Čtivo pro dospívající

Co za titul se skrývá pod modrou knížku s jelenem v pravém dolním rohu? Napovím, že je to nová knížka od autora Volání netvora, kterou si Chensie vybrala jako recenzní výtisk u nakladatelství Slovart. Pořád nevíte? Potom mrkněte do článku. Mimo to také zjistíte, jakou četbu jsem si na zrecenzování vzala já. Nápověda: Je to (dalo by se říct, že volné) pokračování knížky, která byla naším úplně prvním recenzním výtiskem. :)

Na My ostatní tu prostě žijem jsem vlastně přivedla Chensie já. Zaujala mě ta anotace a klidně bych si ji vzala sama, ale když ona z ní byla tak nadšená, no řekněte jí potom ne, když ani ona nepatří mezi vyvolené a navíc se její syn jmenuje stejně jako hlavní hrdina. ;-)


Anotace:
A co když nepatříš mezi vyvolený? Mezi ty, co maj za úkol zlikvidovat zombíky nebo bojovat s duchomorama (nebo co má to modrý světlo a všechny ty mrtvoly zase sakra znamenat)? Co si počít, když jsi jako Mikey? Kluk, kterej chce prostě jenom odmaturovat, užít si maturitní ples a možná už konečně sebrat odvahu a pozvat Hennu na rande dřív, než se něco semele a někdo už zase vyhodí školu do vzduchu.

Protože někdy má člověk větší trable než to, že se tenhle měsíc už podruhý schyluje k zániku světa, a někdy prostě musí umět najít i v obyčejným životě něco neobyčejnýho. I když třeba tvýho nejlepšího kámoše uctívaj pumy jako modlu.

Patrick Ness přichází s odvážným a netradičním románem, který nám svérázným způsobem ukazuje, že existují různé druhy výjimečnosti.




Já naopak sáhla po něčem, co už trochu znám. Jasmínové nebe je další vyprávění o hlavní hrdince Miře, se kterou jste mohli setkat v prvním části Artyčoková srdíčka. Ty jsme s Chensie recenzovaly na jaře letošního ruku. Recenze Chensie, Recenze Wish.

 

Anotace:
Mira Levensonová je bez sebe nadšením, že konečně letí do Indie, kde se má poprvé v životě setkat se svou tetou a sestřenicí. Již od přistání začne na Miru dorážet jak dusivé vedro, tak i příval nových a exotických zážitků, výjevů, zvuků a hluboko pohřbených rodinných tajemství… Jakmile se seznámí s Džanuem, vycítí, že mezi nimi vzniká pouto. Džanu se stane průvodcem, který jí ukáže krásnou i chaotickou Kalkatu. Nic není takové, jaké si to Mira představovala – a domov se náhle zdá být velmi daleko.

Mira je rozhodnutá během návštěvy Indie za každou cenu zjistit pravdu o své rodině. Bude ale muset udělat ještě jedno rozhodnutí, které někomu zlomí srdce.



Jak se vám naše recenzní výtisky líbí? Znáte zmiňované tituly?





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.