Sci-fi a fantasy young adult z moderní Prahy

V rámci našeho projektu Podporujeme (začínající) české autory jsme se minulý týden zalíbily více nakladatelstvím a tak máme radost, že vám můžeme představovat nové knihy českých autorů! I my samy získáváme novou knižní inspiraci a rozhodně to stojí víc než za to! :o)



Nejinak tomu je i s novou spolupráci nakladatelství Černý drak, které nás oslovilo a nabídlo nám ke zrecenzování horkou novinku! Kniha mě moc zaujala, jak anotací, tak i vábivou obálkou! Když mi dorazila, byla jsem překvapená, jak je skladná. Mám tyto knihy do kapsy ráda, jelikož jsou praktické a čtenář je může nosit sebou a prostě se v tom knižním příběhu ztratit prakticky kdekoliv. :o) Jedná se o žánr sci-fi a fantasy, do kterého jsem v poslední době pronikla víc, než obvykle a nemůžu si ty knižní světy vynachválit. :o) 

Na tuto útlou knihu se rozhodně těším. Věřím, že mě uvnitř čeká poutavý příběh šestnáctileté Anety, která si užívá bezstarostného života v moderní Praze... Chcete víc? V článku jsem se s vámi podělila o veškeré informace, které najdete také na webové stránce samotného nakladatelství Černý drak.



Je to také nakladatelství, které dává šanci českým autorům. Chcete-li si splnit svůj sen, zkuste štěstí u nakladatelství Černý drak. Rozhodně držíme pěsti! :o) 


2050: Příběh pro budoucí pokolení - Ladislav Zelinka


Anotace:
V roce 2050 se zdá být všechno v pořádku a šestnáctiletá dívka Aneta si užívá bezstarostného života v moderní Praze. Souhrou okolností se jí podaří nahlédnout za oponu zdánlivé idyly a pozná tajemství i hrozbu skrývající se tam, kde by to vůbec nečekala. Kromě toho, že Aneta zažívá první lásku a dozví se něco o vlastní minulosti, pomalu si uvědomuje, že svět v pořádku rozhodně není. Stačilo jen otevřít oči.
Otevřete oči s Anetou a porovnejte, jak děsivě blízko má její svět k naší současnosti. Kde končí svoboda? Jsme zajatci techniky? Jsou nepohodlné osoby sledované? Co je pravda a co není? Odpovědět si můžete po přečtení tohoto moderního pohádkového příběhu, který vás zaručeně dovede k zamyšlení.
Ing. Ladislav Zelinka je autor zabývající se především aktuálním stavem a budoucím směřováním lidské společnosti, ekologií a exopolitikou. Napsal desítky článků pro weby i do časopisů. 2050 je jeho čtvrtá kniha, autor se snaží oslovit „indigové děti“, přemýšlivé náctileté a každého, komu není jedno, co se děje kolem nás.

Nakladatelství: Černý drak
Rok vydání: 2016
Žánr: Sci-fi a fantasy, Young adult
Počet stran: 140
Vazba: brožovaná



Potěším ukázkou přímo z nakladatelství Černý drak, stačí jen kliknout na tento odkaz. Jako vždy se nám to nakupilo, i když celý měsíc byl prakticky klid. A proto je teď trochu složitější se dostat ke všem příběhům, které bych nejraději četla najednou. Ale věřím, že se brzy do tohoto knižního dobrodružství pustím a sdělím vám nejčerstvější informace, jak jsme si s Anetou vedly. :o)





Jak se vám líbí tato kniha?
Už jste ji četli? 


1 komentář:


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.