Svět mezi řádky se stěhuje!


Rozhodly jsme se, že se sestěhujeme! Protiklady se přece přitahují, ne? Pro ty, kteří teď začali hledat protiatomový kryt, máme dobrou zprávu. Nebojte se, konec světa nenastává. Ani toho našeho mezi řádky. 😊

Jenom jsme se v rámci spolupráce s FAVI; vyhledávačem nábytku a dekorací, rozhodly vyzkoušet, jaké by to bylo, kdybychom si musely vybavit společný čtecí koutek (v případě Chensie celou místnost).

Webové stránky nás zaujaly jak přehledností a oku lahodící grafice, tak také galerií kompletně zařízených bytů, kde načerpá inspiraci snad úplně každý. Ráj pro designérské maniaky i nás knihomily. Mimochodem milovnice dinosaurů Chensie se na první pohled zakoukala do nástěnných samolepek. A už teď plánuje, čím vším dinosauřím vyzdobí pokoj svého malého synka.



A jak by to probíhalo, kdybychom se spolu opravdu někam stěhovaly?




Chensie: Rozhlíží se po malém bytě - krabice od bot je větší - a poulí oči. Sem se nevejdu sama, natož abysme se tu vešly obě… zamumlá směrem k Wish. Rozhlíží se po malilinkatém bytečku a jako první samozřejmě plánuje, jak bude vypadat knihovnička a její místečko na čtení. Chce to něco pohodlného, prostorného… nejlépe většího, než je celý tenhle byt. 

Wish: Protože podobné řeči čekala, přejde rýpavé poznámky s úsměvem a zaměří na podstatné. A zatímco se snaží vyřešit, jak do malého obýváku vtěsnat dvě knihovny, protože nechce, aby se o její psychothrillery otíraly Chensiiny Wardovské young adultky, Chensie podle očekávání přeměřuje miniterasu, o kterou by nejradši byt zvětšila.

Chensie: Tak jsem to vyměřila. A musím říct, že se sem bohužel nevejdeme. Budeš muset spát venku, řekne bez známek humoru a zadívá se na Wish. 

Wish: Obrátí oči v sloup. „Ježiši, jsme přece dospělý, tak se nějak dohodnem, ne?"


O půl hodiny později... 

Chensie zuřivě kouše kožený popruh od batohu, zatímco Wish kreslí dělící čáry kolem celého pokoje a vymezuje si svoje teritorium. Řešení je jasné. Na terase bude spát Chensie!



Radši si to zařídíme tam, kde bydlíme teď!

A jaké jsme jako knihomilky? 




Wish o Chensie:

Knižní anarchistka, která i o otlučených knihách a titulech nakoupených v sekcích s poškozením tvrdí, že jsou jako nové. Její jediná knižní noční můra je o tom, že nemá kompletní sérii Bratrstva černé dýky a chybí jí ty díly, které už nejdou nikde sehnat! 😃 (Pozn. Chensie: Mám všechny díly! Právě jsem je zkontrolovala a pomazlila!)  Její diagnózu vidím v posedlém dokupování všech sérií, se kterými začne mít co do činění, a to i v případě, že se jí líbí např. jenom jeden díl a ještě ne nutně ten první. 😃
Problémy má také co se týče sdílení prostoru. Momentálně žije v rodinném domku, ve kterém nechává milostivě bydlet ještě dva nájemníky, ale jen proto, že se jedná o jejího manžela a syna. Jejím snem je mít minimálně svou vlastní planetu. Byla by schopná vystrnadit i Malého prince z jeho skromného domova.“  😃


Chensiin asketický koutek inspirovaný nesplněnými pubertálními sny.  Ty ale musely být... /w/



Chensie o Wish: 

Chorý pedant, který své knihy balí do hedvábí, aby neměly ani škrábaneček. Vidí i mikroskopické vady, které obyčejnému člověku unikají. Wish má v tomhle případě až nadlidské schopnosti a i tam, kde nic není, něco najde. Ačkoliv nemá díla, o kterých by básnila roky jako já, tak svědomitě (s povahou šílence) opečovává každý román ve své knihovničce. Obávám se, že by ji uspokojil jen polstrovaný vzduchotěsný trezor, aby se jejím tištěným miláčkům nic nestalo. Počítám, že by byt vybavila i čističkou vzduchu, aby se náhodou nějaké částečky pylu nedostaly do stránek nebo nedej bože se neotřely o pevnou vazbu! Jakmile by si ten trezor skutečně pořídila, myslím, že bych tam místo knih zavřela ji, aby si náhodou v zápalu ošetřování (a osočování, že jsem knižní barbar) neublížila. 😊 Výhody vidím na obou stranách - měla bych klid od ní a ona by byla také klidnější. 😃 Jí přeci jen malé prostory nevadí! 😊


Wishin koutek nudné knihomilky, kde by se knih dotýkala jen v rukavičkách. /ch/



A jak to vidíte vy? Přišli byste k nám na návštěvu? 😊





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.