Tiché a brutální ataky anti-youtuberů!


Knižní youtubeři - tohle téma je nejspíš nevyčerpatelné, protože se stále rozvíjí a youtuberů přibývá. Lidé jsou rádi za to, když si mohou recenzi poslechnout u práce nebo se svalit na pohovku a přes tablet pozorovat youtubera, jak si může vymluvit plíce. Je to zkrátka pohodlnější a nebolí z toho oči, protože můžete poslouchat pouze hlas. :o)

Hromada knižních nadšenců jsou za tyto youtubery šťastní, ale existuje i zbytek světa, ve kterém se skrývají ti, kteří je nenávidí nebo jim nějakým způsobem vadí. 

Ti tvrdí spousty nehezkých věcí a právě na ty jsem se zaměřila. Stačí jen poslouchat. Dostat se na to správné místo a v rohu tiše jako myška si zapisovat postřehy ostatních. 

Chtěla bych upozornit, že ačkoliv jsem autor tohoto článku, nejsem autor hesel, která jsem proti youtuberům posbírala. Občas jsou jejich konstatování krutá a člověk se nad nimi pozastaví, ale co... pod vousy si přece může každý mumlat, co chce. Každý má právo na svůj názor a já jejich názory sepsala v tomto kontroverzním článku. Troufnete si nahlédnout?

Varování: Článek není pro slabé žaludky a citlivé povahy... S tímhle na mě přišla Wish, když si tento článek přečetla a zvolila slova jako: Drsný! Pícháš do vosího hnízda. Ty vogo, ty si s tím článkem troufáš! Co když nám zboří Svět mezi řádky? A podobné laskominy, ale já i přes její varování si řekla, že to za to stojí, protože jsem se se sběrem informací nadřela. :o)

(pozn. Wish: Ano, ano, já tě varovala. Teď děj se vůle koho chcete... :D )


 "Za youtubery pochoduje množství negramotných loutek, které jsou líné naučit se číst, aby mohly vychutnávat blaho psané recenze." 

"Není tajemstvím, že se mezi youtubery najdou lidé ze zvláštních škol. Někteří nedokážou správně odpovědět ani na komentář, kdoví, kdo za ně čte knihy, které v uvozovkách recenzují." 


"Znám youtuberku, která má stádo fanoušků a přitom jsou její postřehy naivní, někdy i nesrozumitelné a prakticky jde jen o to, že se chlubí. Nechápu, proč jí to ti lidé žerou..." 

"Nesnáším youtubery, připomínají mi politiky. Ty taky kecaj o hovně a snaží se lidem zblbnout hlavy." 


"Jsem toho názoru, že před kameru patří hezké tváře. Mezi youtubery se někdy najdou takový držky, až je mi z nich k zblití. Copak ty lidi nemají soudnost, aby si na hlavu nasadili aspoň pytel?" 

"Co je na youtuberech tak skvělého? Je snadné plkat o knize. Obvykle to ani nemají připravené. Zní to jako blábol, zakoktávají se a nedává to smysl. Když recenzent píše skutečnou recenzi, musí to mít určitý styl, musí to obsahovat dané informace - je tedy rozhodně těžší napsat dobrou recenzi, než říct hloupou recenzi za dvě minuty, která je prakticky nic neříkající. Proto jsou pro mě youtubeři vlastně jen jednoduší lidé, kteří by sotva zvládli něco sepsat." 


"Trend youtuberů. Prokrista, kdy už lidstvo konečně otevře oči a zjistí, že to jsou jen lidi s nadbytkem času, kteří rádi mluví, ale doma je nikdo nechce poslouchat?" 

"Nemám youtubery v lásce, protože jsou o ničem. Zkuste jen poslechnout si jejich recenze. Málokterá stojí opravdu za to, aby se vlastně sepsala. A když jsem si to zkusila sepsat, vyšla recenze na čtvrt stránky a byla o ničem. Youtubeři jsou zkrátka jenom hrozně špatní recenzenti, po kterých by jinak neštěknul ani pes." 


"Znám youtuberku, která tvrdí, že má doma přes tisíce knih a její fanoušci jí to žerou. Jasně, tolik knih a bydlí asi v psí boudě, že jo? Vidíte tu slaboduchost následovatelů a jejich prolhané královny?" 

"Mně youtubeři jako takoví nijak moc nevadí, ale upřímně mě děsí, když natáčí ve svým pokoji a mají tam nepořádek. Než jdu dělat video, tak si snad uklidím. Vždyť to je náhled do jejich soukromí a člověk hned vidí, že jsou to vlastně bordeláři!" 


"Já prolítla hromadu youtuberů, abych si našla toho správného pro sebe, když o tom všichni tam mluví. A narazila jsem na fakt, že jsou všichni na jedno brdo a jejich názory jsou vážně zcestné." 

"Youtubeři jsou novodobé celebrity. Smutné je, že poslední dobou se by mohl být celebritou i Hitler, jen kdyby byl na živu." 



V příštím článku se zaměřím na knižní blogery a jejich anti-fanoušky, kteří jsou slyšet jen na některých místech. Obvykle stížnosti píší do komentářů a natřásají se, že youtubeři jsou lepší, protože ti umí mluvit, blogeři jen psát a jinak jsou zřejmě podle nich němí. Každá součást života má nějakého antifanouška, který se snaží do všeho kecat. Nic s tím nenaděláme, ale můžeme se tím pobavit. Těším se na Vás u dalšího článku! :o) 

4 komentáře:

  1. Abych pravdu řekla, to jak youtuber vypadá je mi celkem jedno, ale videa, na kterých mluví někdo, kdo má příjemný hlas, poslouchám raději. Docela dost mi také vadí, když někdo v jedné větě použije padesátkrát výrazy typu: jako, co se týče, jako takový a podobně. Já ve svém psaní se snažím toto opakování hlídat, ne vždy uhlídám, ale tubeři by se taky měli snažit a dát si na to pozor. Taky mi vadí, když namlouvá někdo video o knize a musí se dívat, kdo ji vlastně napsal, nebo dlouze listuje a dohledává jména hrdinů a podobně... Nemyslím to nijak zle, knižní videa sleduju ráda, ale kvůli věcem popsaným výše už jsem některé tubery sledovat přestala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. :o) Já mám podobný názor, i když v mém případě sleduji jen jednu youtuberku a to jen občas.

      Vymazat
  2. Takto: Nemá cenu předstírat, že bych měla nějak zvlášť v oblibě Youtube scénu. Většina videí mi opravdu přijde o ničem, projev některých youtuberů nepovažuji za úplně dobrý a co se recenzí týče, mám dojem, že z těch psaných se o knize v 90% případů dozvím daleko více. Navíc vzhledem k tomu, že se při přijímání do práce začíná zohledňovat i online aktivita, mám u některých trochu obavy, aby se jim online působení nakonec zbytečně nevymstilo. Zkrátka i když existují dvě nebo tři výjimky, které si pustím ráda, obecně Youtubery nesleduji a jejich videa s klidem přenechávám fanouškům.

    Některé zmíněné komentáře mi ale přijdou fakt nemístné. Konstruktivní kritika je v pořádku, proč se ale snižovat ke stupidním osobním útokům, to fakt nechápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myanmar, to s tebou souhlasím. Ale zdá se, že někde mezi blogem a youtube zkrátka existuje propast, kde se tito lidé zrovna moc nemají v oblibě a napadají se různými urážkami. Někdy se stačí podívat i pod různá videa youtuberů. I když, jelikož ta videa nesleduji, netuším, jestli je to jen velmi ostrý názor nebo je na tom nějaká špetka pravdy.

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.