Recenze: PROZŘETELNOST (Jamie McGuire)

Prozřetelnost sladká, jak med


"Jsem tu pro tebe. 
A žiju pro tebe. 
A žiju, abych tě miloval." 




Anotace:
Strhující paranormální romance plná napětí. V městečku Providence se studentka Nina Greyová dostane do ohniska války mezi nebem a peklem. Dívka, otřesená náhlou smrtí svého otce, se s Jaredem Ryelem seznámí úplnou náhodou... nebo si to aspoň myslí. Přestože ji ten pohledný a trochu tajuplný mladík přitahuje, Nina je vůči němu podezřívavá. A když se začnou rojit otázky bez odpovědí, Jared riskuje všechno, aby si udržel ženu, nad kterou má bdít – a prozradí jí tajemství, o němž přísahal, že je bude chránit...

Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2014
Žánr: Sci-fi, Fantasy, New Adult
Orig. název: Providence
Ze série: Prozřetelnost (1)



Autorka Jamie McGuire patří mezi mé nejoblíbenější autory žánru NA. Opravdu psát umí a po jejích skvostech jako je Krásná katastrofa se pustila i do scifi série Prozřetelnost, která vypovídá o lásce, která by neměla být. Rozhodně je to romantické dílo (podle mě místy až přílišně), které má chvílemi skvělý spád a akčnost. Děj odsejpá. Tedy až do třičtvrtě, kde to trochu začíná stagnovat a nudit. Netuším, čím to bylo... snad jen už bylo pro mě tak nějak všechno vyřešeno a nebo mě možná dokonalí hrdinové začali nudit. Netuším...

Hrdinka Nina je dcera bohatého muže, která studuje. Prakticky si žije jako v bavlnce a působí trochu jako snobské rozmazlené dítě, které neví, co by chtělo. Chvílemi mi to na ní docela vadilo a protáčela jsem oči, protože se jí autorka snažila vystihnout dokonale - milou a sebeobětující. (Ale já v ní stejně viděla tak trochu fracka.)

Jared je zpočátku opravdu tajemný a láká k poznání. Je vzrušující ho potkávat a stýkat se s ním, ale později se z něj stane rovněž další sebeobětující milenec, který nemá chybu.

A tak jsou na tom další a další postavy, které v knize jsou. Tak nějak nadlidské, nesvázané žádnými špatnými vlastnostmi. (Což je tedy škoda, protože Krásná katastrofa měla opravdu reálné a bouřlivé postavy plné, jak dobrých, tak špatných emocí. Rozhodně to nebylo až takhle přitažené za vlasy) Nejsympatičtější je mi Jaredova sestra Claire, která je trochu od rány a rozhodně Ninu hned nezačne okouzlovat jako Jared. :o))

Čekala jsem od této knihy něco jiného, to můžu říct hned. Ale nebylo to špatné. Bylo to hezké průměrné čtení, taková příjemná oddechovka, která je originální. Ano, četla jsem na databaziknih spousty komentářů, které mluví o podobnosti se Stmíváním. Až na dokonalost těch postav jsem tam žádnou jinou podobnost nezaznamenala. Jsou to naprosto rozdílné knihy, takže se nemusíte obávat. ,o)

Myslím, že série jistě bude mít hodně čtenářek. Já to hodnotím trochu hůře, protože nemám ráda dokonalé postavy a není to přímo můj žánr, ale kniha rozhodně není špatně napsaná a děj je svižný. Pokud Vás kniha zajímá, rozhodně se nenechte odradit a jděte do toho. Až na pár kapitol, které bych z ní vyloučila, protože mi přišly zbytečné (kamarádka je zas miluje), byla kniha plná tajemna a akce.

Prozřetelnost má pokračování v podobě knihy s názvem Proroctví. Mám ji vedle sebe a tak nějak jsem doufala, že třeba bude o Claire a jejím životě a vztahu, ale stále hlavní linii vede Jared s Ninou. A to jsem zvědavá, co se v jejich vztahu může ještě měnit a rozvíjet, protože mně už tak nějak přijdou dokončení oba a odsunula bych je stranou. Nicméně dám se podat a knihu si určitě přečtu. Snad s větším optimismem poreferuji.

Knižní obálka: 
Je lákavá, zajímavá, ale myslí si, že o knize nic moc nevypovídá a skoro k ní ani nepatří...


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.