"Podivné" děti slečny Peregrinové (16.)

Projekt Sirotčince slečny Peregrinové nám vrcholí a je na čase, abychom si přiblížili ty, kvůli kterým jsme vymyslely hashtag #NejsmePodivníJenNepochopení. Vynecháme hlavního hrdinu Jacoba Portmana a slečnu Peregrinovou a vrhneme se na výrazné dětské obyvatele sirotčince a jejich odlišnosti:

Pozor! Článek může obsahovat drobné spoilery právě kvůli přiblížení některých z dětí slečny Peregrinové!



EMMA BLOOM

Pyrokineze - ovládání ohně myslí.

Zdroj
Emma má schopnost vyvolávat oheň vůči němuž je sama imunní. Tato její síla se u ní začala projevovat v deseti letech, kdy během spánku nevědomky zapálila postel, v níž spala. Kromě vyvolání samotného ohně umí rozpálit vlastní dlaně doběla a vytvářet ohnivé koule. Největší zvláštností je pravděpodobně fakt, že má nutkání stále tuto svou schopnost používat, a když nemá možnost, přehřívají se jí ruce.




HUGH APISTON

Ovládá a ochraňuje včely, které mu žijí v žaludku.

Zdroj
V Hughově žaludku žije roj včel, který řídí a zároveň chrání. Když Hugh otevře ústa, často z nich několik včel vylétne jen tak. Ostatní ovšem napadají pouze na jeho příkaz nebo pokud je Hugh rozrušený. Může řídit jakýkoliv počet včel, při útoku jich dokáže použít až stovky. Přestože Hughova schopnost je zvláštní, jeho včely samy o sobě zvláštní nejsou. Stejně jako běžné včely, i tyto po bodnutí umírají. Kromě toho, že je používá jako zbraň a poskytuje jim útočiště ve svém žaludku, je využívá také jako pomocníka při špionáži. 





BRONWYN VICTOR BRUNTLEY

Supersíla

Zdroj
Bronwyn alias "silná paže" je dívka se schopností zvedat předměty, které běžný smrtelník nemá šanci uzvednout. Nikde není uvedeno, kolik dokáže zvednout, ale nedělá jí problém udržet nad hlavou balvan velikosti ledničky, nebo ho si ho bez námahy dát do podpaží a odnést pryč. Jedním ze siláckých výkonů jejího super silného bratra Viktora bylo zvedání balvanů nad hlavu za pomoci jedné ruky. Samotná Bronwyn nevěděla, jak moc je silná až do okamžiku, kdy zlomila krk nevlastnímu otci.




CLAIRE DENSMORE

Na týlu má druhá ústa s extrémními žraločími zuby.

Zdroj
Ústa s ostrými zuby, která má Clarie vzadu na hlavě maskuje svými zlatavými kadeřemi. Neví se, zda tato ústa mají schopnost mluvit, ale jsou funkční, co se přijímání potravy týče. Clarina zvláštnost se nejvíce přibližuje velmi vzácné vrozené poruše nazývané diprosopus, při které má postižený dva obličeje. 





OLIVE ABROHOLOS ELEPHANTA

Levitace - překonání gravitace, vznášení se ve vzduchu bez mechanických prostředků

Zdroj
Schopnost levitování se u Olive na rozdíl od ostatních dětí sirotčince projevila hned po narození. Podle všeho se u stropu vznášela už v porodnici a kdyby v té chvíli nebyla s matkou ještě spojena pupeční šňůrou, vyletěla by oknem ven. Kvůli této odlišnosti musí nosit velmi těžké boty, které jí udržují při zemi. 





FIONA FRAUENFELD

Dokáže urychlit růst rostlin. 

Zdroj
Fiona je nějakým způsobem spjatá s přírodou. Díky její schopnosti umí ovlivnit růst a ve výsledku také velikost keřů, květin, zeleniny a někdy i celých stromů. 





MILLARD NULLINGS

Neviditelnost.

Zdroj
Millardova odlišnost spočívá v tom, že je neviditelný a v tomhle stavu zůstává neustále. Nemůže ho nijak změnit ani ovlivnit. Přitom se narodil úplně normální, ovšem po čase začal kousek po kousku mizet... Navzdory tomu si ovšem zachovává pozitivní mysl a snaží se svou zvláštnost maximálně využít. Pokud chce lidem z očí zmizet docela, nebere si žádné oblečení. 





ENOCH O´CONNOR

Na krátkou dobu je schopný oživit mrtvé.

Zdroj

Enoch má sílu vrátit život mrtvým na omezenou dobu. Používá k tomu zachovalá ovčí a kravská srdce či srdce hlodavců a plazů, které uchovává ve sklepě slečny Peregrinové. Kromě toho se jejich prostřednictvím snaží oživit také bytosti, které vytváří z hlíny. Jednou by si z nich chtěl sestavit početnou armádu. 


Jaká "podivnost" vám přijde nejzajímavější? Chtěli byste nějakou z uvedených vlastnit? :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.