Série Padesát odstínů

Zdroj
E. L. JAMES  je pseudonymem Eriky Mitchellové Leonardové (1963), televizní produkční a manželky scenáristy a režiséra Nialla Leonarda, s nímž je více než dvacet let a má s ním dva pubertální syny. Studovala historii na University of Kent, psát chtěla už od dětství, snila o tom, že jednou napíše román, který způsobí poprask, ale kvůli rodině a kariéře své sny na čas odložila. Nakonec ale sebrala odvahu a pustila se do psaní svého prvního románu, Fifty Shades od Grey. Původně je psala jako fanfiction ságy Stmívání pod jménem Snowqueens Icedragons, to bylo v roce 2009. 

Tuto sérii vydalo nakladatelství XYZ


Zdroj




Zdroj
Série Fifty Shades na sebe strhla opravdu velkou pozornost, nebude to však tím, že by byla natolik neobyčejná nebo kvalitní, ale proto, že autorka měla velmi dobrého reklamního agenta, který pro ni získal nespočet fanoušků. Já jsem tuto sérii četla a nevidím v ní nic, co by bylo natolik úžasného, aby se z toho strhl takový poprask. Dříve jsem si myslela, že je originální zejména tím, že jsou v ní prvky BDSM, ale později jsem přišla na to, že takové knihy byly již před padesáti odstíny a mnohdy dokonce lepší, jen neměly tak okázalou reklamu, jako odstíny.

Ačkoliv je to fan fiction Stmívání, tak já jsem to tam až tak neviděla. Anastasie je parodií na Bellu Swanovou, ve svých letech stále nevinná, téměř nepolíbená a podle všeho neuměla používat e-mail do doby, než se poznala s Christianem. To mi přišlo trochu vtipné, když vystudovala a v dnešní době studovat bez notebooku s připojením na internet prostě nejde. Ona to dokázala. 

Christian Grey je zkažený, zničený, zlomený, zoufalý rádoby drsňák s dobrým srdcem, takže jasný důvod k zamilování se do knihy. Ženy milují takové zhýralé padouchy. Osobně jim v knihách propadám a tady tomu nebylo jinak. Samozřejmě, že si mě získal. Hlavně díky své deviantní povaze, protože zkaženého úchyla, aby v dnešní době čtenář v knihách pohledal. Všude samá cenzura nebo naopak přehánění. Ona ho popsala docela dobře, i když nic světoborného, tak jako odpočinková četba se mi trilogie vážně líbila. :o) 

Zdroj


Ale ten poprask zkrátka asi nikdy nepochopím. Byla jsem dokonce i na filmu s kamarádkou, kde jsme se neskutečně nasmály a tu komedii si nakrásně užily. Vím, že na další díl půjdeme zas, protože smích léčí. Nepřišlo nám to ani erotické, ani romantické. Herci mi zkrátka nesedli a herečka přehrávala, že se to nedalo vydržet. Jo, kdyby tu hlavní roli získal Bomer a Rory z Gilmorek, to by bylo možná jiné kafe. ,o))



Padesát odstínů šedi 


Anotace: 
Padesát odstínů šedé je první díl erotické trilogie, kterou napsala E. L. Jamesová a zaujala tak čtenáře po celém světě. Studentka literatury Anastasia Steel má za úkol zpracovat rozhovor s úspěšným a bohatým podnikatelem Christianem Greyem (Grey = angl. šedý, odtud název knihy 50 odstínů šedé) Na domluvenou schůzku přijde muž, který Anastasii neuvěřitelně přitahuje. Je okouzlující, krásný, neuvěřitelně chytrý, svůdný a hrozivý. Nezkušená a nevinná dívka poprvé zažívá pocit, že nějakého muže chce. Z jedné strany ji odrazuje jeho záhadná rezervovaná osobnost a z druhé strany se mu strašně touží přiblížit. Starší a zkušený Christian není schopen odolat klidné kráse, důvtipu a nezávislému duchu mladé dívky. Ať chce nebo ne, musí si přiznat – touží po ní, chce ji... ale za svých vlastních podmínek. Anastasia je šokovaná i vzrušená Christianovými nezvyklými erotickými chutěmi. Váhá, ale není schopná mu odolat. Vášnivý živočišný vztah odkrývá jejich tajemství i temné sexuální touhy.



Padesát odstínů temnoty


Anotace: 
Ana již není nezkušenou mladou dívenkou, jak jsme ji poznali v prvním díle Padesát odstínů šedi. Poté, co se rozhodne Christiana opustit, začíná svoji kariéru jako asistentka v místním nakladatelství. Vzpomínky na něj ji však pronásledují na každém kroku, a nedokáže proto odolat jeho opětovnému volání. To však ještě netuší, že kromě Christianových vnitřních démonů se bude muset vypořádat také se závistí a hněvem ženy, která se v jeho životě objevila dříve než ona. Dochází však ještě k jedné podstatné změně. Zatímco první díl se nesl zcela ve znamení Christianových sadistických sklonů, nyní dochází v jejich milostném životě k výraznému zjemnění. Oba dva jsou připraveni udělat spoustu kompromisů, díky kterým by mohl jejich vztah znovu fungovat. Christian objevuje dosud nepoznanou stránku své osobnosti. Nemůže se sice zcela zbavit potěšení, které mu přináší fyzické ubližování ženám, na druhé straně se však nedokáže smířit s představou, že by měla Ana trpět. Ana začíná pro změnu zjišťovat, že některé věci, které od ní Christian vyžaduje, jí nejsou zase tak úplně proti mysli… Objevuje, že v ní dřímá „vnitřní bohyně“, která se projevuje často velmi nepředvídatelným způsobem. Více se dozvíme také o Christianově otřesném dětství, které je klíčem k pochopení jeho nezvyklých tužeb. Všechna tato odhalení jsou okořeněna neskrývanými popisy sexuálních scén – tentokrát jsou však prostoupené větší něhou, než tomu bylo v předchozím díle. Do divokého živočišného sexuálního vztahu nyní začíná vstupovat také romantika…



Padesát odstínů svobody


Anotace: 
Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností.




Grey

Recenze - Chensie horko těžko dočítá, snad se dočkáte

Anotace: 
Život Christiana Greye je čistý, disciplinovaný, plně pod kontrolou, plný bohatství a… naprosto prázdný. Až do dne, kdy do jeho života vstoupí Anastasia Steele. Snaží se na ni zapomenout, vytěsnit ji, ale místo toho ho strhne bouře emocí, kterou nedokáže pochopit a které nedokáže odolat. Dá mu Ana zapomenout na hrůzy dětství, které Christiana pronásledují každou noc? Nebo ho jeho temné sexuální touhy a snaha kontrolovat vše včetně téhle dívky donutí zničit křehkou naději, kterou mu Ana nabízí? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.