Spoilery: Nespavost - J. R. Johansson

Jelikož tato kniha byla trochu zmatená, nechci zapomenout, co se v ní vlastně stalo a proto hlavně z toho důvodu sepisuji tento spoiler, který by mi pomohl až začnu číst druhý díl ze série Noční strážci. 

Pozor, tento článek obsahuje SPOILERY! 
Pokud nechcete číst informace, které vám odhalí děj knihy, neotevírejte tento článek. 

Pokud jste knihu četli, nic nečekaného neobjevíte a můžeme si o této knize podebatovat bez omezení. :o) 











Parker začne mít panický tik, doslova si vytvoří závislost na dobrém spánku, který mu po mnoha letech dodává Mia. Dlouho netuší, proč v jejích snech může usnout, ale nakonec je to proto, že na sobě před spaním Mia zkouší autohypnózu, aby mohla usnout. Díky tomu jsou její sny jednovrstvé. 

Parker se začíná bát, že ten špatný je ve skutečnosti on. Neřekne o tom svým přátelům, že trpí halucinacemi a obává se, že i dysociační poruchou, kdy jeho tělo ve spánku ovládá jeho zlá polovina. Nebylo to tam přesně vysvětleno, ale podle všeho byl skutečně ovládaný svým horším já, ale nedělal nic jiného, než že chodil na dvorek nebo do Miiny blízkosti, i když spala. Samozřejmě děsil samotného Parkera, proto také ten kluk naboural do stromu. 

Parker si začíná myslet, že maily odesílal on sám, protože jsou odeslané z mailu Chipp8, zatímco on má mail Chipp18. Ale heslo je stejné. s0cc3r. 

Ale to jen díky tomu, že Jeff se mu díval rok zpátky přes rameno a jeho heslo viděl. Založil ten mail a posílal "zamilované" zprávy Mie, protože se do ní skutečně zamiloval. Vadilo mu, že se o ni zajímají jiní, a tak přišel s tím nápadem, že Parkera takhle odřízne. Přitom sám byl špatný, protože se Parker dovídá i o tom, že znásilnil dvě roztleskávačky a nikdo se proti němu nepostavil. 

Jeff byl maminčin mazánek, ale jeho matka neměla tolik času se mu věnovat, jak on si přál - proto se mu také zdáli sny o tom, jak si hraje s matkou. A u Mii je to podobné. Chtěl ji pro sebe, ale každý pořád odváděl její pozornost. 

A tak ve škole rozdělal Jeff oheň v kýbli a nechal jím paralizovat Miu, zatímco zneškodnil Parkera, který ho našel podle pozvánky na poradu fotbalových týmů - ta však byla jen proto, aby Parkera nalákala. 

Parker si zlomí ruku, ale i přesto se dokáže poprat s Jeffem. A odtáhnout Finna, který mu přišel pomoc a jehož Jeff bodnul do břicha, spolu s Miou až ven. 

Jeff umírá v plamenech. 

Finn je po operaci, vzali mu slinivku. Parker, stejně jako Mia jsou v nemocnici na pozorování. A právě tam ho potkává Slepá lebka, tedy klučina, kterého poslal jeho otec, aby ho přivedl. 

Slepá lebka se tam celou dobu náhodně objevoval, ale teď konečně vyšlo najevo, kdo to je - tím však začíná další tajemství, které bude podle všeho zodpovězeno ve druhém dílu. 



2 komentáře:

  1. Super! Knihu jsem četla už asi před půl rokem a teď jsem zjistila, že jsem si jí moc nepamatovala, takže děkuju! Sice se mi kniha až tak nelíbila, protože mi vadila hlavní postavy, ale prostě musím vědět, jal to dopadne! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že ti to pomohlo. Já z těchto důvodů spoilery úplně zbožňuju (a někdy i pro ty ďábelské důvody), takže co můžu, si sepíšu. XD Já tu knihu shledávám průměrnou, ale ráda si přečtu druhý díl. Ten by se mi mohl líbit víc, když jde o to společenství. :o)

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.