První přiznání knižního barbara...


Nejsem jako ostatní knihomilci. Zřejmě patřím k té ironické a hloupě zírající menšině, která na vás kulí oči, když sténáte nad novými záložkami, které prostě musíte mít! Ehm, na co? Je to kus papíru s nápisem a obrázkem! 

Tento článek je pro pobavení. Nechci jím urazit nikoho a nic, ale toužím poukázat na nás - ty podivné lidi, kteří si neskládají knihovničku podle barvy (Je to moje knihovnička, nikoliv omalovánky!) nebo se nerozbrečí nad škrábanečkem na přebalu. (Cože? Je to škrábnuté? A kde?)

Já, jako vášnivá knihomilka, se přiznávám, že nejsem zrovna typická čtenářka, protože se s těmi typickými občas sejdu a podle jejich pohledů jim připomínám mimozemšťana. Jen nejspíš nejsem tolik zelená. 

Ráda bych poukázala na několik případů, kdy na mě moji přátelé zírali v nepochopení a ohrnovali nade mnou nos. Samozřejmě i přes ty rozdíly se se mnou stále baví a možná ještě raději, protože se mnou nezažijí knižní nudu, ale naopak jim zpestřím čtecí maraton. :o))

Zdroj


Přináším první přiznání knižního barbara... :o))


...které se točí kolem záložek!


Zdroj

Záložky jsou pro knihomilce jako benzín pro motocyklového závodníka. Nemůžeš vystartovat začíst se bez toho, abys v dlani svírala krásně zdobenou pevnou záložku, která ti pomůže předejít nehodě tomu, aby ses v textu ztratila, když z nějakého důvodu přestaneš číst. 

Zdroj


A co znamenají záložky pro mě?

"Podívej se! To je nádherný!" rozplývá se.
"Co?" řeknu bez zájmu a přejedu pohledem serepetičky, kde jsou jakési chlupaté plyšové koule - nechutný. A různí pidi plyšáci na klíče. "Hele!" zajásám, když najdu přívěšek na klíče ve tvaru motorky.
Plácne mě přes ruku. "Záložka! Není boží?"
S pozvednutým obočím se ironicky zadívám na kus papíru. "Vážně chceš slyšet pravdu?"
Nasupí se.
"Proč by měla být boží? Vždyť jich máš doma už nejspíš přes stovku! Tohle je jen další z hromady," zavrtím hlavou.
"Ta se mi bude hodit k zakládání můj krásný nový román Volba od Nicholase Sparkse!" rozzáří se.
"Ty chceš slepičí román zakládat záložkou s brutálně vyhlížejícím robotem?" ptám se posměšně. 

A takhle to u nás funguje při výběru knih. I těch pro mě zbytečných záložek. Já vím, že vy je asi berete jako něco důležitého, ale pro mě je to jen ekvivalent utržených novin nebo kapesníku, které slouží jako záložka úplně stejně dobře. ,o)))

Zdroj

Víte, jak zbožňuji knižní inspiraci, takže...

Volba - Nicholas Sparks

Nakladatelství: Ikar




Anotace: 
Nový román od bestsellerového autora o lásce ztracené i nalezené a o volbách, které jsou někdy těžké jako život sám. 
Travis Parker má vše, co by si muž mohl přát – dobrou práci, krásný dům a spoustu kamarádů na trávení volného času. Je si téměř jist, že romantický vztah by jeho pohodlný život jen zkomplikoval. Názor změní ve chvíli, kdy se jeho novou sousedkou stane Gabby Hollandová. 
Přestože se k Travisovým pokusům o sblížení nejprve staví nepřátelsky, jeho nezdolnost je nakonec svede dohromady. Ale to je teprve začátek jejich dlouhé společné cesty, na jejímž konci bude jeden z nich muset volit: Jak daleko se smí zajít, aby naděje na lásku zůstala živá?


Takže se přiznávám! 
Jsem záložkový barbar. 
Ty taky? Nestyď se a vyjdi na světlo! 
Je čas, abychom ukázali naši existenci! :o))


Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.