Knižní dary od Chensie

Čas od času Chensie ukáže svou milejší tvář (:-D) a vytasí se s nějakým tím překvapením. Byla jsem dost zaskočená, když mi oznámila, že mi poslala balíček, ve kterém jsem po rozbalení našla hned čtyři knížky. (Ne, ono to bylo trochu jinak, ale to není podstatné. Budeme se tvářit, že to Chensie dělá jen proto, aby viděla radost v mých očích. :D). 

První knížka je dílem americké autorky, které mě v nabídce LK zaujalo, ale pak jsem na něj zapomněla. Setkáváme se v něm s velmi zajímavým tématem a po bližším prolistování jsem se utvrdila v tom, že ne vždy to bude příjemný pohled...


Anotace:
Kniha plná mimořádných případových studií a zkoumající pozoruhodná setkání hermafroditů – lidí s „dvojznačnou“ pohlavní anatomií – a lékařů a vědců. Skvěle prozkoumané, věcné dějiny problému, který, jak Alice Dregerová ukazuje, přímo ovlivňuje více lidí, než bychom si mohli myslet. Bez mravokárného odsuzování nás autorka seznamuje s tím, jak hluboce zakořeněné jsou naše názory na genderovou normalitu (pohlavní anatomie je naším osudem) a jak chabé jsou základy, na kterých spočívají. Tato kniha nás učí uvědomovat si sama sebe. 



Jako další jsem v balíčku objevila kontroverzní dílo, které jsem tak trochu tušila. Chensie ho četla a sama nevěděla, co si o něm doopravdy myslet a byla zvědavá, jak bude působit na mě. A jelikož já si podobný typ literatury nechám málokdy ujít, byla jsem ráda, že mi ji poslala. :) Chensiinu recenzi si můžete přečíst ZDE


Anotace:
Realita skutečného života za zdmi Pankráce.



A po velmi obsáhlé anotaci (:-D) se mrkneme na třetí přírůstek. Čtvrtý jsem nefotila, protože tuhle jedovatou pohádku pro dospělé už doma mám, ale to vůbec nevadí. Vidět jste ji mohli už TADY. :)

"Poslední" knížka má naprosto nevyfotitelnou obálku. Háže různé barvy a odlesky na všechny strany a pokaždé vypadá jinak. Žánr a příběh sám o sobě je něco, co já absolutně nečtu. Je to spíš čtení, které bych koupila Chensie. :) Navíc je to první díl série, kterou pochybuju, že si někdy dokoupím. Ale na druhou stranu ráda zkouším i knížky, které bych běžně nečetla. Třeba mě tahle příjemně překvapí.


Anotace:
První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.


Četli jste některou z uvedených knížek? :)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.