Recenze: KOŘIST (Andrew Fukuda)

Napětí od začátku až do konce!


Díváš se, ale nevidíš.
Někdy máš odpověď přímo před nosem.





Anotace:
Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí… Druhý díl strhující trilogie od Andrewa Fukudy. 

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Žánr: Sci-fi a fantasy, Horor, Thrillery, Young Adult, Dystopie
Ze série: Hon (2)
Orig. název: The Prey

Než jsem se pustila do druhého dílu, uběhl nejen rok, ale také jsem si mezitím pročetla různé recenze a komentáře na tuto knihu a šla jsem do čtení s tím, že mě to bude nudit, že si to neužiju jako první díl. Že to bude slabota...

Ale opak je pravdou. Tento díl je snad ještě napínavější a dokonalejší než ten první. Od začátku až do konce nelze popadnout dech, pořád se něco děje. Všechno je ta svižné a krásně utíká. Není možnost, že by se čtenář odtrhl a neměl to v hlavě. Neustálá hrozba a dobrodružství, které je daleko rozmanitější a šílenější, než jsem kdy předvídala. 


Je pravdou, že knihu musíte číst pečlivě. Jakmile přeskočíte stránku, je možnost, že Vám cosi důležitého unikne. Všude se skrývají klíče, různé hádanky, na něž odpověď dostanete později, ať už budete trpěliví nebo nikoliv. Autor to má opravdu velice hezky domyšlené a jak jsem četla, že některé hádanky nezodpověděl, tak já takový pocit neměla. Přišla jsem na všechny, nic mi neuniklo a byla jsem absolutně překvapená! Takže i blondýnka dokáže rozluštit, co chtěl autor chtít, jen stačí pozorně číst a opravdu příběh prožívat. ,o)) Ono to totiž vtáhne do děje samo, ani jsem se nemusela snažit. Od prvního řádku až do posledního jsem byla pohlcená. Byla jsem jen a jen s Genem a jeho partou. Je pravda, že děj je někdy tak moc rychlý, že autor nemá čas popsat pořádně charaktery, ale upřímně? Nevadilo mi to, nestíhala jsem nic, kromě té neuvěřitelné akce, adrenalinu, tajemství, pravdy a lží. 

Byla jsem při čtení jako na trní a mimo anotace nechci prozradit nic, protože bych tím zhatila autorovo snažení. A Fukuda se opravdu snažil dopřát čtenáři neuvěřitelný zážitek. V mém případě se mu to povedlo na sto procent, a to i přesto, že jsem do knihy vstupovala jako pesimista a očekávala, jak budu škarohlídsky hodnotit. A ejhle, když jsem se vynořila ze světa soumračníků, nezbyl mi čas na nic jiného, než na otevření úst a valení očí a okamžité touze po třetím díle. ,o)

A tak, jak říkám, jdu se vrhnout do třetího dílu s názvem Past a Vy neváhejte a podnikněte toto dobrodržství. Je to učiněné tornádo! 

Knižní obálka: 
Neotřelá, krásně vytvořená a zvláštní - přesně vypovídá o knize, která je jedinečná a jiná, než všechny, které jsem doposud četla.


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.