Měsíční shrnutí červenec 2015

Nejspíš si říkáte, proč jsme tak pozdě začaly s měsíčním shrnutím, když náš blog Svět mezi řádky funguje již přes rok a bez nich. Ale my postupem času poznaly, že se začínají příspěvky opravdu kupit a podle některých čtenářů dokonce lidem i unikat. Což nás opravdu zamrzelo, protože prakticky přidáváme každý den nějaký ten článek a mají pro nás samozřejmě účel. 

A tak jsme se s Wish rozhodly, že přece jen budeme dělat shrnutí za celý měsíc, i když se nám do nich z počátku nechtělo. Abychom sobě i Vám připomněly, jakými příspěvky může Svět mezi řádky své knihomily potěšit. :o)

Přináším první měsíční shrnutí z roku 2015, které se váže k červenci. Tedy úplně prvnímu měsíci, kdy jsme s blogem začínaly. :o)



 

Takže si při této příležitosti společně trochu zavzpomínáme, protože první recenzi, kterou jsem na Svět mezi řádky vkládala, byla právě Nádherná svatba od Jamie McGuire. Nejspíš tušíte, že je to završení knih Krásná katastrofa (z pohledu Abby) a Učiněná katastrofa (z pohledu Travise). U nás se tyto knihy prezentují jako série, ačkoliv správný název série je The Maddox Brothers a obsahuje ještě romány i o ostatních bratrech Maddoxových. Bohužel překlad v ČR zřejmě nebude... 

A s další recenzí jsem u své oblíbené autorky Jamie McGuire zůstala. Ovšem tentokrát se jí podle mého kniha až natolik nepovedla. Román Prozřetelnost byl na mě více přeslazený, než jsem čekala. A díky tomu mi doma leží stále nepřečtené pokračování, do kterého se ne a ne donutit. 


 


Jako by to bylo včera, když jsem v Levných knihách našla knihu Motorkáři od Roberta Muchamora. Přilákala mě na ní obálka a samozřejmě název, jelikož já sama zbožňuji jízdu na tom pekelném stroji. Tenkrát jsem ještě nečekala, že jde vlastně o jedenáctý díl série Cherub, která si mě natolik získá, že si ji seženu a v následujících pár týdnech zhltnu celou. Wish na to období nerada vzpomíná, protože neslyšela o ničem jiném, než o tom, jak je Cherub úžasný a Robert Muchamore perfektní spisovatel. :o)) 

Další recenze se týkala knihy Radleyovi - upíři od vedle, kterou napsal Matt Haig. Nic proti Mattovi, ale tohle byl asi nejhorší a nejnudnější upíří román, který jsem měla možnost číst. A to je co říct, protože jsem doslova milovnice upírů a jejich knižních světů. Radleyovi jsem četla dlouhou dobu po několika stránkách. Chtěla jsem ji přelouskat a nakonec mi i došlo, že to zas za to tolik nestálo. 


 


Erotický román, ve kterém bylo víc, než jsem čekala, mě mile překvapil. I když některé ty erotické pasáže na mě byly trochu moc plné surové reality, kniha se mi líbila. Obsahovala něco navíc a právě díky tomu měla své kouzlo. Příběh Na dně od Megan Hartové za přečtení rozhodně stál. 

A tady se dostáváme k mé srdcovce. Upřímně mě obálka spíš odpuzovala, protože zavání pánbíčkářstvím, které já nemám ráda. Ale název a anotace mě opravdu nalákala. Těšila jsem se na něco, ale nakonec jsem dostala cosi úplně jiného a bylo to naprosto úžasné a strhující. Společenství stínů bylo knihou, kterou jsem postavila na svůj osobní piedestal. Ruth Newman mě prostě dostala. 


 


Můj život u sousedů (Huntley Fitzpatrick) byla kniha, která mě pohltila. Četla jsem ji doslova dva dny v kuse.  Bylo těžké vracet se do reality, protože se mi tak krásně četla a přitahovala mě. Pamatuju si ty dny. Slunečno a krásně. Všichni venku a já schoulená na svém oblíbeném místě na pohovce a hltala jsem, jakmile jsem měla čas a netrápily mě povinnosti. :o))

A tady už jsem se vrhla do světa dystopie s Ally Condie, která si pro mě v knize Dokonalý pár připravila úžasnou četbu. Zhltla jsem ji a byla okouzlená i znechucená světem. Škoda jen, že u dalších dílů se jí už tak dobře nevedlo... 


 


Páni mají radši sukuby od Jill Mylesové jsem četla už po několikáté, když jsem ji recenzovala. Je to odpočinková četba, která mě nutí se usmívat a zamilovat se. Není nad to, když mám možnost vybrat si, jestli chci snít o upírovi s uhrančivým pohledem, který má charakter zlobivého kluka a o to víc přitahuje. Nebo když mám možnost upnout se na andělského padlého anděla, který je shopný se obětovat jen pro mé modré oči. :o)))

A když už jsem byla při tom recenzování, neodolala jsem a dala si re-reding druhého dílu ze série Deníky Sukuby. Tedy Sukuby to rády horké od Jill Myles. Všechny tři díly se mi podařilo koupit v Levných knihách a bohužel čtvrtý díl v ČR nevyšel, ale je možné přečíst si amaterský překlad na internetu.


  


Třetím dílem My Fair, Sukuba od Jill Myles začal můj absťák, protože prostě série, ačkoliv pokračovala, nebyla k mání. To byl vážně srdcebol... 

Ale narazila jsem na novelu Zane´s Tale od Jill Myles, která patří k sérii Deníky Sukuby a pustila se do ní. Vidět příběh ze Zaneova pohledu. Vnímat, co prožíval, když jeho princezna byla na vykopávkách s padlým andělem, za to opravdu stálo. 

A přece jen se mi podařilo ukojit svou zvědavost a dostat se ke čtvrtému dílu Sukuby jsou věčné od Jill Myles, který mě rozhodně nezklamal! 


 


Já jsem romantický člověk. Vážně, i když jsem přes drsnější romantiku, tak ji mám ráda, ale to, co si pro mě připravila J. Lynn ve svém románu Jako led... To bylo na mě ke konci vážně až moc přeslazené. Každý to vnímá jinak, já však knihu až na ten medový konec, hodnotím vcelku kladně. :o)

Á, doba, kdy jsem si koupila Učiněnou katastrofu od Jamie McGuire a áchala nad příběhem z pohledu Travise. A jelikož jsem knihy četla naráz, tak jsem je tak i recenzovala. Možná je to špatně. Je to prakticky moje jediná dvojitá recenze a vím, že to není ono, ale nesvedu se přinutit k tomu, abych napsala recenzi pro každou knihu zvlášť. 


 


Mé setkání s Colleen Hoover v knize Maybe Someday proběhlo úspěšně. Příběh si mě získal i přes prakticky dokonalé postavy. Opět jsem se zamilovala do hlavního hrdiny a vyleštila si tak nálepku na čele Knižní coura...

Moje první návštěva ve světě Paula Hoffmana. Kniha Levá ruka Boží byla naprosto úžasná a já s hlavním hrdinou Thomase Calem prožila brutální dobrodružství. 


 


A jelikož jsem toho po těch slaďárnách měla vážně plné kecky, potřebovala jsem ještě trochu krve a násilí na uklidnění. Toho všeho se mi dostalo při putování s Altairem v románu Tajná křížová výprava ze série Assassin´s Creed od Olivera Bowdena. Altair se stal mým dalším miláčkem. Jestli to počítáte se mnou, tak už jich pár je. Na konci se svými skalpy pochlubím, nebojte. :o))

Náladu mi zhoršila dystopická četba Dech od Sarah Crossan. Čekala jsem od ní tedy víc, ale jediné, čemu se autorka pořádně věnovala, bylo prakticky pojetí Dechu - tedy společnosti Dech. Postavy, vztahy a ostatní už bylo jaksi omšelé a nepovedené. Když jsem začala číst druhý díl, jen jsem se utvrdila v tom, že autorka prostě zrovna bravurně psát neumí, protože začít knihu s takovým množstvím postav, jak to udělala ona, není zrovna běžné. Čtenáře to spíš zahlti, než potěší nebo zaujme. Takže za mě celkem zklamání. 


 


V době, kdy jsem četla první díl rockové série Stage Dive, ještě kniha Rocková hvězda od Kylie Scott v České republice nevyšla. Českou verzi jsem si pořídila až později, ale věděla jsem, že nebudu litovat. Jako odpočinková četba z rockového prostředí s příjemnou romantickou linkou se mi to opravdu zalíbilo. 

Další kniha, kterou jsem četla byla Perfectly Damaged (E. L. Montes), která mě zaujala svou anotací. Mám ráda knihy, které zavánějí psychologií a i když zde přímo o psychologický román nejde, tak přeci jen v sobě čtivo něco mělo. Pro mě to mělo i zajímavou romantickou linku. Rozhodně vím, že se ke knize ještě vrátím. :o)


  


Moje oblíbená série Škola noci se blízila k finále a byl tu den D, kdy jsem konečně držela v dlaních poslední dvanáctý díl Vykoupená. Věděla jsem, že se mi po světě, který autorky Kristin Castová a P. C. Castová vymyslely, bude neskutečně stýskat... A stýská. Budu se do tohoto světa nadaných upířích mláďat prostě muset vrátit. Už se na to těším. :o)

Druhý díl Dokonalý sen ze série Matched už nebyl tak dobrý jako ten první. Což mě trochu zklamalo. Doufala jsem, že autorka Ally Condie si laťku udrží, ale bohužel nedokázala na skvělý román navázat tak, jak bych si představovala. Ale i tak jsem si to užila a těšila se na třetí díl. 

Další re-reading knihy, která si získala mé srdce. New Adultka Easy od Tammary Webber může být jen chválena. Nedovedu si představit, že by v ní někdo našel něco, co by dokázal nějak kritizovat nebo pro něj nebylo dostačující, protože patří mezi top knihy tohoto žánru. 


  


Mamka mi půjčila knihu Něžný válečník od Johanny Lindsey. Vážně romantická odpočinková četba, která neurazí a ještě potěší milovníky sci-fi, protože kde jinde se můžete beztrestně zamilovat do ufona? :o))

I teď, když si vzpomenu na knižní svět Cylin Busby, je mi podivně a po zádech mi trochu přechází mráz. Vážně nevím, co si o knize myslet. Na jednu stranu se mi opravdu líbila. Na druhou stranu v ní je něco, co mě neskutečně děsí a mám z ní díky tomu divný pocit. Jednou ano, dvakrát ne rozhodně není obyčejná kniha. 

Recenze na první díl série Hon (Andrew Fukuda), která mě dokázala překvapit jako žádná jiná. Nikdy se mi nestalo, že bych si v první díle myslela něco jiného, v dalším něco zcela jiného a ve třetím se to obrátilo o třista šedesát pět stupňů. Abych to přiblížila... Je to jako, když vám někdo ukáže jablko, při dalším pohledu vám dojde, že je to vlastně pomeranč a při bližším ohledání zjistíte, že jde o požární hydrant. Natolik silně na mě celá série zapůsobila. A i když byl první díl surový a chladnější, než jsem zvyklá, byl naprosto famózní. Vidím tuto sérii jako silně nedoceněnou, což mě opravdu mrzí. 




Ha a teď už začala dělat něco i Wish... :o)) Její první TAG! Harry Potter Tag. No, na ten se musíte podívat, protože Wish vždycky boduje. :o)

Vím, že se mi do TAGů moc nechtělo. Ale nakonec, když mě pobízela k vyplnění tohoto prvního, jsem zjistila, že je to vlastně legrace a začala jsem se jim věnovat víc, i když jsem se předtím dušovala, že takové věci psát nechci. :o)) Harry Potter Tag - Chensie


 


Kalonův pád od autorek Castových se mi po dočtení knihy stal tak obrovským pokladem. Netušila jsem, jak moc mi novela celou sérii ozřejmí a zodpoví otázky, ke kterým jsem marně hledala odpovědi. Neuvěřitelná studnice vědomostí pro všechny fanoušky pakoňů. Nejhodnotnější novela série Škola noci. :o)

A můj první originálně vymyšlený TAG Bratrstva černé dýky... Tuto sérii miluju. Je to můj nejoblíbenější knižní svět, protože mi dává úplně všechno. A tak když jsem chtěla sepsat svůj vlastní originální TAG, bylo pro mě Bratrstvo černé dýky jasnou volbou. :o) 


  



Wish mi název této knihy pořád omílala - Devět a půl týdne (Elizabeth McNeill) - a já už to nemohla vydržet, takže jsem si ji přečetla a hodnotím ji vcelku kladně. Takové příjemné psychopatické čtení. Film mě teda vážně zklamal. 

První rumunská autorka, kterou jsem měla možnost číst. Já Rumunsko mám velmi ráda, protože odtud pocházejí moji předci, ale tedy autorka mě vážně zklamala. Liliana Lazarová nedokázala svou knihu Země prokletých přiblížit čtenářům....



S těmi TAGy mě to vážně chytlo. Tady je dokonce ode mě nějaký čokoládový Tag. :o))


 


Recenze na Betonovou zahradu od Iana McEwana. Perverzní román, který toho v sobě skrývá hrozně moc a po dočtení mi na patře zůstala hořká pachuť. 

Nepopírám, že mě gay tematika opravdu zajímá, takže když jsem narazila na novelu Štěně bez oušek od Daniela Kubce, říkala jsem si, že by to nemuselo být špatné. Je to sice dost kontroverzní román, ale upřímně... Autor do toho nedal všechno. Spíše se bál k tématu vyjádřit a chodil okolo. Škoda, takový potenciál  to mělo a nakonec to vyznívá ploše. A přitom si myslím, že Kubec by měl na to, aby sepsal román na toto téma takový, aby byl čtivý, měl hlubší myšlenku a v závěru nešlo o šovinistické dílo. 



A to byl náš první měsíc... Blog jsme dělaly a děláme pro naši i vaši radost, tak doufám, že se vám naše příspěvky líbí. Baví vás a rádi si je přečtete, protože my (tedy hlavně já) rády píšeme a čteme. :o) 

Zaujalo vás něco? Nebo si myslíte, že dělat měsíční shrnutí, když je blog už rok zaběhlý je naprostá hloupost? :o)))



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.