Poklady z knihy Manželský sex II.

Říkala jsem, že pokladu z knihy Manželský sex je opravdu hodně a zkrátka to je příliš na jeden článek. A možná i na dva, uvidíme. Vše je seřazeno podle toho, jak jsem se to postupně dočítala v knize. Takhle to nevypadá nic moc, ale v knize to získává své vlastní kouzlo a možná, když knihu budete číst, se pak můžete řídit tímto seznamem a budete vědět, kdo je kdo a jakou píseň či obraz má autor na mysli. Nejsem studnice vědomostí, takže jsem rovněž neznala každou osobnost - především jde o americkou kulturu v letech, kdy ještě na světě nebyli ani moji rodiče. ,o)) Ale musím uznat, že je to opravdu kulturní bohatství. :o)



Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Domino

Recenze knihy Manželský sex


Americká gotika




Autor tohoto obrazu (1930) je Grant DeVolson Wood, americký malíř a zakladatel amerického regionalismu. 


Zákon a pořádek



Americký krimi seriál z roku 1999. 

Obsah: 
Spin-off jednoho z nejdelších a nejúspěšnějších krimiseriálů nejen společnosti NBC - Law & Order. Myšlenka původního seriálu, tedy rovnocenné rozdělení dílu na "část detektivní" a "část soudní", se posouvá ve prospěch práce vyšetřovatelů, i když divák si užije i charizmatických státních zástupců. Special Victims Unit neboli Útvar pro zvláštní oběti je zvláštní oddělení NYPD, které se zabývá řešením případů násilných trestných činů se sexuálním motivem. V Law & Order: SVU ale nejsou hlavní zločiny ani jejich pachatelé. Jsou to muži a ženy s odznakem, kteří se snaží žít své normální životy a chránit svoje blízké před zvěrstvy, která vidí při své práci dnes a denně.
Právě práce s postavami a kvalitní scénáře vynesly tomuto seriálu řadu ocenění, z nichž nejprestižnější jsou Zlatý Glóbus a Emmy pro představitelku detektiva Olivie Bensonové, herečku Marisku Hargitay, která nezůstává nic dlužna proslulosti své matky, Jayne Mansfieldové.

Mexická jízda



Mexický film natočený v roce 2001.

Obsah:
Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku
Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život.(oficiální text distributora).


Pakistánské muslimky 




Autor Henri Cartier-Bresson, francouzský fotograf, jež je považován za zakladatele moderní fotožurnalistiky.  A právě o obrazu tohoto fotografa se autor v knize zmiňuje, jde o Pakistánce muslimky z roku 1949.

zátoka Cape Code



Autor fotografie Joel Meyerowitz, americký reportážní fotograf, specializující se na pouliční fotografie. Byl mezi průkopníky, kteří začali fotit barevně od roku 1962, ačkoliv společnost byla proti. 


krajina od Gurského


Andreas Gursky, současný německý fotograf. 


Big Mama Thornton




Zpěvačka, zpívající především blues. 

Richard Buckminster Fuller




úspěšný americký architekt, matematik, vynálezce a spisovatel, který zemřel v roce 1983. Zasloužil se o objevení sférických molekul, které po něm byly pojmenovány - Fullereny. 


Phil Jackson 




Basketbalový trenér, podle knihy Manželský sex přímo trenér Lakers. 


Mozartovy koncerty pro lesní roh




Wolfgang Amadeus Mozart, klasicisní hudební skladatel, klavírní virtuóz, považovaný za geniálního hudebníka, jež za svůj život složil 626 děl světského i duchovního charakteru. Šlo o opery, symfonie, koncerty, komorní hudbu, mše i chorály. 


"Na slunce a na smrt se nevydrží nikdo dlouho dívat." 
- Francois de La Rochefoucauld




kniže de Marcillac. Byl francouzským spisovatelem, moraslistou, autorem aforimů, drobných úvah a postřehů o lidské povaze a jejích slabostech.  


Ema Bovaryová


  


Hlavní postava z realistického románu Paní Bovaryová, který napsal Gustav Flaubert

Nakladatelství: Academia
Vydání v ČR: 2008

Anotace: 
Tento realistický román známého francouzského autora byl napsán na základě skutečných událostí z let 1851–1856, o kterých se psalo v novinách. Autor byl za něj žalován pro ohrožení veřejné mravnosti a urážku náboženství. Žaloba však byla naštěstí zrušena. Hlavní postava, paní Bovaryová, přijme nabídku k sňatku od vdovce Karla Bovaryho, a přichází tím o své iluze romantické lásky. Vede nudný život, který si zpříjemňuje několika milenci, ale všechny vztahy dopadají špatně...


John Ray Grisham




Americký spisovatel. 



Když ztrácíme půdu pod nohama - Pema Čhödrön



Anotace: 
Autor čerpá z tradiční budhistické moudrosti a ukazuje, jak je možno využít bolestných emocí k pěstování moudrosti, soucítění a odvahy, hovoří i o způsobech komunikace vedoucích k opravdové otevřenosti a sblížení s druhými.

Nakladatelství: Šťastní lidé
Rok vydání v ČR: 2002
Žánr: Literatura naučná, Osobní rozvoj a styl


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.