1. den: Deset skvělých knih

Projekt: Deset knižních dní




Wish, zdá se, zbožňuje projekty a pořád se chce něčeho účastnit, takže mě samozřejmě do všeho naveze. A tak se tedy vezu, ale řeknu vám, není to žádná rovná cestička. Všude samý hrbol, protože vymýšlet články na daná témata je sice krásné, ale není to taková legrace, jak to vypadá.

Jak mám sepsat pouze deset skvělých knih, když znám takové množství úžasného čtiva, bez kterého bych se neobešla? Je hromada knih, které jsou podprůměrné, průměrné, ale i nadprůměrné. Každý máme ty své oblíbené knihy, na které nedáme dopustit. A pro mě rozhodně nebylo jednoduché vybrat jen deset z nich, i když jich mám více. Nechtěla jsem žádné křivdit, ale dokázala jsem to. Sepsala jsem Top deset Chensiiných skvělých knih. :o)

Jsou seřazené podle abecedy, nikoliv podle oblíbenosti. ,o) Vyhnula jsem se skvělým knihám z mých oblíbených sérií:  Škola noci, Bratrstvo černé dýky a Cherub, protože u nich je těžké vybrat jen jednu nejlepší knihu, která by celou sérii propagovala.



1. Easy - Tamara Webber


Moje oblíbená oddechovka žánru New Adult, která v sobě skrývá temnotu, tajemství, emoce i naději. Mám ji ráda, protože vyvolává ty správné emoce a dává mi pocit, že si mohu odpočinout u kvalitní knihy z žánru pro teenagery.



2. Hostitel - Stephanie Meyer


Psychologický román, ve kterém se člověk ztratí jako nic. Vtáhne ho to natolik do děje, že je schopen při chůzi po hrbolaté stezce Hostitelem věřit i na jiné světy a přemýšlet nad světem vlastním. Naděje a neutuchající láska hrají prim v místě, kde už lidé skoro nejsou...



3. Krásná katastrofa - Jamie McGuire


Můj oblíbený pár, který se v příběhu proplétá hranicí z ostnatých drátů. Další kniha ze série New Adult, která mě nadchne a nechá mě se zamilovat, plout si na obláčku a užívat si zvířecího pudu v podobě násilí, když chci držet pěsti bojovníkovi.



4. Levá ruka boží - Paul Hoffman


Thomas Cale je hrdina, který měl život pod psa. Fanatismus lidí kolem něj ho ničí a žene směrem, kterým by nerad. Líbí se mi dávat mladému bojovníkovi šanci, podléhat násilí a šílenství. Toužit po dobrodružství a nechat se odnášet složitým světem, který autor vymyslel.



5. Městečko Pines - Blake Crouch


Kniha, která si mě získala hned po prvních stránkách. Moje zmatenost, začínající panika a šílenství, které se v knize objevuje, mě doslova odzbrojilo. Nebylo, kam se hnout, abych nebyla v místě, kde se tolik dělo. Chtěla jsem vědět víc a autor nabízel po kouskách a nutil přemýšlet a ždímal mě napětím. Není divu, že se mi Městečko Pines zarylo pod kůži.


¨

6. Můj život u sousedů - Hutley Fitzpatrick


Každou složitou četbu ráda prokládám odpočinkovou a tohle je další čtivo, které mi vykouzlí úsměv na tváři. Zamilovala jsem si rodinku u sousedů. Jejich bláznivý srdečný smích. Na druhou stranu jsem se s hlavní hrdinkou skrývala ve stínu věcného života. Autorka tento román povýšila na něco víc, když do něj přidala dilema, které pro hlavní hrdinku nebylo snadné vyřešit. Neuvěřitelně povedené!



7. Pád andělů - Susan Ee


Kniha plná peříček, bodajících do očí a zabodávající se do pokožky. Velmi originálně vymyšleno a ztvárněno. Styl psaní nutí čtenáře valit oči. Opravdu povedené dobrodružství mezi anděly. Neočekávala jsem, že by mě to takhle strhlo, ale stalo se. Nemohu snad vytknout nic, snad jen to, že jsem hned neměla po ruce druhý díl, abych se propadla znovu do onoho světa.



8. Společenství stínů - Ruth Newman


Pokud někdo dokáže napsat vzpomínky tak, aby se čtenář zamiloval, tak je to právě  autorka Ruth Newman. Netušila jsem, co si pod touto četbou mám představit, ale to, co mi bylo nabízeno si mě získalo. Dobrodružství, které mělo spád a originální nápad. Pro mě naprosto neočekávané a žádané. Navíc tak plné emocí, že by se kniha dala ždímat.



9. Srdce netvora - Andrew Davidson


Neuvěřitelná kniha doslova nabušená vědomostmi, barvitě vylíčenými příběhy plných emocí a neobvyklé lásky. Získala si mě tak moc, že jsem toužila objevovat o ní víc a hledala si dodatečné informace, abych si rozšířila obzory přesně tak, jak mě Srdce netvora nabádalo. Je to kniha pro náročné čtenáře, kteří dokážou číst mezi řádky, opřádat se vědomostmi a věřit, že je za vším více, než se zdá.



10. Váš kluk ♥  prostitut? - Cyril Valšík


Kniha podle skutečnosti. Stále si nejsem jistá, jestli ji tu nechat jako skvělou knihu, protože... Věřte mi, nic skvělého na ní není. Je plná bolesti a zoufalství, beznaděje a touhy žít život tak, jak nebylo dovoleno. Jsou to zpovědi mladých chlapců, kterým život dopřál poznat tu horší stránku života. Museli se protloukat a žít tak, jak nikomu z nás by se nechtělo. Když ji držíte, máte vlastně v dlaních svět utrpení několika mladých lidí, kteří se vám natolik zaryjí do srdce, že na ně nikdy nezapomenete a budete doufat, i když je neznáte, že se mají mnohem lépe. Žádná kniha mě nikdy neshodila na takové dno, než právě tahle, díky které jsem si stírala slzy z tváří. A právě proto je skvělá, že otevírá oči těm, kteří občas nevidí.



3 komentáře:

  1. Ani jedna z knih sice nepatří k mým oblíbeným, hodně mě ale zaujala kniha o prostitutovi - je to zajímavé a provokativní téma, určitě po ní mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Váš kluk prostitut je super knížka! Určitě doporučuju :)

      Vymazat
  2. Myanmar, ta kniha od Valšíka za to opravdu stojí. Hodně se mi to vrylo do srdce, je to smutné téma podle skutečných událostí. Velmi vyjímečné, děsivé a drastické. Mohu plně doporučit! :o)

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.