V čem jsou knihy jako muži?

Když přivřete oči, tak ano, dá se brát, že muži jsou jako knihy. Někdy se nechá člověk zlákat vzhledem a přitom to stojí za prd. Jindy zas vzhled neláká vůbec, ale jinak je to to nejlepší, co Vás mohlo potkat. A někdy je to frajer-bestseller, který si dělá dobrou reklamu, ale přitom za moc nestojí.

Já jsem se na takové knihy - i muže - trochu podívala a s úsměvem pro Vás sepsala ty nejznámější. Máte nějakou takovou knihu (muže) doma? :o) Nechci tím urazit ani muže, ani knihy, dokonce ani ženy, tak doufám, že článek budete brát jako vždy s nadhledem, protože ve Světě mezi řádky to asi ani jinak nejde, když se potápíme každý den pod hladinu knih, které zbožňujeme. :o)


Kniha má nádherný obal, ale uvnitř... 
Děj stojí za starou belu. Postavy mají charaktery ploché jako dětské hrudníčky. Neustále opakující se slova lezou na nervy víc, než hlavní hrdinka, která je prostě slepice. Nedá se to číst! 

Zdroj

Muž
 Ano, je krásný. Od konečků vlasů až po ostřihané nehty na nohou je celý k zulíbání, ale sotva otevře pusu, vyleze z ní jedno hloupější slovo než druhé. A když Vás neoslovuje Ty vole a nezírá Vám do výstřihu, jde o zázrak na pět vteřin. 


***


Kniha je zpola dobrá. 
Něco stojí za to, něco je pěkně odfláknuté, ale přečíst se dá. Zkrátka nezaujme, ale špatná není. Takový ten průměr, no.

Muž
Není to žádný zázrak, ale občas dokáže být i milý a třeba za Vás zaplatit kino. Někdy je protivný, až hrůza, ale pořád to ještě jde. Znáte horší, ale znáte i lepší. Ale co, když se spokojíte s průměrem, už aspoň nemusíte dál hledat. A nebo Vás to naopak nakopne a jdete za lepším!


***


Kniha má tak hrozný obal, že máte pocit, že ji někdo sežvýkal. 
Vážně nepoznala nějaké hezké zacházení. Skoro se jí štítíte dotknout, ale když ji otevřete... Wow, ta šeredná vazba skrývá poklad! Doslova zlatý důl, který jste zhltli během jednoho dne a ještě stále se chvějete, jak Vás to sejmulo. Tak tomu říkám opravdu nápaditá a úžasná četba!

Muž
Nelíbí se Vám. Absolutně to není Váš typ, ale když on je tak hodný, milý, gentleman, který dokáže zaujmout a být skvělým společníkem! Takového chlapa, aby ženská pohledala, jenže co s ním, když Vás ani trochu nepřitahuje? Nu což, dobrý kamarád se vždycky hodí. Anebo je to ten pravý princ, který už nikdy nezklame a možná ho stačí vzít jen k holiči a bude k světu?



***


Kniha, která je tak komplikovaná, že se ani nedá dočíst. 
Je v ní přehršel informací a postav, že se úplně ztrácíte a spíše se tak potácíte od jedné kapitoly ke druhé a když ji konečně dočtete, oddychnete si a zjistíte, že vlastně vůbec netušíte o čem byla!

Muž
Je oblíbený, ale vůbec nemůžete zjistit proč. Pořád se kolem něj motá spousta přátel, známých nebo jen lidí, které občas pozdraví. Neustále mění názory a zdá se být takový nestálý. Jednoduše je nedostižný. Každou chvíli se nachází někde jinde, ať už myšlenkami nebo fyzicky. Máte radost, když z toho kolotoče vyskočíte a můžete se zas volně nadechnout nebo Vám tohle naopak vyhovuje?


***


Kniha tak tajemná, až přecházejí oči. 
Napětí je tak hmatatelné, že Vám teče ušima a nedá se přestat číst. Prostě jste na té knize závislá jako nějaký narkoman a nedokážete ji odložit, dokud nevydechnete šokem při poslední kapitole. Teda, tohle byla ale četba! 

Zdroj

Muž
Tajemný a plný tajemství, které ho dělá natolik přitažlivým, až přechází oči. Je to takový ten typ temného hrdiny, který okouzlí každou a je za ním schopná jít až do pekla. A kdo ví, co vlastně čeká na konci cesty, kam Vás zavede... Ale jedno je jasné, takové dobrodružství, které Vás čeká s ním už nikdy s nikým nezažijete! 



Srovnání by mohlo být opravdu mnoho. Když při tom čtenářka přivře oči, tak se do toho ten muž docela vejde, i když stoprocentní to samozřejmě není. Takže pokud hodláte muže vybírat podle knih, berte na zřetel, že tohle je realita. V knihách to všechno vyznívá tak nějak krásněji a zajímavěji. :o))

5 komentářů:

  1. TO je skvělý článek. :) U jeho čtení jsem se moc pobavila. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy by mě nenapadlo tyhle dvě věci srovnávat. Jsem ale ráda, že to napadlo někoho jiného. Ten článek je boží! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle by mě nenapadlo. Originální nápad a úžasné provedení! :) Pobavila jsem se :D

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.