Strhující young adult a nápaditá obří kniha pro děti

Nakladatelství Slovart - knihy moderního člověka nás oslovilo jako první někdy začátkem května a nabídlo nám spolupráci. Od té doby jsme měly možnost pro něj zrecenzovat několik krásných knih. 

A teď mám možnost vám ukázat novou knižní inspiraci ze Slovartu! Přišlo něco nejen mně, ale dokonce i mému maličkému synkovi Mikeymu. Musím uznat, že kniha je nejen pro děti, ale zaujme i dospělé. A druhá kniha sice úplně není novinka, ale za to jste o ní už určitě slyšeli a pokud ji doma nemáte, nejspíš po ní toužíte! :o)



Jaké knihy mi tedy udělaly radost? ,o)


Horká novinka! 

Velká kniha drobné havěti (Brouci, mouchy, žížaly a jiné potvůrky) 

- Yuval Zommer




Tuto knihu jsem si nevybrala, byla mi ze Slovartu zaslána pro mého mrňouska. :o) Jsem za ni opravdu ráda, protože to baví nejen Mikeyho, ale i mě! Je tam tolik zajímavostí a ty obrázky jsou skvostné. Zkrátka opravdu velká kniha pro všechny zvídavé, malé i velké. Jediné, co mi trochu dělá problém, jsou ty stránky s pavouky, které Mikey zbožňuje a já trpím, jelikož mám z těch potvor hrůzu. :o)) Už jsme ji s Mikeym od té doby přečetli několikrát celou, co mi dorazila, takže brzy čekejte recenzi!

Anotace: 
Jak rychle se pohybuje hlemýžď? Bojí se brouci tmy? Proč chodí mravenci v zástupu? Na tyto i mnohé další otázky odpovídá tahle malá velká kniha pro malé i větší čtenáře. Její půvabné a velkorysé ilustrace se jen hemží různými roztomilými a podivuhodnými„potvůrkami“. Více informací... 



Ten, kdo stojí v koutě - Stephen Chbosky




Tento román není horkou novinkou, tento rok vyšlo druhé vydání, protože po prvním vydání v roce 2012 se jen zaprášilo, tak se nakladatelství Slovart rozhodlo udělat dotisk. A já mám možnost tento román s novou (tato obálka se mi líbí mnohem více, než ta první) knižní obálkou pro vás recenzovat! Jelikož po knize toužím už nějakou dobu, hodně jsem toho o ní slyšela, tak jsem opravdu moc natěšená! :o)

Anotace: 
Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskeho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony oddaných čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň vtipný i sžíravý. Více informací... 



Co na ty krásné knihy říkáte?
Máte některou doma nebo se teprve chystáte zakoupit? :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.