Recenze: SLADKÉ ZABUDNUTIE (Jamie McGuire)

Kouzelný příběh dalšího z bratrů Maddoxových.


"Som pre tebe ten pravý. Som pre teba stvorený.Viem to, lebo ty si stvorena pre mňa."




Anotace: 
Obľúbili ste si ABBY a TRAVISA?
Teraz vám predstavujeme Cami a Trenta.

Nadmieru samostatná CAMILLE „CAMI“ CAMLINOVÁ sa s radosťou vzdala detstva skôr, než sa stihlo skončiť. Pracovala ešte predtým, ako dostala vodičský preukaz, a po prvom ročníku na vysokej sa presťahovala do vlastného bytu.

Cami, barmanke v bare Red Door, neostáva okrem práce a školy čas na nič až dovtedy, kým po roku nemá prvý voľný víkend.

TRENTON MADDOX, kráľ Východnej univerzity, chodil so spolužiačkami ešte predtým, ako skončil strednú. Chlapci ním chceli byť, dievčatá ho chceli skrotiť, no po tragickej nehode sa jeho život obrátil hore nohami. Odišiel zo školy, aby sa zbavil mučivej viny. Býva u svojho otca vdovca a pracuje na plný úväzok v miestnom tetovacom štúdiu. Keď si už myslí, že jeho život sa vracia do normálnych koľají, všimne si Cami, ktorá sama sedí za stolom v bare Red Door.

Cami má troch bratov, preto verí, že priateľstvo s Trentom dokáže udržať v čisto platonickej rovine. Keď sa však Maddox zamiluje, miluje naplno – napriek tomu, že vinou Cami sa jeho ťažko skúšaná rodina môže rozpadnúť.


Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 2015
Žánr: Pro děti a mládež, New Adult, Dívčí romány
Orig. název: Beautiful Oblivion
Ze série: Madox (2)



Pokračování této série Maddox Brothers mě zatáhlo zpět do světa, který oplývá reálnými postavami, ačkoliv bratři Maddoxovi jsou trošinku supermani v tom smyslu, že jsou hezcí, mají vypracovaná těla, dobré a romantické duše, i když mají sklon k tomu být velmi agresivní. Všichni Maddoxovic kluci jsou vážně přitažliví, jak pro čtenáře, tak i pro samotné hrdinky. Ovšem odolávají.



Tento příběh je z pohledu mladé perspektivní dívky Cami, která se snaží být samostatná a zodpovědná, vyhýbat se své rodině, i když ji k ní stále něco poutá. Pracuje jako servírka v klubu Red Door, který známe z vyprávění Abbi a Travise, a právě tam se setkává s Trentonem Maddoxem, který jakmile ji spatří, už ji nespouští z očí a všemožně se jí snaží dostat pod kůži, ačkoliv je zadaná. Má k tomu působivé finty a slůvka, kterými omráčí kdejakou romantičku. On je opravdu sladký a Cami odolává, nebo se snaží, protože je zadaná za muže, kolem kterého se motá veliké tajemství. Sám pan Tajemný je známý pod jménem T.J. (Tídžej ve slovenském překladu) a žije v Kalifornii. Na svou přítelkyni bohužel nemá díky svému důležitému zaměstnání vůbec čas a čtenář až do poslední chvíle netuší, v čem vlastně tkví háček. 

V příběhu se mi opravdu moc líbilo, že nejde jen o jeden příběh lásky jako v případě Travise a Abbi, ale rozvíjí se jich tam vícero. Nejdříve Camiina kamarádka Regan, která netuší, zda si vybrat mezi Kodym a Brazilem. A pak také Travis... Ano, příběh Cami a Trentona se odehrává téměř ve stejnou dobu jako láska divokýho psa Travise Maddoxe. Autorce všechno krásně sedí a je okouzlující, jak Travise vidíme z pohledu Cami v různorodých situacích, které moc dobře známe, ať už z Učiněné katastrofy nebo z Krásné katastrofy. Dokonce je tam i část z Nádherné svatby, kdy Abbi volá Trentonovi. Všechno krásně pospojováno a úžasným způsobem to sedí a do příběhu zapadá. 

Takže pokud máte obavu, že tak přijdete o Abbi a divokého Travise, tak žádné strachy. Jsou tam, i když tam nejsou a krásně to dokresluje atmosféru a vůbec se Vám po Vašich nejoblíbenějších stýskat nebude. 

Musím přiznat, že konec pro mě byla učiněná bomba. Až do poslední chvíle, vlastně do posledních tří přečtených slov, jsem netušila, jaké tajemství opřádá T.J., ale autorka to nejen úžasně vymyslela, ale pro mě naprosto originálním a omračujícím způsobem prozradila, takže rozhodně to stojí za to a nejde o žádné kliše, jak jsem se osobně bála. Určitě Vás to překvapí a nejspíš i donutí k znovu přečtení v co nejbližší době. 

Je pravda, že ve slovenském jazyce se to čte trochu jinak a chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla. Z toho důvodu ten příběh taky nemohu posuzovat s Travisovým, protože opravdu si nejsem jistá. Ale možná je samotný ořezaný příběh Cami a Trentona trochu slabší, než ten Šťastné Třináctky Abbi Abernathy, protože je nápaditější a Travis sám o sobě byl v knize sepsán jako ten s největším charisma a kouzlem. Naproti tomu je Trenton takový reálnější a nesnaží se tolik jako Travis, ten byl vždycky až na hraně. Ale díky tomu je to osobitější, ačkoliv jsou bratři, jsou rozdílní. 

Jsem opravdu šťastná, že kniha vyšla alespoň ve slovenském jazyce (bohužel nejsem takový king, abych uměla číst v anglickém jazyce tak, abych si knihu užila) a mám ji v knihovně, hned vedle skvostů jako je Učiněná katastrofa, Krásná katastrofa a Nádherná svatba. Pokud se Vám příběh Travise a Abbi líbil, Trentonem a Cami budete okouzleni pro nápaditost, něhu a taj, který na konci zastíní úplně všechno a dá všemu jiný rozměr. Tak ráda bych Vám ho prozradila, protože jsem toho plná, ale myslím, že za spoilerování byste mě natáhli na skřipec a mlátili mě Sladkým zabudnutiem po hlavě, takže... Přečtěte si o tom sami. Stojí to za to. Ochuzeni nebudou ani ti, kteří předešlé knihy nečetli. ,o)

Knižní obálka: 
Je krásná. Sice není nijak valně originální, ale mně se moc líbí. 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.