Satirické sci-fi příběhy a série humoristických povídek českých autorů

Asi už většina z vás ví, že Wish vymyslela projekt Podporujeme české autory, ve kterém jsem ji podpořila. Jsme mile překvapeny, že je o něj takový zájem. Všiml si nás dokonce i pan Noska z rodinného nakladatelství Klika, který nás již doporučil několika českým autorům, čehož si nesmírně vážíme. Knihy, které jsme od tohoto nakladatelství měly možnost číst, byly vždy profesionálně zpracované. Krásná grafická úprava i vzhled. Je radost se do nich ponořit. Takže pokud toužíte vydat vlastní knihu, zkuste se obrátit na nakladatelství Klika, u kterého si kvalitou můžete být jistí. 




Náš projekt ho zaujal a díky němu máme tak možnost vám ukázat zajímavé knihy českých autorů, které vydalo nakladatelství Klika. Velmi děkujeme za důvěru i příležitost. 

Jsme moc rády, že knižní inspirace, kterou jsme si pro vás v tomto článku připravily pochází z řad českých autorů. Představíme vám dvě knihy z edice literární soutěže Kenyho Volej, jejichž autoři jsou vítězové literárních vodáckých soutěží. Inspirujeme vás dílem autorky Jity Splítkové a autora Pavla Pavla. 


Pronajmu svět, zn. virtuální - Jita Splítková



Anotace: 
Groteskní až drsně sarkastické povídky a novela zkušené autorky vyvolávají otázky o společnosti, náboženství, lidech, vědě a technice, které jste si možná nikdy nepoložili.

Jaký bude svět za padesát, sto, pět set let? Autorka rozvíjí několik směrů, kterými by se budoucnost mohla ubírat. Jednou linií jejích futurologických vizí jsou technické vynálezy, nanotechnologie a roboti a druhou je společnost, její uspořádání a osudy jednotlivců bojujících o své místo na světě, o lásku, o to nebýt sám, za záchranu všeho živého, za svobodu a proti všem dogmatickým diktátům.

Příběhy Jity Splítkové vás rozesmějí a přenesou do nevšedního světa, kde aspoň na chvíli pocítíte uspokojení z vítězství či spravedlivé odplaty těm, co si to zaslouží.

Nakladatelství: Klika
Rok vydání: 2016
Žánr: Povídky, Literatura česká, Sci-fi a fantasy
Počet stran: 304



Trosečník řek 

Autoři: J. Nosek, J. Valeš, P. Waber, J. Frána, R. Nová, T. Nosek, M. Valina, V. Nosková, M. Šlápota,  T. Anthony



Anotace: 
Šestnáct povídek deseti různých autorů na výhradně vodácká témata, které zvítězily v druhém ročníku (2012–2013) literární soutěže Kenyho VOLEJ. Obsahuje pestrý výběr toho nejlepšího, co naše současná vodácká literární tvorba nabízí. Deset různých autorů opět přineslo knize neuvěřitelnou pestrost. Spisovatelka Věra Nosková jela poprvé na vodu v 67 letech, jen aby se směla soutěže zúčastnit. V povídkách padají stromy, praskají pádla, kradou se rafty a mystický trosečník vodáka zmámí táhnout proti proudu až do poslední hospody. Navečer vzduch zavoní kouřem z ohňů a Duch řeky ulehne pod svou kánoi. Někde daleko v budoucnosti Poslední vodák právě našel svou první loď. Skvělé čtení na dlouhé zimní večery, i na ukrácení chvil a patřičné naladění při čekání na ostatní vodáky v kempu! Část polovina povídek již byla oceněna v literární soutěži Trapsavec. Poprvé se v ní se svou povídkou sešla většina rodiny Věry Noskové, spisovatelka a synové Jiří a Tomáš.

Nakladatelství: Nosková Věra
Rok vydání: 2013
Žánr: Povídky, Literatura česká
Nakladatelství: Nosková Věra
Ze série: Kenyho VOLEJ (2)
Počet stran: 172

Říční polobozi 

Autoři: E. Maříková, P. Gregr, V. Mišik, J. Frána, J. Valeš, J. Mostecký, B. Dvorecká, O. Walló, I. Synáková, J. Nosek, Z. Šmíd




Anotace: 
Šestnáct povídek dvanácti různých autorů na výhradně vodácká témata, které zvítězily ve třetím ročníku (2014–2015) literární soutěže Kenyho VOLEJ.
Obsahuje pestrý výběr toho nejlepšího, co naše současná vodácká literární tvorba nabízí, a k tomu navíc i nikdy nevydanou vodáckou povídku Zdeňka Šmída "Evrgrín Kid".
Říční polobůh Vydroš skáče pro chmatáky pod jez, černý zabiják zjišťuje, že český jez je nebezpečnější než válka, koncertní mistr objevuje nástrahy vodáckého ladění a démonický patron řeky nachází oddanost až za hrob. Pramice s dětmi a neplavcem se řítí přímo na kmen přes celou řeku a ve tmě pod Prahou nasranej chlápek nastartoval motorovou pilu...
Skvělé čtení na dlouhé zimní večery i na ukrácení chvil a patřičné naladění při čekání na ostatní vodáky v kempu!
Některé povídky byly oceněny v literární soutěži Trapsavec.

Nakladatelství: Klika
Rok vydání: 2015
Žánr: Povídky, Literatura česká
Ze série: Kenyho VOLEJ (3)
Počet stran: 178





Dáme ještě jedno - Pavel Pavel 





Anotace: 
Ve třiceti vysvětlil jednu z nejpopulárnějších archeologických záhad světa. K oslavě svých šedesátin přináší soubor historek a životních příběhů bohatě ilustrovaných vtipnými kresbami. Nečekané situace často z nevšedního prostředí střídají zábavné postřehy z domova i z cest. Autor navždy spojený s tajemnými sochami Velikonočního ostrova nabízí pohodové a zároveň osvěžující počtení.

Nakladatelství: Klika
Rok vydání: 2016
Žánr: Fejetony, Humor, Příběhy
Počet stran: 110


Zaujaly vás knihy?
Kterou byste si rádi přečetli?




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.