Série Hon

Zdroj
ANDREW FUKUDA se narodil v Manhattnu a byl vychován v Hong Kongu. Poté co získal bakalářský titul z historie na Cornellově univerzitě, Fukada začal pracovat v Manhattonském "čínském městečku" spolu s dalšími imigranty. Tato zkušenost vedla k napsání Crossing, jeho debutu který byl vybrán ALA Booklist jako Top 10 First Novel a Top 10 Crime Novel v roce 2010. Jeho druhá kniha Hon, první kniha v nové sérii, byla koupena St. Martin's Press a vydaná v květnu 2012. Předtím než se Fukada stal autorem na plný úvazek, byl sedm let prokurátorem. Momentálně se svojí rodinou žije na Long Islandu.

Tuto napínavou sérii v ČR vydalo nakladatelství Fragment. Skvělý výběr! 


Zdroj



Zdroj
Série HON je neuvěřitelná. Je pro mě těžké ji popsat, protože nejde o žádné obyčejné upíři sci-fi, ale o naprosto promyšlený příběh, na který s každou knihou čtenář nahlíží úplně jinak. 

S první knihou mi přišlo, že autor měl docela neotřelý nápad, i když na mě čtení působilo docela chladně díky prostředí, které Fukuda bravurně sepsal. S druhou knihou jsem lapala po dechu a říkala jsem si, co se to vlastně děje a jak je možné, že se to najednou všechno změnilo tak neočekávaným směrem! Ačkoliv první díl byl napínavý, druhý díl byl naprosto nevydýchatelný, vzrušující a dokonalý. A jelikož, jak to bývá, jsem očekávala, že třetí díl bude o ničem a bude špatný, tak mě autor naprosto převezl a všechno, co jsem se doteď dozvěděla v obou knihách obrátil o stoosmdesát stupňů velmi nápaditým způsobem, který celou sérii změnil v mistrné promyšlené dílo, na které jsem jaktěživ nenarazila a kdoví, zda se mi podaří ještě někdy něco takového přečíst. Celé to tajemství... Najednou to na mě působilo, jako bych nebyla jen čtenář, ale objevitel. Jako bych stála na sklonku lidských věků a spatřila příběh Adama a Evy ve znění Andrewa Fukudy. Abyste tuto sérii dokázali ocenit, prožít a prohlédnout všechna tajemství a zákoutí, je nutné dočíst třetí díl. Já si po prvním říkala, že nic extra mě čekat už nemůže, spletla jsem se na celé čáře a i vy budete překvapení.


1. Hon


Anotace:
Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich!
Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.
Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...
První vydání.


2. Kořist 


Anotace: 
Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý, jako svět, který opustili.
Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí… 



3. Past


Anotace: 
Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti.
Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem…

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.