepých slov, sveřepých tajných organizací, sveřepých zabijáků, sveřepého černého humoru a samozřejmě nelze opomenout neméně sveřepý recept na dlouhověkost. Vy, kteří dáváte přednost ekonomicky výhodnému místu pod tisem, nebuďte smutní, my ostatní na vás příštích tisíc let nikdy nezapomeneme...



2. díl

V první polovině Nočního klubu se pozorný čtenář dověděl, jak si zařídit věčný život. V této polovině se i podstatně méně pozorný čtenář doví, že věčnost může být daleko kratší, než jen krátká: Automatické zbraně, břitká ocel, pan Wries, pan Van Vren...





Vyhlídka na věčnost

Žijí mezi námi – známe je z televize, z rozhlasu i z novin – mluvčí. Ovšem pouze jeden z nich je pan Mluvčí, ale na toho v hromadných sdělovacích prostředcích nenarazíme. Pan Mluvčí totiž příliš nemluví, pan Mluvčí pouze vyřizuje vzkazy, a když s tím začne, slunce skryje tvář a pohřební služby přecházejí na dvojsměnný provoz. Trojsměnný.



***


Jindřich Rohlík


Sluneční kruh

(povídka ve sborníku Žoldnéři fantasie: Tango s upírem)

Jindřich miluje Karolínu. Karolína má rakovinu. Pak jednoho dne potkají v pražských ulicích upíry, kteří sem přijeli tancovat tango.




***


Miroslav Švandrlík


Povídkové knížky s minihorory, které vás donutí se bát... nebo smát. :)

Draculův švagr, Draculův zlověstný doušek, Draculův temný stín, Draculův poslední doušek, Hajlující upír




Více vydání: Draculův švagr


***


Miroslav Žamboch


série: Klanové války


1. díl - Visio in Extremis

Mathias Majer je zkušený příslušník svého druhu, samotář, který dokáže skrytě přežívat v lidské společnosti. Země bývalé Koruny české jsou už po staletí jeho loveckým teritoriem, kde mu krásné ženy rády a ochotně poskytují, co potřebuje k životu. Stojí mimo hierarchii svého druhu, mimo klany, mimo války velmistrů. V jediném okamžiku se ale všechno změní – stává se z něj cíl číslo jedna, štvaná zvěř. Z neznámého důvodu je zatažen do podivného sporu mezi tajemnou velmistryní Messalinou a vůdcem jednoho z nejsilnějších klanů. Utíkat před nájemnými zabijáky a zkorumpovanými komandy speciálních jednotek nemůže věčně. A přestože se celý svůj dlouhý život spoléhal jen na sebe, tentokrát sám nemá šanci. Zachránit ho mohou jen odpovědi na správně položené otázky. Aby našel otázky a posléze i odpovědi, musí se spolehnout a vydat do rukou těch, které dosud považoval za svou kořist – musí požádat o pomoc obyčejné lidi. Tajemství se táhne do minulosti hlubší, než si na počátku dokázal představit, a hrozba, kterou vynáší na povrch, přináší zkázu pro všechny.



2. díl - In Nomine Sanguinis

George Maybach Frederickson, pravým jménem Oziáš Jiří Rys, má svá tajemství, dobrodružnou povahu a pozitivní vztah k masu. Krvavému masu. Po letech strávených u britských speciálních jednotek se začíná nudit a hledá něco zajímavějšího, zábavnějšího. Dostává však jednoduchou zprávu - doma potřebují pomoct. Přestože své pokrevní příbuzné již víc než generaci neviděl, vrací se do rodných kopců a - málem umírá. Nejjistější způsob, jak přežít, je utéct. Ale Oziáš Jiří Rys nemůže utéct. Krev není voda. Nevěří, že se z beskydských lesů dokáže vrátit živý, ale udělá všechno, aby rodině pomohl, aby je zachránil... 





1 komentář:

  1. Ahoj, děkujeme za přidání. :) Informace souhlasí, banner už je na stránkách umístěn. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.