Série Bavettovi



KATEŘINA PETRUSOVÁ se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu, dokud nenarazila na plno stějně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska. V současné době žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma dcerami.Série od české autorky, která se odehrává v New Yorku.

Tuto sérii vydalo nakladatelství Fragment.

Zdroj


Vše se točí kolem rodiny Bavettových, jak napovídá název celé série. První díl je o synovi Bavettových, Michaelovi, kterého poznáte za pomoci Paige. Druhý díl nás dostane do drogového podsvětí, kde se seznámíme s Robertem, bratrem Michaela, kterého uvidíme z pohledu hlavní hrdinky Joan. Třetí díl zahrnuje do Bavettovi rodiny i bodyguarda Henryho Trovata, kterému bude dávat zabrat dcera samotného senátora.

Rychlý report: 

Musím uznat, že první díl je opravdu velice povedený. Autorka dokázala první polovinu opravdu bravurně vylíčit, druhá polovina knihy je zas naopak plná romantiky, i když mi to přišlo trochu protahované. Konec je krásný, ale celá závěrečná část je trochu kýčovitá. I přesto však jsem schopná si knihu přečíst znovu a s úsměvem na rtech. Ještě jsem nic podobného v tomto stylu (mám na mysli první část knihy) nečetla a opravdu se mi to zalíbilo. :o)

Druhý díl jsem prozatím nečetla, takže z toho důvodu nemohu hodnotit sérii jako celek. Upřímně mě anotace moc nenavnadila a po té, co mě třetí díl odradil, se mi do této knihy ani nechce.

Třetí díl nebyl špatný, ale ke konci už jsem si zoufala a myslela jsem, že knihu nedočtu. Charaktery mi moc nevyhovovaly, čekala jsem něco trochu jiného. I když to bylo originální a hezké, něco bylo navíc a pár oněch zážitků mi přišlo hysterických. Rozhodně Zakázaná přitažlivost nepředčila první díl, ale klesla tak o pár příček, přesto však nejde o špatný příběh. Hodnocení na databázi je stále velmi dobré a spousta čtenářek se Henry opravdu zalíbí. ,o) Mě Emily zkrátka nějak nesedla.

Více doporučuju načíst si v recenzích, které vám pomohou v rozhodování číst/nečíst určitě víc. :o)


Zdroj

První díl - Nebezpečná láska


Anotace:
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?



Druhý díl - Nepřítel mého nepřítele

Recenze - čeká na přečtení


Anotace:
Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?



Třetí díl - Zakázaná přitažlivost


Anotace:
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.

Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.