Červencová rezervace

Původně jsem si říkala, jestli tenhle přírůstek z knihovny vůbec dělat, protože danou knížku určitě všichni znáte, ale nakonec proč ne, že jo? Někdy máte pocit, že daný titul zná úplně každý a přitom se vždycky najde někdo, kdo o něm slyší poprvé v životě a má radost (nebo si zoufá :D ) z dalšího tipu do knižního seznamu. 

Navíc já jsem nadšená z toho, že se mi ke knížce konečně podařilo dostat (nemusím dodávat, že veškeré soutěžení o ni mi bylo na dvě věci...) a můžu si tak udělat vlastní názor. Vlna nadšených ohlasů opadla a teď, jak se tak dívám, přicházejí na řadu střízlivější názory. 

Mimochodem... myslela jsem, že ji budu vozit v kabelce, ale teda... to jsem ještě netušila, že je to taková bichle. :D



Anotace:
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události… Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?



A jak jste na tom vy? Zasáhla vás vlna reklamy na tohle dílo? A pokud jo, kam se řadíte? Mezi nadšence nebo naopak mezi ty, podle kterých byl kolem téhle knížky jen (další) zbytečný humbuk? :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.