Thriller o záhadném zmizení jedné rodiny

Dnes se podíváme na recenzní e-knihu z nakladatelství Mystery Press, kterou má na svědomí anglický autor Tim Weaver. Tomu před několika měsíci v Česku vyšla už kniha Bez slitování. Co mají tyto dvě knihy společného? Hlavního hrdinu; vyšetřovatele Davida Rakera. 

Nemusíte se ale obávat, že byste novinku nemohli číst bez předchozího románu. Pravdou je, že Bez slitování je až 5. dílem zmiňované série a Není cesty zpět mu dokonce předchází; má tedy pořadové číslo 4. Celá série má v současné době už sedm dílů. Zatím poslední vyšel letos.


Anotace:
TAJEMSTVÍ POHŘBENÁ CELÁ DESETILETÍ ZNOVU OŽÍVAJÍ…

Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč.
Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a tak Emily nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo.
Pavučina klamu a zlověstných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten záhy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala.




Stačily mi první dvě věty z anotace, abych měla chuť zjistit, co se vlastně stalo. Kam se Emilyna rodina z ničeho nic poděla. Kdo a proč by mohl mít zájem na jejich zmizení? Opravdu jsem zvědavá, co si na nás čtenáře autor přichystal a doufám, že na otázky, které při čtení anotace napadnou snad každého z nás, nedostaneme odpověď jen tak snadno.

Série v originálu


Znáte tohoto autora?
Četli jste od něj už některou jeho knihu, ať už v češtině nebo v originálu?



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.