Kuriozní místa na čtení III.

Třetí díl Kuriozního čtení. Vše, co se mi podařilo nasbírat máte k přečtení ve třech článcích a pokud by vás to inspirovalo kupříkladu k tomu, abyste si na čtení Batmana vzali ten superhrdinský obleček, dejte mi vědět. Rozhodně by mě to potěšilo. Právě sháním obrovského psa s velikánskou boudou, abych si s ním mohla přečíst Psa Baskervillského. :o))

Chcete se pobavit a třeba se i inspirovat? Začtěte se do tohoto článku. Dlouhou dobu jsem sbírala informace o tom, jak lidé, které znám nebo jsem je potkala na chatu či jen venku na procházce, čtou. A jsem ráda, že vám o tom můžu napsat. :o)

Pochlub se i Ty, na jakém místě čteš! :o) Budeme rády. ,o)
"Když jsem četl o Dvacet tisíc mil pod mořem, vzal jsem si k tomu šnorchl a šel se ponořit do vany. Přečetl jsem takhle asi jen půlku stránky a bylo to složité, ale stálo to za to!" 

Dvacet tisíc mil pod mořem - Jules Verne
Anotace: Děj románu začíná roku 1866, kdy se v anglických listech objevila zmínka o jakémsi mořském netvoru ohromných rozměrů, který napadá lodě. Tímto úkazem se zabývali i vědci. Jedni říkali, že je to ponorka a druzí tvrdili, že se jedná o dosud neznámého tvora. Nakonec Američané vyslali na moře fregatu Abraham Lincoln, která měla za úkol záhadu vyjasnit. Výpravy se zúčastnil také francouzský přírodovědec profesor Aronnax se svým sluhou Conseilem, kteří se na lodi seznámili s harpunářem Nedem Landem. Výprava byla dlouho neúspěšná, až jednou večer spatřila posádka světelnou záři vycházející kousek od lodi. Fregata se pokusila tvora pronásledovat a harpunovat. Najednou se však obluda otočila a plula ohromnou rychlostí směrem k lodi, se kterou se vzápětí srazila. Profesor Arronax, jeho sluha Conseil a harpunář Ned Land spadli při nárazu do vody. Zachránili se na hřbětě obludy, o které však brzy zjistili, že to opravdu není ryba ale ponorka. Z té vylezli čtyři muži, vtáhli je dovnitř a uvěznili v tmavé komoře. Příští den je tam navštívil jakýsi muž, který se představil jako kapitán Nemo a oznámil jim že se nacházejí v ponorce Nautilus, kterou nikdy nesmějí opustit, aby nevyzradili její tajemství. Jako nedobrovolní cestující prožili při podmořské plavbě neuvěřitelné příhody, poznali netušené krásy mořského dna a poučili se o přírodních zvláštnostech oceánů.




"Ráda čtu čarodějnické knihy o bílé magii, pozitivních silách a tak... Vždycky se navléknu do svých čarodějnických šatů, obložím se amulety a než jdu číst, tak si zatančím. Pak si k tomu zapálím vonnou tyčinku a pořádně se se zeleným čajem uvelebím na pohovce. Tomu říkám správná příprava na čtení." 

Bílá magie, 365 ochranných a posilujících praktik - Matthias Mala
Anotace: Bílá magie poskytuje protilátku, kterou lze cíleně obrátit proti destruktivním silám. S její pomocí očistíte svoji mysl a nastolíte kolem sebe harmonii.Tento rádce vás uvede do nespočetných dovedností tohoto starého umění.




"Čtu a rád při tom kouřím. Jedno kde a kdy. Ale už se mi stalo, že jsem si knihu omylem zapálil, takže od té doby si dávám pozor... A co právě čtu? Zrovna jsem si otevřel Proměnu od Kafky, což je unikátní dílo, tak doufám, že nelehne popelem,"
smál se milovník Kafy, když jsem s ním mluvila ve městě. V jedné ruce měl cigaretu, ale druhá byla prázdná. Řekl mi, že knihu má schovanou v batohu a jakmile najde místo, kde by nebyl všem na očích, začne si číst. Prý se dostane při čtení mimo realitu. Nu, to se nám všem stává také, proto čteme. :o) 

Proměna - Franz Kafka
Anotace: Když se Řehoř Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. Ležel na hřbetě tvrdém jak pancíř, a když trochu nadzvedl hlavu, uviděl své vyklenuté, hnědé břicho rozdělené obloukovitými výztuhami, na jehož vrcholu se sotva ještě držela přikrývka a tak tak že úplně nesklouzla dolů. Jeho četné, vzhledem k ostatnímu objemu žalostně tenké nohy se mu bezmocně komíhaly před očima. Takto začíná jedna z nejslavnějších povídek literatury 20. století. Klíčové dílo literární tvorby Proměna vypráví velice živý příběh, v němž se ukazuje síla Franze Kafky, a právem patří mezi nejlepší povídkové texty na světě. Ilustrace významného argentinského umělce Luise Scafatiho obdivuhodně vystihují zvláštnosti prostředí a osobnosti této povídky a zvou čtenáře k pozoruhodnému dobrodružství.




"Tak asi jako každý si rád čtu i ve škole, takže na střední jsem míval knihu vždycky pod lavicí a hltal jsem řádky. Tenkrát jsem se nemohl odtrhnout od knihy Sanctum ze série Ritus. Je to naprostá husťárna, nemohl jsem se od toho odervat ani v noci, ani ve dne. Teď, když jsem na vysoké škole, si můžu číst beztrestně. Každému je jedno, co na přednáškách dělám, pokud zvládnu zkoušky. Ale faktem zůstává, že je pro mě těžké se od knih odtrhnout. Jsem prostě knižní maniak a do školy vlastně chodím hlavně proto, že v práci by se mi špatně četlo," 

smál se student, kterého jsem potkala opřeného u dveří školy právě s knihou. Já jsem aktivní čtenářka a to i v tom, že jakmile vidím někoho s knihou, hned se pokouším zapovídat. Někdy se to podaří a díky tomu objevím třeba nejen skvělé knihy, ale hlavně i báječné lidi. :o)

Sanctum - Markus Heitz
Anotace: 2. kniha série Ritus. Pokračování knihy Ritus. Touto knihou jsou ukončeny osudy všech hrdinů. Bůh potřebuje démona, aby vypátral ďábla. Řím, Věčné město, ukrývá prastará tajemství. Sem vedou stopy spiknutí, v jehož středu stojí Eric von Kastell, lovec vlkodlaků. Neustále naráží na odkaz ženy, která v 18. století bojovala o život: Gregorie, abatyše jednoho ze znesvěcených klášterů. Eric a Gregorie jsou nerozlučně spojeni nejposvátnější látkou na zemi. Sanctum může způsobit zázraky – nebo přinést smrt.


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.