Poklady z knihy Artyčoková srdíčka

Kniha žánru young adult, která však skrývá dosti pokladů a mně by bylo líto, kdybych je tu nezveřejnila a neukázala, co v sobě mimo čtivého děje, skrývá. Právě jsem ji dočetla a myslím, že vkládat informace za čerstva bude asi nejvhodnější. Jsem toho ještě plná a mám v živé paměti ty, kterých se poklady týkají. A tak snad nebude vadit, když prozradím hrdinův oblíbený basketbalový tým nebo oblíbenou malířku babičky Josie. Komu by něco takového vadilo, tak nedoporučuji číst dál. ,o) Ale rozhodně nejde o spoiler, spíše o malé dodatky k postavám, které díky nim získávají na životě. 

Recenze Artyčoková srdíčka


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Slovart



San Antonio Spurs


- basketbalový tým hrající severoamerickou ligu National Basketball Association. Krishův oblíbený basketbalový tým je právě San Antonio Spurs, mívá ho na tričku. 


Vivien Leighová


- byla anglická divadelní a filmová herečka. Během své filmové kariéry získala Oscara za roli Scarlett O'Harové ve filmu Jih proti Severu a za Blanche DuBoisovou ve filmu Tramvaj do stanice Touha. Mirina babička se jí podobala.


Top Trumps


- je karetní hra, která byla zveřejněná v roce 1968. Každá karta obsahuje číselné údaje a cílem hry je porovnávat tyto hodnoty, aby se hráči přebíjeli a pokoušeli vyhrát karty oponenta. Hra, kterou hraje Ben a Jidé.

Frida Kahlo


- vlastním jménem Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón byla mexická malířka z počátku 20. století. Babička Josie se chtěla podívat na její výstavu.


Tyran Chocholatý 


- pták, který sídlí u chatky babičky Josie. 


Zdroj informací: Wikipedia.org
Zdroj obrázků: Google.com

2 komentáře:

  1. Taky mám moc ráda Fridiny obrazy :) Moc zajímavý nápad na článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, takových pokladů už máme ve Světě mezi řádky pár. Začala s tím Wish a mně se to zalíbilo, tak pokračuji, když nějaké poklady v některých knihách objevím. :o)

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.