Série Bratrstvo černé dýky

Zdroj
J. K. WARD (vlastním jménem Jessica Bird) je oblíbenou autorkou erotických paranormálních romancí, které se umisťují mezi bestsellery v New York Times a USA Today. Psaní bylo jejím koníčkem od útlého mládí a před nástupem na univerzitu se pokoušela publikovat svůj první román.
Studovala historii a historii umění se zaměřením na středověk. Poté přešla na studium práv na Albany Law School, kde získala titul. Po studiích začala pracovat v centru lékařské péče v Bostonu a mnoho let strávila ve vedoucích pozicích lékařských středisek.
V roce 2001 se vdala za Johna Nevilleho Blakemorea, který ji přesvědčil, aby se pokusila svou tvorbu publikovat. V následujícím roce vychází první román Leaping Hearts. Až později se začala věnovat paranormálním romancím, které úspěšně vydává pod pseudonymem J. R. Ward.
Za román From the First obdržela cenu RITA a za Lover Awakened (z cyklu Bratrstvo černé dýky) cenu Romatic Times.



Ocenění
2011 - Romantic Times (Best Vampire Romance) - Milenka pout zbavená
2007 - Romantic Times (Best Vampire Romance) - Nespoutaný milenec
2006 - Romantic Times (Best Vampire Romance) - Probuzený milenec...

Tuto originální sérii vydalo nakladatelství Baronet a za to jim budu vždy vděčná. 


Část Chensiiny knihovničky




Zdroj
Mezi největší a nejlepší počiny této autorky se řadí i ženami oblíbená série Bratrstvo černé dýky. Já nejsem vyjímka a toužím mít všechny díly této série doma v knihovničce, protože pak mám pocit, že mám k tomu fantastickému světu, který autorka vymyslela, mnohem blíž. 

Ward si skutečně dala záležet a vymyslela, sestrojila, sepsala a vystihla upíří svět v úplně novém světle. Tady nenajdete obyčejné upíry, ale velmi originální upíří rasu, která uctívá svou vlastní bohyni, tzv. Stvořitelku. Jejich svět je jednoduchý a přitom obsáhlý. Upíři mají vlastní hierarchii, kde jsou chudí a bohatí. Vládne jim (nebo teprve vládnout bude) jejich upíří král a pod ním je namísto šlechty Glymera, která si zachovává své vlastní tradice. 

Tito upíři nezabíjejí lidi. Nemají to zapotřebí, protože lidská krev je nezasytí. Každý se sytí z tepny opačného pohlaví a stejně tak to mají i bojovníci z Bratrstva černé dýky, kteří se snaží chránit celou svou rasu proti těm, kteří jí nějakým způsobem obtěžují. 

V první části série je to Vyhlazovací společnost bezduchých loutek, které si z lidí vytvořil Omega. Opak Stvořitelky, samotný slizký ďábel, který touží zničit všechny tesákovité na zemi. V pozdějších knihách série jde o lumpy z vlastních řad upírů, kde už to začíná být více politické, ale ničemu (a nikomu) to určitě nevadí. 

Pokud bych chtěla sérii vystihnout, musela bych toho prozradit mnohem, mnohem víc, ale to nechci. Některé jejich schopnosti, zajímavosti a zvláštnosti by si čtenář měl odhalit sám, protože to za to stojí! 

V každé knize se skrývá jeden (a později i několik) příběh. Dějové linii obvykle vévodí jeden bratr (bojovník bratrstva), o kterém se dozvídáme mnohem víc. Autorka ukazuje jeho slabá místa, tzv. lidskost i neadrtálskost, pokud jde o lásku. Velmi originálně tedy každému bojovníkovi dává jeho shellan (manželku), pro kterou by daný muž byl schopný naprosto čehokoliv. Ta silná láska, oddanost a vázanost jedné ženě je velmi vzrušující. Z Bratrstva by si svého vysněného vybrala nejspíš každá z nás, protože jsou to prostě muži, které v reálném světě nepotkáte. 

A proto mám tuto sérii ráda. Vysněný svět mi dává alespoň na chvíli pobýt ve společnosti mužů, kteří nejsou dokonalí, ale jsou prostě k sežrání. Jejich příběhy jsou drsné, romantické, láskyplné i vyčkávací. S vášnivou erotikou jako bonus a přitom nejde o bezduché erotické romány, autorka do nich vkládala svou duši tak moc, že s každou knihou jsou oduševnělejší. 

V pozdních knihách série se odehrává příběhů víc, ale to vůbec není na škodu, ba naopak je to o to napínavější. A tak mimo boj a násilí, které se tam odvíjí mezi láskou a romantikou, příběh vyvažuje i napjatost vztahů. Některé vztahy se řeší po několik knih, než se hrdinové dají dohromady! Ačkoliv je to pro čtenáře týrání, je to absolutně skvělé a navzdory dlouhé předehře není jejich příběh uměle prodlužován. 

Zdroj
Jsem si jistá, že Bratrstvo se nebude líbit každému. Někomu vadí, že je tam erotika, jinému zas někdy až surově sepsané okamžiky, dalšímu zas typické mužné vtípky a zveličování (ruce jako lopaty apod), díky kterému je série osobitější. Ale já osobně se za tyto knihy postavit mohu a i když každá kniha by si nezasloužila pět hvězdiček, někdy to bylo horší, jindy lepší, tak patří série mezi nejoriginálnější upíří příběhy, které jsem kdy četla. A mezi nejoriginálnější erotické romány vůbec. 

Nenechte se odradit béčkovými obálkami, které kvalitu knih rozhodně neocenily. Ale pokud se chcete zamilovat do světa s pevně danými hranicemi, kde je láska drsná i něžná, boj odkrývá kosti a humor je ostrý jako žiletka, neváhejte. Možná se zamilujete do celé série stejně jako já. :o) 



Bratrstvo černé dýky - Průvodce (0)


Anotace: 
Nejnovější svazek série Bratrstvo černé dýky by si neměl nechat ujít žádný z fanoušků proslulých caldwellských upírů! Autorka J. R. Wardová v něm nabízí pestrou všehochuť bonusů, jaké v žádném z jejích románů nenajdete. Kromě zbrusu nové novely Otec ze života Zsadista, Belly a jejich dcerky, naleznete v Průvodci také řadu scén, které spisovatelka musela z dosud vydaných románů s těžkým srdcem vynechat, aby dodržela rozsah a zachovala sevřenost děje – to ovšem neznamená, že jsou méně poutavé než ty, které se na stránkách knih nakonec ocitly. J. R. Wardová také vybrala z prvních šesti knih série nejlepší hlášky a svoje oblíbené pasáže, které předkládá čtenářům ve zhuštěné formě. S udatnými členy Bratrstva černé dýky se můžete blíže obeznámit v jejich „osobních spisech“, ale také v dotaznících, které vlastnoručně vyplnili, a prostřednictvím interview, která poskytli autorce osobně v prostorách svého tajného sídla. A konečně – J. R. Ward, autorka světových bestsellerů, nechá čtenáře nahlédnout do své kuchyně: nesobecky se s nimi podělí o návod, jak napsat knihu a jak ji dostat na trh – a prozradí také některé specifické detaily, které pomáhají při psaní jí osobně. 

Milenec z temnot (1; Wrath)


Anotace: 
Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy spadající doprostřed čela, oči, jež nikdy nikdo nespatřil, ukryté pod tmavými brýlemi. Ramena dvakrát širší, než má většina mužů. 

Milenec z věčnosti (2; Rhage)


Anotace: 
Autorka se vrací do stínů Caldwellu aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní. 

Probuzený milenec (3; Zsadist)


Anotace: 
Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní – dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou.
Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčdíliným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti.

Nalezený milenec (4; Butch)


Anotace: 
Butch O’Neal má povahu bojovníka. Bývalý policista oddělení vražd je jediným člověkem, jemuž byl umožněn přístup do nejužšího kruhu Bratrstva černé dýky. A touží se ponořit ještě hlouběji do světa upírů a zúčastnit se jejich války. Nemá co ztratit, jeho srdce patří upírce, aristokratické krásce, která je ale beznadějně nedostižná. Když ji nemůže mít, může alespoň bojovat po boku Bratrstva. Při záchraně jedné upírky se však Butch stane obětí nejtemnějších nepřátelských sil a na prahu smrti je ponechán svému osudu. Bratrsvo ho však šťastnou náhodou nalezne a jediný způsob, jak jej přivést zpátky k životu se zdá být Marissina láska, ale není jisté, zda ho dokáže zachránit. Z cyklu Bratrstvo černé dýky.

Nespoutaný milenec (5; Vishous)

Recenze

Anotace: 
Vishous je úskočný bojovník se zatvrzelým srdcem toužící jen po střetu s nepřáteli upírů, obdařený destruktivními sklony a též děsivou schopností vidět do budoucnosti. Když je ale v boji vážně poraněn, zamiluje se v nemocnici nečekaně a beznadějně do své lidské lékařky, doktorky Jane Whitcombové. Ta opětuje jeho city a léčí nejen jeho tělo, ale i bolesti jeho duše. Vishous však proti své vůli dostává nové poslání, čeká jej osud, v němž pro Jane patrně nebude místo.

Vyvolený milenec (6; Phury)

Recenze 

Anotace: 
Se svou neskonalou věrností Bratrstvu se Phury obětoval pro zachování svého rodu a stal se mužem zodpovědným za jeho pokračování. Byl vybrán, aby se stal otcem mnoha synů a dcer a zajistil tak přežití rodu a zachování jeho tradic a zrodu nových jeho bojovníků. Jeho první žena Cormia, která touží získat nejen jeho tělo ale i srdce, odkrývá Phuryho obavy skryté pod jeho vznešenou zodpovědností. Mezitím se však divokost útoků nepřátel rodu stupňuje, smutek se šíří sídlem Bratrstva, a Phury se musí rozhodnout mezi láskou a povinností. 

Pomstěný milenec (7, Rehvenge)

Recenze 

Anotace: 
Další pokračování válek rodu upírů z Coldwellu a šestice jeho ochránců tvořících Bratrstvo černé dýky je opět plné dramatických příběhů, zápletek a osudů. 

Jeho hlavní postavou je však temná postava - Rehvenge, upír, který čerpá životní energii z emocí ostatních, obchodník s drogami. Jeho reputace způsobí, že je naverbován, aby pomohl odstranit drsného a ostražitého krále Wratha, vůdce bratrstva. Pod tlakem hrozícího nebezpečí hledá morální podporu a tak propadne kouzlu ošetřovatelky Ehleny, která snad jediná mu může pomoci, avšak jeho city přehlíží. 

Milenec jen můj (8; Therror)

Recenze

Anotace: 
Upírské Bratrstvo černé dýky se rozrůstá o dalšího bojovníka. John Matthew musel urazit dlouhou cestu, než byl nalezen mezi lidmi, kteří nepoznali jeho upírskou podstatu, stejně jako si jí nebyl vědom on sám. Nikdo však nezná ani jeho minulost, ani jeho pravou identitu. Osobní msta zavede Johna do nejzuřivějších bojů. A když se jeho spolubojovnice Xhexania ocitne v ohrožení, vkládá do jejího osvobození celé srdce. Xhex, kterou John přitahuje, však nechce podlehnout citům, protože právě ztratila milence, ale osud ukáže, je jejich spojení nevyhnutelné.

Milenka pout zbavená (9; Payne)


Anotace: 
Vishousovo dvojče, sestra Payne, je ukuta ze stejného bojového ducha jako on. Po nekonečné době věznění z vůle všemocné Stvořitelky se jí podaří osvobodit, jen aby vzápětí utrpěla hrozné zranění. Její záchranu svěřuje Bratrstvo do rukou lidského chirurga, Manuela Menella, jediné možné spásy. Ten nikdy nevěřil na bytosti zjevující se v temných nocích a tím spíše se nechává svádět touto silnou ženou. Jejich světy, lidský a upíří, se však nutně dostávají do konfliktu, když je Payne předložen prastarý účet a jak její láska, tak život, se ocitají v nebezpečí. 

Znovuzrozený milenec (10; Tohrment)

Recenze

Anotace: 
Od smrti jeho shellan už by v Tohrmentovi nikdo nepoznal toho upířího vůdce, jímž kdysi býval. Fyzicky sešlého a beznadějně zoufalého, se zlomeným srdcem ho přivádí zpět k Bratrstvu padlý anděl, který chce prospět především sám sobě. Teď znovu bojuje, nelítostný a pomstychtivý, nepřipravený čelit nové, jiné tragédii. Když Tohr začne ve snu vídat svou milovanou – uvězněnou ve studené, izolované zemi-nezemi daleko od klidu a míru Stínu – obrací se k andělovi s nadějí na záchranu té, kterou ztratil. Protože mu ale Lassiter říká, že se musí naučit milovat jinou, chce-li osvobodit svou dřívější družku, Tohr ví, že už jsou všichni předem odsouzeni… Jenomže pak se mu začne dostávat pod kůži žena s temnou minulostí. Na pozadí běsnící války s bezduchými a s novým klanem upírů, který usiluje o trůn Slepého krále, potýká se Tohr se svou pohřbenou minulostí a velmi žhavou budoucností plnou vášně… ale dokáže popustit uzdu svému srdci a všechny osvobodit?

Vytoužený milenec (11; Qhuinn)

Recenze

Anotace: 
V jedenáctém svazku sledujeme příběh Qhuinna, „syna nikoho“ – rodina se ho zřekla, aristokracie se ho straní; nalezl svůj osud mezi bojovníky ve válce proti Vyhlazovací společnosti. Teď má na dosah i možnost založit vlastní rodinu, přesto je ale uvnitř prázdný, protože jeho srdce patří jiné bytosti než krásné Vyvolené… A je tu Blay, který se rozhodl zapomenout na svou neopětovanou lásku ke Qhuinnovi. Příběh zvláštní lásky se prolíná s dobrodružným bojem upířích vojáků o přežití jejich rasy; na scéně se totiž objevuje nový nepřítel, který pro Bratrstvo představuje smrtelné nebezpečí.

Král (12; Wrath)


Anotace: 
Wrath, syn Wrathův, po staletí odmítal převzít po svém otci trůn krále upírů, ale nakonec se ho ujal - s pomocí své milované ženy Beth. I když ho koruna tíží neméně než královské povinnosti, vykonává svou funkci poctivě a zvládá i svou slepotu. Jenomže válka s Vyhlazovací společností neustává, upíří aristokracie spolu s Bandou bídáků plánuje převrat a Wrathovi nezbývá, než všechno riskovat a nebezpečím čelit. K tomu ještě čelí osobním problémům - Beth chce dítě, ale Wrath reaguje úplně jinak, než by si přála. Zvítězí spravedlnost a pravá láska? Další část románové ságy Bratrstvo černé dýky si nezadá s předchozími díly - čeká vás napětí, láska, vášeň i skvěle vykonstruovaný příběh.

Prokletý milenec (13; Trez)


Anotace: 
Trez, upír z národa Temných, je už mnoho let na útěku. Vzbouřil se proti osudu, který mu v rodném Teritoriu předpověděly hvězdy, a uprchl odtud. Jediný, na koho se může spolehnout, je jeho bratr iAm, jenž mu věrně stojí po boku – oba však vědí, že pronásledovatelům, vyslaným královnou Temných, nevydrží unikat věčně. Trez by snad nakonec i přijal povinnost, předurčenou hvězdami – jenže je tu láska k Seleně, jíž se nemůže a nechce ubránit. A Selenina nemoc ho v jeho zarputilém odhodlání jen povzbuzuje. iAm je připraven přinést bratrovi nejvyšší oběť, ale i jemu vstoupí do cesty láska. K dovršení všeho hrozí upírům válka s novým nepřítelem. Série Bratrstvo černé dýky neztrácí dech! 

Bestie (14; Rhage)

Recenze

Anotace: 
Rhage a Mary se vracejí v novém románu o Bratrstvu černé dýky, sérii „tak populární, až by se dnes asi nenašel čtenář, který o ní ještě neslyšel“ (USA Today).
V Bratrstvu černé dýky už nic není, jak bývalo. Poté, co se podařilo vyhnout válce s Temnými, se spojenecké vazby posunuly a vznikly hranice. Zabijáci Vyhlazovací společnosti jsou silní jako nikdy, kořistí z lidských slabostí, aby získávali další peníze, další zbraně, další moc. Zatímco se však Bratrstvo připravuje k frontálnímu útoku, jeden jeho člen svádí boj sám se sebou…
Rhage, bratr s největší chutí k jídlu, ale taky s největším srdcem, by měl vést naprosto ideální život – nebo aspoň naprosto spokojený. Má po boku Mary, svou milovanou shellan, a jeho králi i bratrům se daří. Jenže Rhage nechápe – a neovládá – paniku a nejistotu, které ho pronásledují…
A to ho děsí – stejně jako chvíle, kdy není se svou ženou. Poté, co v boji utrpí smrtelné zranění, musí Rhage přehodnotit své priority – a řešení otřese jeho světem… i světem Mary. Jenže Mary se ubírá vlastní cestou, která je buď sblíží, nebo způsobí roztržku, ze které se žádný z nich nevzpamatuje… 


1 komentář:

  1. Prosím, podpořte mou petici za druhé vydání této knižní série.
    http://chng.it/HRBpnjJ4CF

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.