Povánoční nadílka

Jak to tak bývá, po vánočních svátcích přicházejí rapidní slevy, výprodeje a miliony výhod při nákupu přes internet. Pamatuju si čas, kdy bylo slovo "sleva" synonymum ke slovu "senior" a skloňovalo se ve všech pádech. Dneska by slovo "sleva" mohlo být synonymum leda tak ke slovu "člověk". :) A ano, i já jsem podlehla povánočním výhodným nákupům. Má to ale svoje logické opodstatnění:

1. poštovné zdarma bylo již nad 300 Kč a neprudilo u toho žádné balné!
2. šlo o autora, jehož knížky si chci už pár let koupit a stále jsem se k tomu nedostala
3. ty knížky byly za naprosto neskutečnou cenu!
4. konečně jsem měla důvod nakoupit u Martinusu. :)


Náladu mi kazil akorát fakt, že jsem měla na objednávku čekat AŽ do 14. ledna (objednávala jsem 28. 12.)! Chápejte. Mám momentálně zase své období, kdy bych nejradši knížky nakupovala pořád. Celkem dlouho se mi dařilo držet se na uzdě a opravdu si vybírat, do čeho investuju nebo ne (i když musím říct, že ta nákupní horečka se z knížek přesunula do jiného sortimentu, takže peníze lítaly tak jako tak :D ), a o to větší mám teď chuť pokračovat ve své sběratelské mánii, takže představa, že na objednávku budu čekat víc jak dva týdny byla zničující. Jaká byla ovšem radost, když mi z Martinusu na začátku týdne napsali, že se jim podařilo objednávku zkompletovat už teď. A tramtadáá, dneska dorazila! 

A knížky přežily! Byly hodně dobře zabalené a musím pochválit Mira H. který balíček balil, protože konečně někoho napadlo dávat knížky hřbetem k sobě, aby si navzájem neničily listy a rohy, pokud by se v balení náhodou nějak pohnuly! Malý krok pro svět, ale velký v boji proti neponičeným knihám. :)



A co mi teda přišlo za knížky?


Na Johana Theorina jsem narazila v době, kdy frčelo Larssonovo Millénium a já už s jistotou věděla, že se dalšího dílu od Stiega kvůli jeho předčasnému úmrtí nedočkám. :( Theorin byl k Larssonovi přirovnávám (jak se to tak v reklamách dělává :) ). Koupila jsem si první díl série z ostrova Öland, což měla být volná tetralogie, a na dalších x let to byla taky poslední knížka, kterou jsem si od Johana pořídila. Chtěla jsem si koupit další, ale nějak mi to nevyšlo, a jak vycházely nové a nové díly, můj seznam se prodlužoval a hrozilo, že by se z takové investice nemusela moje peněženka jen tak vzpamatovat.

Nakonec můžu říct, že se mi čekání vyplatilo. Sice mi ještě dvě knížky od Theorina chybí, ale za tyto tři krásky jsem zaplatila necelý tři stovky. :) Nechci se vychloubat, ale mám z toho fakt radost. :D

Smršť je druhým dílem série a Zkamenělá krev třetím. Se Skrýší jsem měla trochu problém. Nevěděla jsem, kam ji zařadit, ale nakonec se ukázalo, že půjde o samostatnou knihu, která nemá s Ölandem nic společného.



Samozřejmě to nebylo všechno. Musela jsem splnit hranici tří stovek, abych měla poštovné zdarma a nechtěla jsem si pořizovat nějakou "dražší" knížku, když se mi podařil tak výhodný nákup. A tak jsem sáhla pod Johnu Saulovi a jeho Nemilovaných za 45 Kč. Už jsem od něj takhle z výprodeje ukořistila kdysi Utrpení neviňátek. Zatím jsem od něj teda nečetla ani jednu, ale za tu cenu to tam prostě nešlo nechat! :D




A jako bonus jsem obdržela ještě stylovou záložku. :)






A co vy? Taky jste podlehli povánočnímu harašení? :)


2 komentáře:

  1. Pekne kousky :) ja na povanocni vyprodej zatim (neuspesne) setrim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) to mi povídej! knížky nejsou moje jediná slabost, takže je šetření obzvlášť těžký :D

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.