Recenze: KRÁSNÁ KATASTROFA a UČINĚNÁ KATASTROFA (Jamie McGuire)

Učiněná krásná katastrofa


"Už mi nemůžeš poroučet, Travisi, nepatřím ti!" 
"No, ale já patřím tobě!" 





Anotace Krásná katastrofa: 
Strhující milostný příběh.
Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…

On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.


Nakladatelství: Fortuna Libri

Rok vydání: 2013
Žánr: New Adult, Literatura světová, Román pro ženy
Orig. název: Beautiful Disaster
Ze série: Beautiful (1)





***


Anotace Učiněná katastrofa: 
Než Travisi Maddoxovi zemřela matka, naučila ho dvě věci: Miluj intenzivně. Bojuj ještě intenzivněji. 
Travis Maddox & Abby Abernathyová.
ON – Jmenuje se Travis. Jeho život je plný povolných žen, nepovoleného hazardu a násilí. Jenže zrovna když si myslí, že je nezranitelný, potká JI.
ONA – Abby je kombinací nevinné krásy a hříšné minulosti. Vnímá Travise jinak než ostatní a rozhodně nemíní být JEHO další trofejí.
ON + ONA – Rozdílné pohledy na jedno společné téma. Tentokrát je na řadě ON, muž s věčným nepokojem v duši. 
Jak dopadne nejkrásnější milostný příběh jedenadvacátého století?


Nakladatelství: Fortuna Libri

Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura světová, Román pro ženy, New Adult
Orig. název: Walking disaster
Ze série: Beautiful (2)




Proč jsem se rozhodla udělat recenzi na obě knihy zároveň? To je snadné. Obě knihy pojednávají prakticky o tom samém příběhu a dění, jen Krásná je z pohledu hlavní hrdinky Abbi a Učiněná z pohledu motorkáře Travise. Ovšem to na čtivosti a kvalitě neubírá!

Jde o žánr New Adult. První kniha tohoto žánru, Krásná katastrofa, která se mi dostala pod ruku a mě absolutně dostala. Vybrala jsem si ji podle obálky (miluji motýlky) a dvou slov. motorkář Travis, jelikož jsem stejný blázen s řvoucím pekelným strojem mezi stehny, bylo jasné, že si mě Travis získá. Byla to takřka koupě naslepo a naštěstí pro mě vyšla tím nejlepším způsobem.

Ano, v obou knihách je opravdu dojemný (a nikoliv přeslazený) příběh o lásce dvou lidí.

Divokého a bouřlivého Travise, který má své slabosti a bolístky a na první pohled by se zdálo, že je odsouzený k dráze prostopášníka.

A jemné Abbi, která skrývá své tajemství a bolístky, a rozhodně nechce padnout Travisovi do náruče jako spousta těch levných... ehm.. před ní.

A tak se drží zuby nehty vlastního přesvědčení, aby mu odolala. A nutno podotknout, že Travis se opravdu vehementně snaží, aby získal, po čem zatoužil. Nejde o žádný neotesaný způsob, svým vlastním způsobem je to gentleman a pořád jen muž. Pokud máte rády nadržené Supermany, obávám se, že budete muset o pár knih dál. ,o)

Líbí se mi na postavách, že nejsou dokonalé a to ani z jedné strany. V každém pohledu skrývají své chyby, slabosti, bolístky, vyhýbají se ožehavým tématům, dělají pitomosti pro šílence vyšších levelů a v každé situaci jsou sví. Celou knihou se vznáší silné přátelství, které je spojuje spolu i s jejich nejbližšími přáteli. A nesmím opomenout lásku, která je tam opravdu nejhlavnější. Jamie se dala na řešení vztahových krizí a nekompatibilních vztahů a já musím jen uznat, že ačkoliv si vzala velké sousto, poprala se s ním s grácií a něhou.

Mám ráda obě knihy z toho důvodu, že ukazují myšlenky, které v té či oné knize vidět nejdou a pokud si přečtete obě hned po sobě, jako byste vnímali trojrozměrně. Poznáváte okamžiky, které zážívali oba každý sám a děj to tak trochu vlní a láme, protože to oba vnímají jinak. To je na tom bouřivé a sladké zároveň.

Do knihy je vhodně zakomponována i erotika. Ovšem není to erotický román, takže nečekejte sex na každé druhé stránce. Je tam myslím jednou nebo dvakrát, nekazí to děj, ale naopak to tam krásně sedí a mně to osobně udělalo radost, protože jsem se na to těšila. Kdo by se rád nepokochla vhodně napsanými šťastnými okamžiky? Ovšem, když je toho štěstí moc, řekla bych, že to někdy i škodí. Tyto knihy tím případem nejsou. Já osobně nemám, co bych jim vytkla. ,o)


Mrkneme se trochu na hrdiny, kteří si to v této knize rozhodně zaslouží. Charaktery jsou jemné a hezky dotvořené i přesto, že jsou převážně bouřlivé. Nebo možná Travis díky své vášnivosti a divokosti trochu zastiňuje ostatní.

Abbi přijela z Cansasu spolu se svou mírně ztřeštěnou kamarádkou Americou, která je jí nejbližší a ví o ní úplně všechno - i to tajemství, které se Abbi snaží skrývat, ať se děje cokoliv. Na vysoké si našla kamaráda Finche, což je milý kluk a gay, bodejť by pak byla stále volná, že? ,o)) Abbi je opravdu dobrá přes matematiku a na škole jí to jde, snaží se držet stranou a podařilo by se jí to, kdyby si jen America nenašla Shepleyho, bratrance známého buřiče Travise.

Travis "Vzteklej pes" Maddox je student vysoké školy, sukničkář, tak trochu maniak, pokud jde o Abbi a dárce orgánů na dvou žhavých kolech. Je to taková hádanka, přestože je upřímný a snaží se nic neskrývat. Travis je z pěti bratrů (Thomas, Trenton, Tyler a Tailor) a je to opravdu znát. Umí se rvát a dokáže jít až na své dno, což je v jeho případě pro přežití doslova nezbytné. Líbilo se mi seznámit se s jeho rodinou, otcem Jimem, a číst si úryvky o jeho matce... Hned jsem si tu rodinku divočáků oblíbila. :o)

Na konci Učiněné katastrofy je opravdu krásný epilog, který vypráví o budoucnosti... Jak se v ní Travis má, co dělá, jaký je jeho život a to je napsáno tak úchvatným dojemným způsobem po Travisovsku, že se to stalo mou nejoblíbenější částí celé knih, ba nejspíš celé série Beautiful.

Obě knihy jsou velmi krásné a na otázku, která se mi líbila víc, bych neměla odpověď. Protože Krásná katastrofa je moje srdcovka. A knihy z pohledu hrdinů mám ráda.

Třešničkou na dortu je rozhodně uzavírající finální díl Nádherná svatba, kde je láska završená a to tím nejúžasnějším způsobem. Recenzi na tuto knihu zde najdete také. ,o)

Takže pokud tíhnete k romantice, lásce, netradičnímu páru, co si rád uštědřuje rány a škádlí se, tak tyhle katastrofy jsou pro vás to pravé! :o)

Knižní obálka: 
Mně se obě hrozně moc líbí. Přijdou mi dokonalé a neotřelé! 


Pokračování série Beautiful: 

   
     



Novela o Travisovi a Abby



Knižní trailer




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.