Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (13.)

Série Sirotčinec slečny Peregrinové je velmi originálním dobrodružstvím. Já sama jsem měla možnost recenzovat pro nakladatelství Jota první díl a byla jsem nadšená. Někomu neseděl začátek, který pro mě byl příjemnější, než druhá část, ve které jsem se trochu i bála... Já nemám zrovna pro strach uděláno a ta akčnost byla úžasná, ale díky autorově schopným popisům mi představivost jela na plné obrátky a když jsem knihu kolem půlnoci dočítala, trochu jsem se chvěla. :o))


Když jsem slyšela o tom, že věhlasný Tim Burton se věnuje režírování filmu, jež je inspirován právě prvním dílem série Sirotčinec slečny Peregrinové od Ransoma Riggse, byla jsem nadšením bez sebe. Já jsem fanynka Tima Burtona. Jeho představivost je omračující a strhující. Dokáže udělat neobyčejné i z těch obyčejných věcí. A co teprve, jak si pohraje s dílem, které je natolik neobvyklé! 


Proč jsem však sepsala tento článek? Vyzpovídala jsem Vás. Mé názory na tuto knihu znáte, ale netušíte, co si o tom myslí ostatní a jak se k celému dílu Ransoma Riggse staví. Jelikož jsem zvídavý člověk, nedalo mi to a odpovědi jsem pro vás získala. Velmi za ně děkuji všem, kteří mi odpověděli na můj dotazník. :o)


V tomto článku, stejně jako v těch předešlých, naleznete i odkazy, které jste mi zaslaly spolu s odpověďmi. ,o) 



Svěřila se nám Marcela Pudichová z blogu Zaostřeno na knihy

Zatím ses do série Sirotčinec slečny Peregrinové nepustila, chystáš se?
Po pravdě zatím ještě netuším, jestli se do této série někdy pustím. Četla jsem různé názory, že to je spíše pro mladší čtenáře a není to zrovna četba mé věkové kategorie. Ale nebráním se ničemu a jednou se k ní třeba dostanu :-) A co mě případně láká? Asi ty strašidelné a hrůzunahánějící fotky, které kniha obsahuje a na které jsem nejvíc zvědavá. :D

Jaké obálce dáváš přednost?
Obě jsou povedené.

Půjdeš na film?
Jelikož knihu nemám přečtenou, tak se do kina nechystám.

Koupila by sis audioknihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti?
Mám radši papírové knihy, takže ne, nekoupila.



Na otázky odpověděla Katniss Lavender z blogu Lavender Books

Ještě jsi žádnou knihu ze série Sirotčinec slečny Peregrinové nečetla, ale chystáš se?
Rozhodně to v plánu mám. Doma mám celou sérii a moc se na ni těším. Zaujala mne hlavně zpracováním, fotografiemi, ale také obsahem... Takže vlastně vším! :-D

Jaké obálce dáváš přednost?
Té původní, ta fotografie jsou zajímavá.

Těšíš se na film?
Těším se, ale chci si nejdříve přečíst knihy. Takže do kina nepůjdu, ale časem se na něj jistě podívám!

Pustila by sis audioknihu?
Ne, raději si knihu přečtu sama...



Na skřipec byla natažená Wish Sue z blogu Svět mezi řádky

Nemohla jsem odolat touze vyzpovídat svou kolegyni. Jelikož vím, že je to pro ni takové malé utrpení, o to hůře se odolávalo. Ale ona mě potěšila a překvapila. Na mé otázky odpověděla rychle (šneku, div se) a dokonce i mile bez nadávek či sadistických útoků. Zázraky se dějí. :o)) A tak mě těší, že vám mohu naservírovat i názory mé drahé knižní polovičky. :o)

Ty jsi ještě žádnou knihu ze série od Ransoma Riggse nečetla, ale jelikož jsem se ti zpovídala se svými dojmy, jak to na tebe zapůsobilo? Budeš si chtít knihy někdy přečíst?
Knížku si chci přečíst od té doby, co vyšla, ale pořád jsem to odkládala. Nebyla jsem si jistá, jestli to není opravdu spíš pro děti. Tahle nová vlna Sirotčince mi ho znovu připomněla. Tvůj i další pozitivní názory mě nalákaly a ty negativní ve mně zase vyvolaly zvědavost, takže si minimálně první díl přečtu, protože bych si na něj ráda udělala nějaký názor.

Jaká obálka se ti líbí a proč?
Za mě rozhodně původní obálka. Už jen z toho důvodu, že já nemám ráda filmové obálky. A přestože filmová není vůbec špatná, nepůsobí na mě tajemně a podivně, což je podle mě hlavní záměr.

Vím, že Tima Burtona máš moc ráda. Těšíš se na jeho filmové zpracování knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti? 
Neříkám, že se ztotožňuje s veškerou Burtonovskou tvorbou, ale v mnoha ohledech mi je blízká. Hlavně tou svou "jinakostí" a také tím, co se snaží divákovi sdělit. Upřímně ale musím říct, že mě trailer, přestože lákavý, překvapil svou barevností a pohádkovým nádechem. Od Burtona jsem si Sirotčinec představovala víc temný. Na film se ale i tak podívám.

Chtěla bys příběh Ransoma Riggse prožít prostřednictvím audioknihy?
Já používám audioknihy jako prostředek k usínání, takže k prožití Riggsova příběhu bych zvolila knížku. :))




A jaké názory na knihu máte vy? :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.