8. den: Tři citáty


Já zbožňuji citáty. Z každé knihy si nějaké vypíšu (pokud je tedy z čeho vybírat) a pak se jimi kochám, přemýšlím nad nimi. Vždy mě nadchne, jak obyčejný citát dokáže člověku otevřít oči a změnit pohled na svět v něco neobyčejného. Citáty mají ohromnou moc, díky ní dokáží lidem v jedné větě říct víc, než tisíc slov. 

Kupodivu nebyl zas až takový problém vybrat tři citáty. Mám jen pár svých oblíbených, které jsou opravdu na špici, protože pro mě něco znamenají nebo mi nějakým způsobem připomínají, kým jsem a kam mířím. 

Ale jinak znám nepřeberné množství citátů, které jsou svým způsobem velmi mocné, ale mně se prostě zalíbily tyhle a možná na tom budete stejně. Podělte se se mnou o své citáty v komentářích, moc mě tím potěšíte. :o) 





Díváš se, ale nevidíš.
Někdy máš odpověd přímo před nosem. 


Kořist - Andrew Fukuda


Opravdu neuvěřitelná trilogie. Ještě nikdy se mi nestalo, abych v první knize byla až tak fanaticky o něčem přesvědčená a ve druhém to autor obrátil o sto osmdesát stupňů a ve třetím o třistašedesát, takže každý díl jsem se dozvěděla něco úplně jiného, změnila pohled na celou knihu, sérii i hlavní hrdiny. Teprve se třetí knihou jsem se na konci dokázala otočit zpátky, podívat se na všechny tři knihy a uvědomit si to dokonalé promyšlení a načasováním, se kterým autor měnil svět. Naprosto fascinující thriller, který mě pohltil a ukázal mi, že dokud neznám celý příběh, nemohu soudit.



Pro ni bych se ohnul, pro tebe bych se zlomil. 


Maybe Somedy - Colleen Hoover


Romantický příběh, který není nijak zvláště originální až na hlavního hrdinu, ale zaujme a potěší. Jako odpočinková četba si mě získal a já si zamilovala hlavního hrdinu, který ačkoliv byl hluchý, skládal hudbu. Tím byl celý děj neobvylý a získal si mě. Málokdy má hrdina takový handicap, takže se mi to opravdu zalíbilo. Je to kreativně napsané a mezi řádky se dá vyčíst velká láska. To je prostě kniha pro mě. Oblíbila jsem si ji, ale hlavně mě dostal dojal ten citát, který toho říká tak moc, až to bere dech. Tolik lásky v jedné větě by člověk těžko hledal.



Nic není tak děsivé,
jako když se lidská mysl propadá do šílenství.


Nocte - Courtney Cole


Autorka ví, o čem mluví. Tento citát se do její knihy neskutečně hodí - vymyslela ho sama hlavní hrdinka. Nechci napovídat ani slůvkem, protože příběh, který se zdá z počátku úplně normální, tajemný a bez pochopení sourozeneckých vztahů se odkrývá až na konci a to je teprve rána na solar. Coleová se s čtenáři nemazlila. Kniha najednou mění směr, znění a všechno, co jste doposud věděli, je úplně jinak, přetočené vzhůru nohama a čtenář se nestíhá držet ničeho jiného, než té zatracené knihy, která vzala iluze a dodala světu nový rozměr. Nádherná kniha, která si mě získala právě až tím koncem, který stojí za to číst tu část, kdy čtenář tápe a říká si "nač takové vysoké hodnocení". Brblá a mračí se, ale potom... potom otevře oči a teprve v tu chvíli skutečně vidí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.