Knihy z booktuberské ruky

Booktuber Ondra z  Knižního Špajzu nedávno prodával své knihy za přijatelnou cenu, tak jsem neodolala a dvě, o které jsem měla dlouho zájem, jsem si pořídila. 

Komunikace trošku vázla, ale knihy přišly v naprostém pořádku. Je vidět, že si je opravdu opečovával a teď přišla s péčí řada na mě. V jedné knize byla záložka. Ondra mi ji dal jako milý bonus. Já mám ze záložky radost i jako knižní barbar. Z knihy už se rozhodně nehne. Zůstane v ní už napořád, protože takhle jsem knihu dostala a tak k ní i patří! :o)

O jaká díla vlastně jde? 


Neodolala a zakoupila jsem si dystopický román Adaptace od slovenské autorky Miroslavy Varáčkové. Dílo je velmi dobře hodnoceno a komentáře mě ještě více povzbudily. Nemohla jsem odolat. :o) Není divu, že jsem ji přečetla (čti: zhltla) během dvou dnů a neskutečně si to užila.

Recenze: Adaptace (M. Varáčková)




Anotace: 
Zoya měla všechno – domov, přátele, rodinu… A pak lidstvo zdecimovaly války. Teď nemá nic. Přišla i o svůj domov. Ale přizpůsobila se. Vpřed ji pohání jen naděje, že ji vzácná mapa dovede do posledního útočiště na Zemi. Lidé zkoušení válkou a nemocemi se také přizpůsobili novému světu a bojují o každou minutu života. Osamělá dívka putující neznámou krajinou je pro ně snadnou kořistí. Když Zoje pomůže neznámý Šimon, poruší tím křehkou rovnováhu poválečného společenství a musí za to zaplatit životem. A tak se Zoye vydává na cestu zničenou krajinou s nadějí, že ji mapa po jejím mrtvém kamarádovi skutečně dovede před brány města, kde ještě vládne lidskost. Tedy měla by… Dystopická verze budoucnosti v nejnovějším románu Miroslavy Varáčkové Adaptace má až nebezpečně blízko k realitě, která může zabušit na dveře už zítra.

Nakladatelství: Slovart
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Počet stran: 264


 


Na knihu Kukuřičný město: Zápisky z konce světa od autora Andrewa Smitha jsem si brousila zoubky už dávno. Anotace je prostě přímo pro mě, takže jsem moc moc zvědavá! :o))



Anotace: 
Sex, skejty, cigára a kudlanky. Výstřední, originálně absurdní příběh o dospívání a konci světa. Šestnáctiletý Austin je posedlý zaznamenáváním událostí. Ve svých svérázných zápiscích vypráví, jak on a jeho nejlepší přítel Robby způsobili konec lidstva, když v malém americkém městečku omylem probudili nezastavitelnou armádu. Armádu obřích kudlanek, které zajímají jen dvě věci: jídlo a sex. Jenže kromě tohohle politováníhodného faux pas trápí Austina horší problém. Je zamilovaný do své přítelkyně Shann, ale možná taky do svého kamaráda Robbyho. Hormony blázní a ničemu nepomáhá, když se ukáže, že nakonec bude na Austinovi, aby zachránil svět. Jaké to je, když je vám šestnáct, honí vás geneticky upravení hmyzáci a přitom milujete dva lidi? To jsou dějiny. To je pravda. Přichází konec světa a nikdo o tom nemá ani tušení. Chápete, ne?

Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2014
Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Počet stran: 352


  


Jak jste si správně všimli, obě knihy jsou young adultky, což je trochu na škodu, ale jelikož do čtení půjdu s tím, že mi žánr pro děti a mládež prostě nedá vše, co očekávám, tak věřím, že zklamaná nebudu. Navíc jde o fantasy, tudíž jsem jako obvykle v sedmém nebi. 



Znáte to, já jsem přes to létání všude možně a realitu nechávám užívat si Wish. ,o)

Jak se vám knihy líbí? Co na ně říkáte? 
Už jste je četli? Já osobně se nemohu dočkat, až se do nich pustím! 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.