Detektivní román z prostředí Mongolska

Minulý týden jsem narazila na letní giveaway od nakladatelství Kniha Zlín. Stačilo vyplnit formulář, vybrat si jednu ze tří nabízených knížek a pak už jen doufat, že budete vylosování. Kniha Zlín chtěla pouze zpětnou vazbu - fotku s knihou a pár řádků o tom, jak se vám knížka líbila. Ty nejlepší by se pak měly na jejich webu. Různé soutěže apod. zkouším často, ale nikdy nemám štěstí. Ale teď jsem měla! Samotnou mě to překvapilo. A samozřejmě moc potěšilo! Vybírala jsem z následujících titulů:



A který z nich mi dneska dorazil domů? :)



Jerúldelger


Ian Manook



Anotace:
Komisař Jerúldelger, rázný muž s minulostí poznamenanou krutým osobním dramatem, jehož v dětství vychovali a vycvičili v klášteře mniši ovládající bojová umění, se ujímá dvou případů plných krutosti a násilí. Pátrání se odehrává v mongolských stepích, ale zejména v hlavním městě Ulánbátaru, a autor nás při něm provádí krásnou a drsnou přírodu, připomíná mnohé dávné tradice, ale také bez příkras ukazuje dnešní Mongolsko: upozorňuje na problémy, které si země nese z minulosti, vztahy s Ruskem a pozůstatky sovětského režimu, napjaté kontakty s Čínou, korupci, bídu, nebezpečí nacionalistických a nacistických bojůvek. Jedny lákají nejmodernější technologické přístroje, motoristická a sportovní výstroj, druzí se snaží zůstat v sepětí s minulostí a udržet si duchovní bohatství předků: mniši, kočovníci, tajemní stepní jezdci a divocí koně měří síly se zkorumpovanými policisty, bohatou smetánkou, zpupnými motorkáři, mazanými překupníky, prostitutkami nebo s ubohou komunitou přežívající v městské kanalizaci. Jerúldelger ovšem zároveň musí vyřešit i různé soukromé záležitosti a je načase uspořádat si osobní život… 



Znáte tuhle knížku od francouzského autora s (pro mě) naprosto nezapamatovatelným názvem? :D Zatím jsem na ni slyšela dost chvály. Podle informací by měla mít i (u nás zatím nepřeložené) pokračování s názvem Divoké časy.



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.