Nejhorší knižní páry

Knižní lásky jsou profláknuté. Čtenářky nad nimi vzdychají a touží být na místě hlavní hrdinky. Ale jsou i páry, nad kterými člověk protáčí oči a fakt by nechtěl být jedním z nich. Natož je snad někde potkat. 

A právě na ty jsem se zaměřila já. Je totiž dost romantických párů, o kterých bych mohla snít, psát o nich samé superlativy a usmívat se, jak trubka, když na ně narazím v knize. Ale jsou i páry, které nemohu vystát. Které mi svým způsobem pijí krev, emočně mě ubíjí a vrtím nad nimi hlavou i boky. 

Znáte nějakou knihu, kde Vám pár, který měl být snový, leze na mozek, nervy a bůhví, co ještě? Já tedy ano.


Na prním místě, ač to asi mnozí nepochopí a budou mi to zazlívat, se umístil s fanfárami Remy a Brook. Tyto dva potkáte v sérii V ringu. Napsala ji autorka Katy Evans. 
Proč? Důvod je jednoduchý. Brook má po celou sérii totálně zvlhlé kalhotky z toho úžasného boxera Remingtona "Uragána" Tatea a já si nevšimla, že by kdy obdivovala jeho charakter nebo romanticky řečeno se trochu zaměřila na jeho duši. Ona stále vzdychá nad tím, jaké má její objev nádherné tělo. Zatímco Remy jí spíš dává najevo, že se mu líbí ona celá. Zajímá se o ni, chce ji poznat. Dokonce jí sám sebe podstrkuje po částech, kdyby tedy ona chtěla náhodou poznat jeho... A ona chce. Ve všech erotických polohách, které zná a které se s ním chce ještě doučit. Proto Remy odkládá sex, zatímco ona prahne jen a jen po tom, aby se do ní konečně ponořil a pořádně jí to udělal. Knihy pro mě byly hrozné právě díky Brook a z toho důvodu je i viním jako nejhorší pár. Jeden dává duši, druhý kondom.

Zdroj

Druhým párem, i když je to opět nečekané, je John a Savannah, pro které stvořil svět v knize Milý Johne autor romantických děl Nicholas Sparks. Znovu si asi ťukáte na hlavu, zda jsem normální, a možná nejsem, ale druhé místo mezi nejhoršími páry pro mě získávají právě pro tu neuvěřitelnost. Jsou skrz na skrz dokonalý a podle mého to, co mají mezi sebou, není ani vztah. A John je naprostý trumbera, když objetuje všechno pro katolickou hysterku, se kterou se konečně pomiluje z lásky a ona mu ztropí scénu. Jsem romantička, ale protáčela jsem oči po celou knihu, protože to bylo příliš. John je prostě chudák pěkně mimo, protože nakonec obětuje skoro všechno pro ženu, se kterou nikdy nebude, ačkoliv ji zřejmě bude navždy milovat. Je to tak strašná utopie, že se to ani nedá popsat.

Zdroj


Třetí pár, ačkoliv je to smutné, zabírá John a Xhex. Oba bojují v Bratrstvu černé dýky po celou většinu doby stejnojmenné série od autorky J. R. Ward. Ale upřímně, tito dva mi k sobě vůbec nejdou. John a Xhex je pro mě jeden velký omyl a pořád nedokážu pochopit, proč se vlastně dali dohromady a co na sobě vidí. Myslím, že autorka v tomto případě šlápla pěkně vedle, ačkoliv v ostatních případech se jí to povětšinou podařilo mnohem líp, někde dokonce na sto procent. Xhex zaujala nějakým způsobem Johna již dávno, ale teprve v knize Milenec jen můj ho získá i přes všechny strasti a slasti, které mezi sebou mají. Xhex je žena mužného typu, tvrdá, neosobní a zhýrala svou vlastní minulostí. John je chvíli po přeměně. Mladík, který tvrdý, bojovný a má pro strach uděláno, ale taky v sobě skrývá dost emocí a dokáže je dát najevo, zatímco Xhex je spíše ten typ, co by mu narvala koleno do klína, než by mu nějakým hezkým způsobem vyznala lásku. Ne, tito dva mi vážně nejdou k sobě. 
O další pár se postarala autorka Ally Condie v sérii Matched, která je domovem pro Cassie a Kye. V prvním díle jsem si oba zamilovala, ale jak šel čas, tak to ve třetím s nimi vypadalo, jako by to byli manželé po padesáti letech. Vymizela romantika, vypadalo to, že dokonce i láska notně pookřála a tak nějak to na mě pak dopadlo. Opravdu smutné, jak se zamilování dvou knižních hrdinů při dobrodružství změní a bohužel k horšímu. Autorka prostě vynechala emoce a tak si tento pár zaslouží čtvrté místo na mém žebříčku Nejhorších knižních párů. Přijde mi, že Kye je stále stejný, jen odhodlanější, ale Cassie se otupila a to hlavně emočně a dostala se do stavu, kdy jí rozlet a svoboda vyhovuje. A tak si drží odstup i poté, co se konečně setkají a mohou být spolu... Ačkoliv to má šťastný konec, vyznívá to smutně. 

Zdroj


Wishiny nejhorší knižní páry?


Moje pravá ruka Wish podle méno mínění zas nemá ráda jiné páry. Pro mě naprosto nepochopitelné, ale o první, druhé a třetí místo se u ní střídají hned tři páry - Travis a Abbi společně s Edwardem a Belou, Christianem a Annastasií. Ovšem chápu to, všem se nám líbí něco jiného a co je pro jednoho oblíbené, pro druhého nemusí znamenat vůbec nic. Ovšem berte v potaz, že mi k tomu spoluautorka mnoho neřekla, takže tohle nejsou její názory, ale pouze mé domněnky. ,o)

Wish: Není lehké vybrat si mezi těmito třemi páry a odstupňovat je. Proto bych je nechala postupně se vystřídat na prvních třech příčkách. :) Všechny mají svoje horší a i o něco lepší stránky, (i když v podstatě jsou všechny na jedno brdo... ehm), takže nikoho nebudu diskriminovat a níže uváděné pořadí je čisté náhodné. :)


Wish poprvé...

Domnívám se, že na páru Travis a Abby Wish vadí, že je to mezi nimi takové nestálé. Travis je opravdový buřič a dělá jednu botu za druhou. Mně to přijde roztomilé, ale pro někoho je to zbytečně zdlouhavý děj knihy, kterou by si už konečně přál dočíst. Rozcházení, hádky, udobřování, toužení a další vzrušení jsou pro někoho to pravé, ale Wish z toho v případě série Beautiful (četla knihu Krásná katastrofa i Učiněná katastrofa, Nádhernou svatbu nedočetla) prostě kvete. Svět těchto dvou hrdinů, na které já osobně nedám dopustit, sepsala autorka Jamie McGuire.

Wish: Á, náš dramatický pár, který by bez přehnaných gest a slov nepřežil ani den. Opravdu to bylo moc. Nemůžou být spolu, ale ani bez sebe a jejich reakce jsou mnohdy (čti pořád! :D ) přitažené za vlasy. Takže... všeho s mírou, prosím!


Zdroj


Wish podruhé...

Christian a Ana jsou případ sám pro sebe. Anastásie je ve svých letech nezkušená, za ruku nevzatá. Pomalu v dnešní době neví, co je internet (a to studovala vysokou školu) a naletí všem na lep. Je taková nesmírně naivní a dá se říct, že i hloupá. Ta postava je přímo do očí bijící, ale z nějakého důvodu mi nevadí. Christián je na pohled nádherný, uvnitř však temný a skrývá veliké tajemství. Je to svým způsobem pěkně zkažený chlapík, který je při penězích a může si tak vydržovat dívčinu, která je dost naivní na to, aby mu posloužila jako hračka. Celou sérii (teď přesně netuším, jestli ji vůbec dočetla) Fifty Shades od E. L. James Wish pronadávala a neustále ukazovala na to, jak jí vadí ta naivita, romantika mezi mučícími nástroji a hlavně nízká inteligence samotné autorky, protože celý příběh je podle jejího názoru jednoduchý. S tím mohu souhlasit, ale mně se to i tak celkem líbilo. :o)) 

Wish: Hm, co napsat zde. Napadá mě totiž jediné slovo. Cukr! A to všude! Díl od dílu více a více, až se na začátku toho třetího topíte v cukerném moři a marně hledáte sprchu. Marně také hledáte smysluplnou konverzaci mezi hlavními hrdiny, kteří se poznávají pouze přes (nutno říci dost nudnou) postel a mimo ni mezi nimi probíhá jen dusivá vata... Verdikt? Prostě pohádka o chorobném žárlivci a zamilované nanynce aneb jak si despota našel ideální ovečku...

Zdroj


Wish potřetí...

Moje lepší polovička by na třetí místo zřejmě umístila pár ze série Stmívání od Stephanie Meyerové. Ačkoliv spousta čtenářek Edwarda a Bellu zbožňuje, skoro až k smrti, tak naše Wish je tou sérií znechucená. Proč? Asi je toho na ni moc. Té romantiky. Té Belliny naivity, svým způsobem tato postava připomíná Anastasiu z Fifty Shades. No, bodejď by ne, když jde vlastně o fan fiction. A proto není divu, že Wish Edíka fakt nemusí. Nejsem si jistá, kolik knih si z této série přečetla, ale určitě to pro ni bylo utrpení. Citlivý upír, co se třpytí na slunci, to zabije kdejakého temného romantika. :o)) Já osobně nemůžu říct, že by mi Stmívání vadilo. Byla to upíří Young Adultka, která zahýbala světem a všichni se najednou chtěli třpytit a být silní a rychlí a zubatí. Já osobně k tomu trendu až tak nepatřila. Nedotklo se mě to, ale uznávám, že sepsané to bylo hezky. Celou jsem ji četla a myslím, že je to opravdu povedené dílo pro romantické čtenářky, které touží po originálním upírovi a trochu nudné dívce. 

Wish: Hm, tady je to podobné jako u Fifty shades. Jak už psala Chensie - jak by taky ne, když Twilight bylo pro E. L. James jasnou předlohou. Tihle dva se tak milují, až je to rve na kusy a je to podané takovým způsobem, že vám málem vypadnou oči, jak je neustále protáčíte a stavíte v sloup. A ještě k tomu všemu jsou hlavní hrdinové všech třech párů tak dokonalí a hlavní hrdinky tak úžasné, že z toho máte kopřivku i na místech, kde byste ji normálně nehledali.


Zdroj


5 komentářů:

  1. Remy a Brook mi nevadili jako pár, spíš samotný příběh jako celek. Knihám Nicholase Sparkse se obloukem vyhýbám. Bratrstvo jsem ukončila na začátku druhého dílu, zbožňuju fantasy a celou tuhle sérii považuju za velikou chybu. :D Abby a Travise mám naopak hodně ráda, i přestože je to trochu moc velké drama. Fifty shades je blbost na druhou a stmívání je na tom stejně. :D
    Osobně mi lezou na nervy Sydney a Kyler z knihy Jako led. Naprostá stupidita přímo epických rozměrů.
    Maddie a Braden z Hrej hráčem jsou hned za nimi. Celý příběh nesmyslný, Braden má být velký playboy, a přitom si musí googlit, kam ji vzít na rande...
    Možná by mě napadlo pár dalších, ovšem jen tak z hlavy jsou to zrovna tihle, co považuji za to nejhorší. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za názor. XD A s knihou Jako led s tebou musím souhlasit. Ten konec byl tak přeslazený, že mě to málem zabilo. Pár mě nějak nezaujal. Hrej hráčem jsem radši ani nečetla. XD A Sparks je snad největší knižní zlo, co existuje. XD U Bratrstva bych ti mohla hooodně oponovat, ale jelikož vím, že každý čteme rád něco jiného, tak pomlčím o svých miláčcích a nechám tě při tom omylu. :O))) Abby a Travis nejsou drama, mně to přišlo akorát. XD

    OdpovědětVymazat
  3. Chensie je známá extrémistka. :D Drama, u kterého všichni už padají na hubu, si užívá a rochňá se v něm. :D Jinak Sparks je tak kontroverzní, že ho budu muset zkusit, abych si na to utvořila svůj názor. I když... pokud bych měla dávat i filmový hrdiny, rozhodně by tady byli i ti dva ze Zápisníku jedné lásky (předloha Sparks), a byl to teda utra děs... už nikdy více!

    OdpovědětVymazat
  4. Och Remy a Broook?? :O Brook mi tiež občas vadila s tým, ako furt kecala len o sexe, ale Remy? Tak toho som si zamilovala, rovnako ako Travisa :D

    OdpovědětVymazat
  5. To souhlasím. Remy byl moc fajn, ale Brook byla neskutečná. Jen sex, sex, sex, zatímco Remy měl srdce na dlani. Nehodí se mi k sobě. Vůbec. Chudák Remy. :o))

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.