Recenze: JAKO LED (J. Lynn)

Četba pro romantické dušičky


"Miluju tě tak moc jako děti Santu." 




Anotace: 
Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.

Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.

Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014
Žánr: New Adult, Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. název: Frigid
Ze série: Frigid (1)


Romantická odpočinková četba pro všechny, kteří mají rádi cukrkandl, něhu a lásku. Ale i občasná romantička je schopná to přečíst a neosypat se. Je to vážně oddechovka, ale nějaká ta akcička se tam najde a rozhodně autorka potěší i vhodně sepsanou erotickou scénou.

Sydney a Kyler jsou přátelé, což je v knize rozhodně vidět. A jelikož je to sepsané z pohledu Syd, tak si čtenářka vychutná i její myšlenky a zamilovanost, se kterou bojuje. A to čím dál víc, čím jsou s Kylerem spolu o samotě. Vlastně se především děj odehrává jen s nimi a o to víc se mohou sbližovat.

Na mě velmi čtivě působil začátek. Byla jsem napnutá, jak to dopadne a jak se to bude vyvíjet. Všechno opadlo, když se stalo očekávané, a do děje se vložila až přílišná přeslazenost, která mě ubíjela. Konec mě tak trochu zabíjel, protože jsem na dvojstránce napočítala snad desetkrát ta dvě vzácná slůvka "Miluji tě". Když je něčeho moc, tak je toho opravdu příliš a podle mého do toho autorka chtěla dát tolik citu, až to docela zkazila.

Jinak je ale příběh lákavý a ubíhá příjemným svižným tempem. Kyler a Sid jsou zábavní a líbilo se mi, jak spolu laškují a hledají si cestičky, jak být spolu a obhájit sami sebe. Nic tajemného v charakterech neočekávejte, všechno je takřka v knize podáváno na podnose a tak prakticky nic nijak nepřekvapí a nezaskočí. Což mi osobně chybělo, ale při těchto slaďárnách je to tak trochu očekávané, že se děj zaměřuje především na lásku a vztahy.

Rozhodně četba neurazí a neuškodí. Dodá pár příjemných romantických chvil, které jen tak nezažijete. A proto, nechce-li Vám přítel připravit večeři při svíčkách, poproste jej, ať zakoupí tuto knihu a ona to udělá za něj. ,o)

Knižní obálka: 
Je něžná a hezká. Díky obzvláštnění vpravo nepůsobí ani kýčovitě a jednoduše, takže palec nahoru.  Ke knize a žánru se zkrátka skvěle hodí. :o)

Knižní trailer




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.