Měsíční shrnutí - Srpen 2015

A jsme ve druhém měsíci působení knižního blogu Svět mezi řádky. Srpen 2015 byl svým čtenářům propěšný několika recenzemi i úryvky. Myslím, že potěšil každého, kdo rád čte a nechává se inspirovat knižními světy, které stojí za to číst. 

Samozřejmě některé knihy mě více či méně zklamaly, jiná díla mě naopak vynesla do nebes a bylo darem sledovat strhující děj, který mířil do finiše. V recenzích se dozvíte mnohem více. Jak už víte, jse docela člověk, který se vykecává (Wish by vše nejraději shrnula do tří vět, já naopak do tří stran) a tak se můžete těšit na delší recenze, i když ještě nebyly tohoto formátu a stylu jako jou ty nynější. Každý se pomalu mění a zlepšuje a my nejsme žádné vyjímky. :o) 


Toužíte-li porovnat začátky Světa mezi řádky, máte možnost. :o)) Počtěte si, jak jsem nostalgicky vzpomínala a áchala nad hrdiny, knižními světy i autory, kteří mě mnohdy opravdu překvapili.

Tento měsíc začal úryvkem z knihy Prvních sto - Kass Morgan, kterou jsem začala číst. Jenže po sto stránkách jsem zjistila, že jde vlastně o něco úplně jiného, než jsem si myslela a knihu jsem odložila. Doposud jsem se k ní nevrátila a nějak mě to netáhne...

Znáte vytříbený psychologický román Gorgon od Edith Templeton? Rozhodně doporučuji. Teď si vůbec nejsem jistá, zda na Světě mezi řádky je zrecenzován, ale obě jsme s Wish kdysi četly tuto knihu a patří mezi naše knižní skvosty, na které nedáme dopoustit. V srpnu jsme vás překvapily úryvkem z této úžasné knihy. :o)

   


Recenze na román Shadows od Jennifer L. Armentrout, která vydává také pod pseudonymem J. Lynn. Shadows je prvním dílem, nebo spíše novelou, série Lux, která vypovídá o mimozemšťanech. Já osobně v tom vidím žánr sci-fi new adult a ačkoliv zde nejsou zřejmě zrecenzované další díly, tak četla jsem a moc se mi líbily. 

Když jsem tenkrát začala číst tuto knihu, vůbec jsem netušila, že je od české autorky! Natolik mě to překvapilo, že jsem si sháněla více informací, protože jsem měla pocit, že se daný server prostě spletl. Dílo Záměna bylo sepsáno tak, že i teď ho pasuji mezi zahraniční knihy, přestože ho sepsala česká autorka Nika Peas, pro kterou zřejmě bylo prvotinou - nepoznali byste! Recenzi si určitě přečtěte a hlavně se pusťte do knihy. ,o)


   

Neodolala jsem a pustila se do třetího dílu série Bavettovi, který mě náležitě zklamal. Vážně. První díl, který jsem četla, byl naprosto originální, kreativní a skvělý. Třetím dílem jsem myslela, že si ze mě Kateřina Petrusová dělá legraci, protože to bylo bez jiskry. Nudný bručoun zřejmě nebyl hrdinou, který by ke knize pasoval a dodal jí potřebnou šťávu. Škoda. A po knižním utrpení recenze Zakázaná přitažlivost - Kateřina Petrusová byla na světě. 

Á, doba, kdy jsem se pustila do Temné akademie. Nalákal mě název i anotace a dílo bylo opravdu mrazivé, temné a nad míru kreativní. Nic v podobném duchu jsem do té doby nečetla, takže jsem byla až do třetího dílu očarovaná. Čtvrtý díl mám doma a jakmile jsem narazila na tu nehoráznou kýčovitou scénu, která mě teda nepříjemně dostala, musela jsem přestat. Ale první díl Spoutaní od Gabrielle Poole byl dokonalý. 

Kdybyste se mě zeptali, proč jsem nejdřív napsala recenzi na druhý díl a poté na první, neřekla bych vám to, ani kdybyste mě chtěli umlátit Greyem. Vážně to nevím, ale recenze na první díl Temné akademie - Vyvolení - Gabrielle Poole vyšla později, ale také knihu vychválila do nebes, protože byla strhující!


    

V srpnu jsem měla možnost číst román podle skutečnosti, který se mi vryl hluboko pod kůži. Tak silně mě označkoval, až vím, že na příběhy hlavních hrdinů nikdy, rozhodně nikdy, nezapomenu. Srdceryvný a hrubý román Váš kluk prostitut - Cyril Valšík je homosexuální zpovědí několika mladíků, kteří se věnovali prostituci. Není to čtení pro každého. Spousta čtenářů ztratí v této knize nevinnost a srdce, ale otevírá oči tak, jak žádná jiná kniha... 

Wish se začetla do knihy Zbytky iluzí od české autorky Jitky Prokšové, u které byla podle všeho trochu zklamaná. Román je útlý, takže ačkoliv anotace je velmi lákavá, podle všeho autorka nedokázala pokrýt vše...


  


První díl detektivní série The Coffee House Mystery, který se jmenuje Mezi zrnky Kávy - Cleo Goyle. Wish prostě nemohla odolat. Podle mé lepší polovičky vystihuje tento román nejvíce poslední věta anotace, což mi přišlo zajímavé. :o)

Recenze na třetí díl Temné akademie - Rozpolcení (Gabrielle Poole) byla na světě. Knihu jsem opět zhltla, i když mi teda při čtení autorka udělala čáru přes rozpočet a já zrovna nebyla nadšená, i když se to do děje hodilo.

Wish neodolala a pustila se do druhého dílu série The Coffee House Mystery. Jak na ni zapůsobil detektivní román Jako v kávovém mlýnku od autorky Cleo Goyle? Podle všeho byla kniha příjemným překvapením.


  

Sladké zabudnutie od Jamie McGuire byl problém sehnat. Když jsem na Slovensku byla, proběhla jsem několik knihkupectví a kniha prostě nikde. Ačkoliv to bylo již týden po výdání. Nakonec jsem si ji musela objednat přes internet a když došla, i přes bolest hlavy, kterou mi slovenský jazyk způsoboval, jsem ji hltala. Já totiž sérii The Maddox Brothers zbožňuji a je k vzteku a zoufání, že nakladatelství Fortuna Libri vydalo pouze Travisův a Abbyin příběh, ale na ostatní bratry se již nedostalo. Modlím se, aby na Slovensku vyšly ještě další dva díly, protože jinak si to snad budu muset zakoupit v originále a můj problém je, že nejsem zrovna nejlepší v cizích jazycích. 

Díky Wish jsem v Levných knihách narazila na velmi působivou a drsnou knihu Moje zpověď od autorek Kateřiny Kantové a Very Renovici. Dílo vypovídá o zpovědích násilníků, pedofilů, nekrofilů a dalších deviantních duší, které se svěřili se svými hříchy. Je to poutavé, šokující a hrůzné čtení, ze kterého mrazí až v kostech.

   

Jako poslední byl v tomto měsíci k přečtení článek, že jsme na Facebooku... Kdysi jsme byly ještě na skupině Svět mezi řádky (nyní zrušená), kterou jsme nakonec opustily a založily jsme běžnou stránku, na které máte možnost nás vidět nyní.




Zaujalo Vás za ten měsíc něco?
Mohu potěšit (nebo vyděsit), protože těchto shrnutí bude více. Čeká nás ještě několik měsíců a věřím, že v nich třeba najdete inspiraci, která Vás pohltí jako nás! :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.