Velké poděkování nakladatelství Brokilon

Nějaký ten pátek zpět jsem měla možnost recenzovat pro nakladatelství Brokilon úžasnou fantasy sérii Upíři z Morganville od Rachel Caine. Tato série v České republice bohužel končí u šestého dílu, ačkoliv autorka napsala i pokračování. Ale naštěstí dobrodružství nakladatelství Brokilon ukončilo ve chvíli, kdy čtenář prakticky vidí vše v poklidu a téměř dořešené. Většina konců těchto románů jsou velmi akční a nutí čtenáře pokračovat dál. Ukazují mu, že bez dalšího dílu prostě není možné pomalu ani dýchat. Ale šestý díl má příjemný konec, který mě ukonejšil.



Série se mi opravdu líbila. Tak moc, že jsem si ji chtěla u Brokilonu zakoupit. Ale byla jsem velmi překvapená, když mi nakladatelství nabídlo, že mi celou sérii zašle jako poděkování za spolupráci! Moc si toho vážím a z knih mám neskutečnou radost, protože Upíři z Morganville jsou první young adult sérií, která si mě získala se vším všudy a prakticky nic mi u ní nescházelo. Takže tímto bych moc ráda poděkovala za krásné čtivo, které si budu ráda číst znovu a znovu. Mockrát děkuji. :o)


Tento článek píšu ale především proto, abych vám ukázala, co je na sérii krásného a čím si mě získala. Nejraději bych vám ji vyspoilerovala, protože kdo ji nečetl, nemá šanci pochopit, jak moc mi přirostli hrdinové k srdci. Ačkoliv na Claire spousta čtenářů nadává, já si ji oblíbila (a to mi většina knižních hrdinek leze na nervy). Nedám dopustit na Shanea, což je takový kliďas a frajer. I nadále mě bude okouzlovat tajemný Michael, muzikant, který brnká na svou kytaru tesknou muziku. A nepřestanu obdivovat gothičku Evu, protože má prostě smysl pro styl a dokáže ve vhodné okamžiky vždy něco tak stylového říct, až mě rozesměje. Takže tyto postavy patří mezi mé knižní přátelé a nedám na ně dopustit. :o)

  
  


Ale jsou i další postavy, jež za to stojí. Kupříkladu Myrnin... To je tak neskutečně komplikovaná osobnost, u které nikdy nevím, nač jsem. Autorka si s ním dala opravdu záležet a nese to své ovoce. Nejdřív jsem se ho obávala, poté si ho zamilovala a nakonec mě naštval tak, že jsem mu chtěla nakopat tu jeho upíří zadnici. Udělala to Claire za mě? To bych vám ráda prozradila, ale budete si to muset přečíst.




Jde o to, že tohle dobrodružství je plné romantiky, absolutní promyšlenosti a především úžasné akčnosti. Díky tomu jsou příběhy velmi dynamické. Čtenář v nich nachází spousty kreativity a fantazie, co se týče zařazení upírů do běžného lidského života. 
Knihy jsem nečetla, ale hltala. Anotace vás možná navnadí, ale nepřipraví vás na strhující dobrodružství, jež si Rachel Caine připravila pro své fanoušky. 
Upíři z Morganville jsou další sérii, na kterou nedám dopustit a o které budu tištěnými slovy vyřvávat do světa... I mimo Svět mezi řádky. :o))


Knižní série: Upíři z Morganville

- na této stránce Světa mezi řádky naleznete veškeré informace o knižních světech Rachel Caine (od anotací až po recenze).



Také máte tuto sérii rádi nebo se na ni teprve chystáte?
Jak na vás zapůsobila po přečtení?



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.