Recenzní kouzelná young adult

Tenhle týden je plný překvapení. Některých tedy méně příjemných, ale určitě ne tak hrozných, aby to nespravila nová knížka. :) A právě jedna taková mi dorazila v balíčku od nakladatelství Slovart

A že je to krasavice, o tom se můžete přesvědčit sami. Přebal a hlavně samotná knížka jsou těžce mazlící. Tyhle matné hladké záležitosti já moc ráda. Navíc po grafické stránce je také velmi povedená. Úplně vystřižená jak z Pohádek tisíce a jedné noci. :)


Anotace:
Liliina matka se jedné noci promění v anděla a odlétne neznámo kam. Její dcera po ní začíná pátrat. Barvitá sága o osudu a zakázané lásce čerpající z tradic perské a židovské kultury. Kniha Giny B. Nahai, která se opírá o důkladnou znalost íránské židovské historie, oživuje rodový řetězec žen, které jsou sice pevně zakořeněny ve své zemi, avšak pokoušejí se zbavit vlády osudu a dát svému životu nový směr v zemi nových možností - v Americe.



Už jste o ní slyšeli? Nebo ji četli? Možná jste na ni narazili už v roce 2000, kdy v Česku vyšla poprvé, i když rozhodně ne s tak zapamatovatelnou obálkou jako nyní. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.