Kouř a stíny z Brokilonu!

Včera do Světa mezi řádky dorazily dva recenzní výtisky. O prvním jsem vás informovala. A tento druhý recenzní výtisk, který také budu recenzovat já, protože Wish má raději jiné žánry, mě okouzlil svou anotací. A také tím, že jde o žánr sci-fi a fantasy, což patří mezi mé nejoblíbenější.

Recenzní výtisk ve formátu PDF dorazil ze sci-fi a fantasy nakladatelství BROKILON! Moc za něj děkujeme a já se nemohu dočkat, až se na něj vrhnu.

Kniha Kouř a stíny je prvním dílem z trilogie Kouř od autorky Tanyi Huffové. Je to velmi originální téma, hlavně díky tomu, že hlavním hrdinou je Tony. Na tom by nebylo nic neobyčejného, ale Tony je gay. Tuším, že někomu to nemusí být po chuti, ale já mám pro takovou literaturu slabost, takže se velmi těším. :o)

Svět mezi řádky má výtisk ve formě e-book, vy si ho můžete objednat také, ale nejen v PDF, ale i jako tištěnou knihu v nakladatelství BROKILON!

Recenze se určitě dočkáte brzy. Víte, jaká jsem vášnivá čtenářka. :o)) A prozatím, pojďte se se mnou mrknout na bližší informace o knize Kouř a stíny. ,o)


Anotace: 
Až na neopětovanou lásku k fešáckému herci Lee Nicholasovi byl Tony víceméně spokojený. Přinejmenším do chvíle, kdy to ve filmovém studio začalo jít od desítí pěti.
Začalo to stíny - stíny, které se nacházely na místech, kam nepatřily, stíny, které jako by si žily vlastním životem...

Tony se je snažil ignorovat, říkal si, že jsou jen výplodem jeho fantazie - dokud jednoho dne nenašel tělo Nikky Waughové a nepocítil dotek stínu.
Ale když se stín rozhodl ovládnout Leeho a když se z nepochopitelných důvodů při natáčení automobilové nehody málem zabil jejich kaskadér, Tony už to déle přehlížet nemohl. Musel zjistit, co ohrožuje lidi, kteří se na natáčení "Nejtemnější noci" podílejí. A k tomu samozřejmě potřeboval Henryho pomoc.

Netrvalo dlouho a stopa ho zavedla k čarodějce mající u CB Productions na starosti speciální efekty, Aře Pelindrakové, která mu poskytla děsivé vysvětlení, jež mohl přijmout pouze mladík s tak neobvyklými zkušenostmi, jakým byl Tony. Ale vědomí toho, čemu čelil, tvořilo jen polovinu bitvy - skutečná výzva spočívala v tom, jak přežít něco, co přežít nelze, a jak porazit neporazitelné!




Autorka Sue Tanya Huffová se vrhla na těžké téma, protože její hrdina může být u čtenářů i čtenářek oblíbený, ale stejně tak může i odrazovat. Někomu homosexuální tématika může vadit. Můj případ to rozhodně není. Dalo by se říct, že spíše knihy s takovou tématikou vyhledávám. :o)

Nemohu dopředu říct, jak moc se bude Tony projevovat a jak moc by vám tudíž v knize mohl vadit nebo naopak se líbit. Těším se, až to zjistím! :o)

Kniha Kouř a stín, jak jsem již psala, je z trilogie, která se nazývá Kouř. Další dva díly pojednávají také o Tonyho potyčkách s temnotou.

Knihy se řadí nejen mezi žánr sci-fi a fantasy, ale také horor. Na to jsem opravdu moc zvědavá. Budu se bát hodně, když jsem srabík? Nebo naopak budu okouzlená a budu louskat jednu stránku za druhou? Horory moc nečtu, obvykle mi přijdou moc sadistické a ničím mě nelákají. To však rozhodně není tento případ. ,o)

V případě, že vám Tony nesedne, můžete zkusit autorčinu druhou sérii s názvem Krevní pouta. Upíří fantasy s detektivním námětem.,o)


V nakladatelství Brokilon jsou dostupné obě série. A v tuhle chvíli... nezbývá než čekat, až vám sem naservíruju čerstvou recenzi na knihu, na kterou už jsem řádně natěšená. Doufám, že mě nezklame.:o) Držte mi pěsti. :o))

8 komentářů:

  1. Pokrevní pouta jsem přečetl celá a podle mě jsou lepší, než série Kouř. Sice jsem se těšil, když jsem se dozvěděl, že hlavní roli v této sérii bude mít právě Tony, ale nějak mi to extra nesedlo. Kouř a stíny není špatná kniha, ale očekával jsem trochu víc. Pokud jsi se těšila na Tonyho jako homosexuála, asi tě zklamu, protože se moc neprojevoval. Snad se ti bude kniha i tak líbit. Jsem zvědav na recenzi :)
    Já osobně se nemůžu prokousat druhým díle, Kouř a zrcadla. Už asi dva roky je mám rozečtené :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc zvědavá. Slyšela jsem, že kniha není pro každého. Uvidíme, jak mi sedne. Od této autorky jsem nic nečetla, ale na tu druhou sérii jsem také koukala. Ta by se mi mohla taky líbit. :o)

      Vymazat
  2. Tuhle knihu jsem už četla a nebyla nejhorší :). Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Uvidíme. Četla jsem názory, že je skvělá, i že je hrozná. Průměr podle všeho vede, ale každý jsme jiný. Troufám si na to, tak uvidíme, jak to zvládnu. :o))

      Vymazat
  3. Kniha vypadá zajímavě, ale je fakt, že já se stavím k homosexualitě pořád trochu rozpačitě. Líbila se mi kniha Líbali jsme se, která se věnuje převážně šikaně vůči gayům, a líbila se mi, protože jsem tolerantní člověk. Skutečně nutí k zamyšlení. Nicméně nemohu popřít, že pokud se mohu pohledu na gayské páry vyhnout, vyhnu se.
    Další věc na této knize, kterou si nejsem tak jistá, je celkové vyřešení těch stínů. O co tam vlastně půjde? Bude to víc duchovní, jakože to budou démoni, kteří posedávají oběti nebo snad spíše fantasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím přiznat, že na ty stíny jsem také zvědavá. Tápu, ale mou představou je spíš vashta nerada z Doctora Who. No, uvidíme, jak se s tím autorka poprala. :o)

      Vymazat
  4. Těším se na recenzi na Kouř a stíny. Jsem hodně zvědavá jak se to budel líbit ;)
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.