Recenze: OMYL (Elle Kennedy)

Když sukničkář najde smysl života...


Lži, jen lži a samý lži, protože ve všech případech stojí pravda za hovno, a to poslední, co chci, je, aby mě moji kámoši a spoluhráči litovali... 


Anotace:
John Logan může mít kteroukoli holku si zamane. Pro hvězdu univerzitního hokejového týmu je život jeden velký večírek. Za jeho sexy úsměvy a okouzlujícím šarmem se ale skrývá stále rostoucí zoufalství, že se po promoci dostane do slepé uličky. Rychlovka s Grace Iversovou měla jen na okamžik rozptýlit jeho chmurné myšlenky. Poté co ji ale od sebe kvůli jednomu hloupému omylu odehnal, je Logan odhodlaný obětovat poslední ročník vysoké, poslední rok své svobody, aby ji přesvědčil, že by mu měla dát druhou šanci. Grace se po letních prázdninách vrací zpátky na Briarovu univerzitu, starší, moudřejší, a bez myšlenek na toho arogantního hokejistu, kterému málem věnovala své panenství. Už není ta uťápnutá chudinka, jako když se setkali poprvé. Jestli Logan očekává, že se za ním připlazí a bude žadonit o pozornost jako jiné holky, tak se vážně plete. A že ji chce zpátky? To se tedy bude muset pořádně snažit...

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult
Ze série: Off-Campus (2)
Orig. Název: The Mistake
Počet stran: 344


OMYL je druhým dílem série Off-Campus, který vyšel vlastně docela nedávno. Jelikož první díl této NA série mě nadchl, musela jsem mít i druhý a rozhodně nejsem zklamaná. :o) 

Autorka má čtivý styl, který se hodí hlavně pro knihy žánru New Adult. Žádné sáhodlouhé rozpitvávání nebo popisy. Dává důraz na lásku, která se příběhem prolíná a dokáže úžasným způsobem vystihnout mužskou mysl. Mně se styl, který sepsala Logana, rozhodně líbil. Nutil mě usmívat se, protáčet oči a pochechtávat se u některých přirovnání. 

Jsou spolu už půl roku, a ani já, ten nejhorší kámoš na celý týhle všivý planetě, nemůžu popřít, že jsou pro sebe jako stvořený.

Kniha je rozdělena na pohledy dvou hlavních hrdinů - Grace a Logana. 

Grace je milá, svědomitá dívka, která rozhodně každého pobaví svou upovídaností a zálibou v sériových vrazích (zejména ve vrahovi Teddovi Bundym). Tím měla u mě autorka velký bonus, protože tak Gracie vypadala živěji. 
Stránky z jejího pohledu jsou svižné, čtivé, poklidné a úsměvné. Zkrátka hřejivé tak, jako sama dívčina duše, kterou se autorka snažila vepsat do Omylu. 

Logan je sebejistý hokejista, kterému ženy padají k nohám. Ale má jedno velké tajemství, které skrývá i před svým nejlepším kamarádem. Týká se jeho rodiny a kniha je díky tomu zajímavější, protože se děj netočí jen kolem vztahu Logana a Grace. 
Loganův pohled je zábavný, je ryze mužský a tak se v něm občas objeví i vulgární slova, která knize dodávají na autentičnosti. Nemyslím si, že by to někomu vadilo, ale může se stát... 

"Je mi jednadvacet," pokračuju otráveně. "Mám právo si užívat. Ne, měl bych si užívat, protože o tom je vysoká. Na vysoký se máme bavit, protože pak vylezeme tam ven do skutečnýho světa a všechno půjde do hajzlu." 

Samozřejmě se vidíme i s hrdiny z prvního dílu, ale není to o nich. Je tam i Loganova parta, z nichž nejvíce asi vyniká Dean, jež je sukničkář první úrovně, který je ještě ke všemu narcisní. Takže o zábavu je rozhodně postraráno. :o))

Knize vévodí Logan, který je zamilovaný do Wellsky, dívky svého nejlepšího kamaráda a vážně si se sebou neví rady. Připadá si jako ten nejhorší nejlepší kamarád na světě a snaží se zahánět splín v ženských klínech na různých párty, kde ho čirou náhodou pozná Grace poprvé. 

Romantické, dojemné i vtipné okamžiky se střídají spolu s tím, jak se Logan snaží získat Grace zpátky, když si uvědomí svůj velký omyl. Bylo hezké sledovat jeho snažení, i když mi přímo nesedl způsob, jakým to autorka vyřešila. Asi jsem čekala něco jiného, ale vlastně to vůbec není špatné. :o) 

"Chovám se k němu tak, jak bych chtěl, aby se lidi chovali ke mně, kdybych se ocitl na jeho místě. Trpělivě ho podporuju, přestože si to nezaslouží." 

Nejvíce na mě zapůsobil Loganův problém a marně jsem si lámala hlavu s tím, jaké řešení by mohlo nastat. O to víc mě pohánělo číst až do konce, protože ten "problém" není nijak kýčovitý a ničím přehnaný. Zkrátka jde o životní situaci, kterou někde na světě může někdo zažívat, a sám se topí v tom, aby ji vyřešil, co nejlepším způsobem. Logan však měl dohodu, kterou nesměl porušit, ale jak z toho všeho ven? No, byla jsem tuze zvědavá, jak to autorka domyslela! :o) 
A byla jsem spokojená. Sledovala jsem vše s úsměvem na rtech až do konečného epilogu, který byl prostě kouzelný. Nic přeslazeného, ale vyvolal ve mně naději, euforii a dokázal mi, proč tolik zbožňuji romantické knihy žánru New Adult. :o)

A kde jsem viděla omyly v knize? 

Tak můj osobní názor je, že kdyby autorka v knize vynechala pár stránek, nebylo by to na škodu, ale myslím, že to je asi to nejmenší... Někomu to nejspíš vůbec nepřijde. Ne, že by to na mě bylo dlouhé, ale byl\ tam kousky, které jsem si říkala, že by šly možná vynechat. To je asi moje posedlost, hodnotit délku knih a rozhodovat se, jestli by byla úplně podle mých přestav, kdyby byla o pět stránek kratší. :o))

V krku mi vyschne. "Dneska tě chci vojet přesně v týhle poloze." Dech se jí zadrhne. "S tím dokážu žít."  

Trochu mě zarazilo, kolik erotiky tento román obsahuje. To už by se vážně dalo zařadit mezi červenou knihovnu, mezi vábivé erotické romány, protože by tomu z poloviny kniha odpovídala erotickými výrazy, jež autorka používala, a přehršelem sexu, který byl podle mého zbytečný. Obávám se, že ho bylo ještě více než v prvním dílu a z knihy, která prakticky zapadá do žánru New Adult, se stává víceméně erotický román. Mně to přímo nesedlo, ale zas nemohu říct, že by mi to vysloveně vadilo. Takže spíše takové malé varování, pokud máte alergii na erotické knihy. ,o) 

Na konec mohu říct, že jsem si čtení užila. Byla to odpočinková četba, kterou jsem potřebovala a dodala mi přesně tolik romantiky a vztahových kouzel, kterých bylo zapotřebí. :o)

Knižní obálka: 
No, pekáč buchet... Není to paráda? Už začínám chápat, proč dávají takovéhle obálky, protože vážně dávají na erotiku... Ne, že by se mi to nelíbilo, ale asi jsem z toho přílišného sexu nějaká unavená. 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.