Recenze: ROCKOVÝ POLIBEK (Kylie Scott)

Zamilujte se. Stojí to za to! 


"Nikdy jsem nechtěl mít vztah," zařval na mě přes naleštěnou hotelovou chodbu.  
"Gratuluju, žádný nemáš." A ukázala jsem mu prostředník.


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Nakladatelství Baronet (fb)


Chci zakoupit knihu Rockový polibek


Na tuto knihu jsem se těšila opravdu dlouho. Jakmile byl očekávaný a vytoužený konec série v mých dlaních, bylo jasné, že neodolám a okamžitě se na něj vrhnu. Musím říct, že mi román neskutečně sednul. Potřebovala jsem lásku a romantiku v knižní vazbě a Kylie Scott, jako by věděla, napsala tento příběh snad přímo pro mě. 

Všichni fanoušci této rockové série Stage Dive jsou určitě smutní, protože je skutečně konec, ale předcházela tomuto finále velmi romantická jízda ve stylu rockových velikánů, o jaké se nám ani nezdálo. Tento díl byl pro mě třešničkou na dortu. Jako by si Kylie Scott to nejlepší nechávala na konec. 

Styl psaní je uvolněný, podobný těm předchozím dílům žánru New adult. Autorka se snaží vystihnout emoce, chování, popisy a vychází jí to velmi uvěřitelně. Čtenářky se o to snadněji vžijou do příběhu, jelikož je psán ich-formou. 

"Rozkrokem se nemyslí, to už jsme vyřešili." 

Kniha své čtenáře zavádí do děje prologem, ve kterém se hlavní hrdinka Lizzy dozvídá, že je těhotná. Je to pro ni naprostý šok! Uvědomuje si, kdy a jak k tomu došlo a tak po večeři, ve které se provalí, že čeká dítko s baskytaristou Benem Nicholsonem, začne vzpomínat... Vzpomínky vtáhnou do doby, kdy se s Benem začaly seznamovat. A jakmile vyklouzne ze svých myšlenek zpátky do reality, musí jí čelit. Čtenáře čeká nesnadná cesta, plná strastí a nesplněných tužeb, od které se nemůžete odtrhnout. 

"Krásko, jsi pro mě důležitá už od samého začátku. Jsi jediná, ke které jsem se vracel. Ať jsem utekl sebedál, nedokázal jsem tě dostat z hlavy. S žádnou jinou ženou se mi tohle nestalo." 

Hlavní hrdinka Lizzy mi opravdu sedla. Byla sama sebou, přímá, ale milá. Měla své mouchy, ale přitom dokázala být veselá a těšit se i v těžkých chvílích, které jí muž, do něhož se zakoukala, připravil. 

Ben je obří sexy rocker plný zádumčivosti. Mlčící a nespoutaná hora testosteronu, která touží po svobodě, si získá každou čtenářku. Já si ho doslova zamilovala. Byl nezkrocený, životaplný a dokázal říkat ta správná slova, která působila nejen na Lizzy. 

Samozřejmě se čtenář setká s celou partou, kterou pročtením jednotlivých dílů poznal. Jejich osobnosti jsou stále vystižené a skvěle pasují do děje. V těch dívkách jsem se sice trochu ztrácela, protože jsem nečetla díly hned po sobě, ale v rockerech se splést nedá. 
Myslím, že charaktery se autorce povedly. Každý je něčím vyjímečný a lákavý. :o)

"Ach, krásko, nemáš ani tušení. Přivádíš mě k šílenství." 

Namísto rozhovorů čtenáře v této knize čekají především sms hovory, které jsou všeříkající, zábavné a mě úplně dostaly. Spousty toho vypovídají o hlavních hrdinech a ještě podtrhují Benovu zamlklost, která je v tomhle případě velmi originální a zajímavá. 
Samozřejmě se znovu dočkáme romantiky, která k Stage Dive neodmyslitelně patří a autorka znovu ukázala, že dokáže vytvořit kreativní atmosféru a dojmout romantické dušičky. Nepřišlo mi to přeslazené, já si doslova libovala v tom knižním světě rockových velikánů. :o)

Erotické chvilky jsou příjemně čtivé. Napsané vhodně, nevulgárně a pozvedají celkový děj, protože bez nich by mi příběh přišel neúplný. Je možné, že na někoho bude těch erotických situací více, než by si přál, někomu se zas může zdát, že by jich mohlo být víc.

Nehraje zde velkou roli jen láska, ale také přátelství, které se mezi celou partou a zejména mezi hlavními hrdinami postupně a pomalu rozvíjí. To beru jako velké plus, protože tím děj nepůsobil jako přímočarý a naopak nabízel víc, než jsem čekala.
Román mě rozesmíval! Ani jsem nečekala, že se budu tolik bavit a smát se, protože některé hlášky se tedy opravdu povedly. Celkově mi tento humor posledního dílu přišel skvělý, zejména jsem si užívala chvíle, kdy se objevil Malcolm, rockový král humoru. 

Vše se samozřejmě točí kolem Bena, který je baskytarista rockové skupiny a tak není divu, že tentokrát s nimi čtenář vycestuje až na koncertní šňůru. Byla jsem ráda, že Kylie Scott kreativně změnila prostředí a nebála se vyrazit do světa. Možná se autorka mohla více rozepsat o tom, co koncertní šňůra celkově obnáší - někoho by to zajímalo, jiný by to považoval za zbytečnosti týkající se převážně koncertování a jak to chodí. Já osobně jsem byla spokojená, nechyběly mi ty informace navíc. Autorka se zaměřila především na vztah a mně osobně to takhle vyhovovalo. 

Velké finále bylo krásné, romantické a opravdu rockové. Doslova jsem cítila tu atmosféru. Povedené. Ovšem epilog na rozdíl od toho na mě působil spíše komicky, i když mi na rtech vyloudil úsměv.

Je tam jedna část, která není přímo vysvětlená. Ale jsem si jistá, že to udělala autorka schválně, aby život rockorů působil zas o trochu více reálněji, protože vlastně oni sami říkají: Tohle je život, to už se nikdy nedozvíme. A my čtenářky víme, že takhle to funguje i ve skutečnosti. Některé věci zkrátka zůstávají skryté. Takže tato maličkost byla nejspíš schválně zamlčená a podle mého způsobí ten správný efekt, jaký si autorka přála. :o)

"No tak do toho. Jdi, povolej do boje právníky, jak je ti libo - všichni teď ale vidí, co jsi doopravdy zač." 

Co může někomu vadit? Tak pokud do knihy jdete s tím, že si užijete romantiku, lásku a rock na plné pecky, tak myslím, že vadit vám nemůže nic. Autorka se snažila přeskakovat i části, kde se nic nedělo. Popisovat zajímavosti a udělat děj nápaditým, aby nepůsobil jednotvárně. Nemám, co bych vlastně této romantické odpočinkovce vytkla. 

Obávám se, že Rockový polibek se nedá číst jako samostatný bez předchozích dílů, protože by čtenář některé vztahy nechápal a zbytečně by tápal. Kniha by mu rozhodně nedala tolik, kolik do ní autorka vložila. 

"Krásko, stačí říct, a dám ti, co budeš chtít." 

Tento díl mi sedl z celé série asi nejvíce. Jako by byl skutečně napsaný pro mě. Ben si mě jako hrdina získal, prostě můj typ a od toho se samozřejmě všechno odvíjelo. Jsem si jistá, že každý si ve Stage Dive najde toho svého, do kterého se po dobu čtení může platonicky zbláznit. :o)

Ráda bych tohle dílo doporučila všem čtenářkám, které se touží zamilovat. Protože přesně to dostanou, komplikovanou lásku, která za to víc než stojí. :o)

Knižní obálka: 
Líbí se mi obálky celé série. Je to prostě k tématu a občas jsou potřeba hrdiny, do kterých se můžeme zbláznit - ať už jsou na knižní obalu nebo v textu románu. :o)





Anotace:
Měla to být záležitost na jednu noc…

Pozitivní. Dvě maličké čárky na těhotenském testu převrátí život Lizzy Rollinsové vzhůru nohama. A to všechno kvůli jedné obrovské chybě, kterou udělala ve Vegas s neuvěřitelně sexy baskytaristou rockové skupiny Stage Dive. Ben Nicholson byl jediný, s kým se kdy dokázala odvázat, a Lizzy ví, že pohledný rocker nehledá vážný vztah, přestože by si přála opak.

Ben ví, že románek s Lizzie je mu zapovězený. Naprosto a úplně. Je to mladší sestřička jeho nejlepšího kamaráda, a přestože to mezi nimi jiskří, nesmí si s nádhernou a svůdnou ženou nic začít. V Městě hříchu ale na okamžik podlehne touze a brzy zjistí, že co se stane ve Vegas, tam ne vždy zůstane. Nyní jsou s Lizzie spojeni tím nejsilnějším poutem… Dokáže ale spoutat i její srdce? 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult
Ze série: Stage Dive (4)
Orig. Název: Deep
Pčet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.