Listopad s autory české fantastiky 5. - Jaké fantasy světy jsem za listopad prožila?

Celý listopad sci-fi a fantasy čtenářům zpestřilo nakladatelství Epocha v rámci svého projektu #Listopad s autory české fantastiky. Jelikož mám moc ráda tento žánr a projekt mě víc než oslovil, samozřejmě jsem neváhala zapojit se. Snad proto jste měli možnost přečíst si v rámci tohoto projektu již čtyři články. Pro připomínku si je můžete přečíst zde. :o)




V průběhu tohoto projektu nás nakladatelství Epocha oslovilo a nabídlo nám spolupráci, kterou jsme rozhodně neodmítly. Recenzní výtisky plné sci-fi a fantasy vás třeba inspirují k přečtení českých autorů! :o) Mimo spolupráce nám také navrhli pro vás uspořádat soutěž o doslova žhavou listopadovou novinku českého autora Jiřího Dittricha. Elementum (recenze) je svět plný fantazie, živlové magie a vnitřní síly, když dojde na lámání kostí. Nenechte si ho ujít a zkuste své štěstí!

Jelikož s Wish podporujeme (začínající) české autory - máme na to dokonce i projekt, který po měsíci trvání získal svůj vlastní blog, jak se toho nasbíralo hrozně moc a Svět mezi řádky nám to úplně pohlcovalo, nemohly jsme zůstat stát stranou. Toužily jsme vám doporučit knižní světy, ve kterých je radost se ztratit. Wish tento žánr příliš nečte, ale já jsem se do toho pustila se vší vervou a okusila několik děl autorů české fantastiky. Stálo to za to! 

Pojďte se se mnou podívat, které světy jsem prožila... :o)

Jako první jsem se ztratila ve světě povídek z knihy Pronajmu svět, zn. virtuální od české autorky Jitky Splítkové. Bohužel občas jsem se skutečně ztratila a musela jsem hodně tápat, protože tenhle styl nebyl přímo pro mě, i když dílo je velmi originální a kreativní. 

Když jsem odcházela z druhého knižního světa, musela jsem ze sebe očišťovat hlínu, krev a vnitřnosti. Téměř doslovně, protože autor Daniel Kapča nemá meze a tak se ve svém díle náležitě vyřádil. Na mě už to bylo trochu moc přehnané, ale pokud holdujete zvrácenému čtivu, bude Panský klub pro vás to pravé. 

Po třetí jsem se s radostí skočila do knižního světa plného kouzel, neotřelosti a démonů. S hlavními hrdinkami - Leou a Sárou - jsem si prožila velmi dynamické dobrodružství a vrátila se sice s modřinami, ale spokojená. :o)) Démon stínů ze série Dcery světla a temnoty je dílo Lenky Dostálové, které vydala u nakladatelství Fragment stejně jako Projekt Alfa: V pasti, který jsem pro ni recenzovala. :o)

Lákavá obálka mě vtáhla do knižního dobrodružství, ve kterém jsem tápala spolu s hlavním hrdinou Alexem. Společně jsme se učili ovládat živly a být přínosem říši, o které jsme do nedávna neměli ani tušení! Jedinečný fantasy svět - horká novinka Elementum, kterou Jiří Dittrich vydal u nakladatelství Epocha. 

Akční sci-fi trhák si pro své čtenáře připravil i Petr Heteša ve svém díle Sex, drogy & cyb´n´roll. Byla to neskutečná jízda. Už v první knize od tohoto autora (Infico - recenze) jsem poznala, že mě dokáže překvapit nepředvídatelným a originálním dobrodružstvím a v tomto díle tomu nebylo jinak. Opět jsem dostala na frak a dokonale si knihu užila. :o) 

Tento projekt uzavírám sbírkou povídek Mlok 2016, kterou skupině autorů vydala Cena Karla Čapka. Opravdu neotřelé a kreativní sci-fi a fantasy povídky, nejlepší za rok 2016, bylo radost číst. Zaměřila jsem se převážně na příběh Zákon smečky od autorky Jitky Ládrové
* Recenzní výtisk od Jitky Ládrové



A jaké knihy jste v rámci tohoto projektu za listopad přečetli vy? Pochlubte se. Inspirujte mě k novým knižím světům! Budu moc ráda. Děkuji. :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.